Συγγραφέας κατηγορεί την Vivienne Westwood για λογοκλοπή

Συγγραφέας κατηγορεί την Vivienne Westwood για λογοκλοπή Facebook Twitter
0


Ένας συγγραφέας κατάφερε μια μικρή νίκη σε μια διαμάχη που ξεκίνησε με την γνωστή σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood. 

Ο Paul Gorman που θα κινηθεί δικαστικά, ισχυρίζεται ότι η Westwood γέμισε την αυτοβιογραφία της με αποσπάσματα που είχε γράψει αυτός στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2001, The Look: Adventures in Rock and Pop Fashion.

Ο Gorman είπε ότι η τελευταία έκδοση της αυτοβιογραφίας της Vivienne Westwood που κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα περιέχει 27 αποσπάσματα που αποδίδονται στον ίδιο και το βιβλίο του. Στην προηγούμενη έκδοση – αυτή με το σκληρό εξώφυλλο – υπήρχαν μόνο 8 αναφορές στο βιβλίο του. Ο ίδιος επιμένει ότι 40 σημεία στην αυτοβιογραφία της έχουν αντιγραφεί από το βιβλίο του χωρίς να αναφέρουν πουθενά ότι είναι δικά του και αυτό είναι μια «ουσιαστική παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων».

Ο εκδοτικός οίκος της Westwood, Picado απέδωσε τις αναφορές που έλειπαν από την προηγούμενη έκδοση σε λάθος και ότι το όνομα του προστέθηκε στην καινούργια έκδοση. Αρνήθηκαν όμως τους ισχυρισμούς του ότι πρόκειται για λογοκλοπή.

Ο Gorman λέει ότι οι  διορθώσεις που έκαναν δεν αλλάζουν την απόφαση του να πάει την Westwood, ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του πανκ κινήματος, στα δικαστήρια. «Μετά από τόσο καιρό αποδείχτηκε ότι έχω δίκιο», δήλωσε στην Guardian. «Ήταν μια αγχωτική διαδικασία αλλά το γεγονός ότι έκαναν αυτές τις αλλαγές σημαίνει ότι είναι μια νίκη, αλλά δεν έχει τελειώσει ο αγώνας μου ακόμη».

Ο Gorman που αυτό το διάστημα γράφει την βιογραφία του Malcolm McLaren, του μάνατζερ των Sex Pistols και πρώην-συντρόφου της Westwood πιστεύει ότι ακόμη με τις αλλαγές που έκαναν, είναι σαν να παραδέχονται ότι πρόκειται για ‘κλοπή’ της δουλειάς του.

Ένας εκπρόσωπος των εκδόσεων είπε: «Πάντα παίρνουμε στα σοβαρά όποια λάθη έρχονται στην αντίληψη μας και όπου χρειάζεται, τα διορθώνουμε. Όσον αφορά τον κύριο Gorman, αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει την υπόθεση οι δικηγόροι μας. Έχουν επικοινωνήσει με τους δικηγόρους του και αρνούνται τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς του». 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM