Φινλανδοί διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και κροτίδες σε λεωφορείο γεμάτο οικογένειες προσφύγων

Φινλανδοί διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και κροτίδες σε λεωφορείο γεμάτο οικογένειες προσφύγων Facebook Twitter
2
Φινλανδοί διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και κροτίδες σε λεωφορείο γεμάτο οικογένειες προσφύγων Facebook Twitter

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας καταδίκασε σήμερα τις ρατσιστικές διαμαρτυρίες, μερικές ώρες μετά την επίθεση περίπου 40 διαδηλωτών εναντίον λεωφορείου που μετέφερε 40 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά.


Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle μετέδωσε εικόνες που δείχνουν 30 με 40 διαδηλωτές να πετούν πέτρες, κροτίδες και καπνογόνα εναντίον του λεωφορείου αυτού που έφθασε τη νύχτα έξω από ένα νέο κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στο Λάχτι, περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά του Ελσίνκι.
Το Yle επίσης δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του τη φωτογραφία ενός διαδηλωτή ντυμένου όπως τα μέλη της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, με τη γνωστή κωνική λευκή μάσκα που καλύπτει όλο το κεφάλι, ο οποίος κρατά τη φινλανδική σημαία και φωνάζει υβριστικά συνθήματα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, μετέδωσε το φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT.

Φινλανδοί διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και κροτίδες σε λεωφορείο γεμάτο οικογένειες προσφύγων Facebook Twitter


"H κυβέρνηση της Φινλανδίας καταδικάζει έντονα τις ρατσιστικές διαδηλώσεις τη χθεσινή νύχτα εναντίον αιτούντων άσυλο που έφθασαν στη χώρα. Η βία και οι απειλές βίας είναι απαράδεκτες και πάντα καταδικαστές", αναφέρεται στην ανακοίνωση. "Οι απειλές και η βία σε βάρος των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών είναι απολύτως καταδικαστέες", δήλωσε ο κεντρώος πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα μέσω Twitter.


Στο μεταξύ, βόμβα μολότοφ ερρίφθη εναντίον άλλου κέντρου υποδοχής στην Κούβολα, επίσης στο νότο, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο πρωθυπουργός Σίπιλα προσφέρθηκε αυτό τον μήνα η χώρα του να φιλοξενήσει πρόσφυγες, μια κίνηση που προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή αλλά και επικρίσεις στη Φινλανδία.


"Η ευγενική χειρονομία του Σίπιλα ήταν σαν δώρο Χριστουγέννων για διακινητές και πρόσφυγες. Η είδηση για ανοιχτές πόρτες στη Φινλανδία έχει οδηγήσει πολλούς νέους άνδρες σε ένα ταξίδι προς τη γη της επαγγελίας", δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Μίκα Νίικο, βουλευτής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Οι Φινλανδοί.


Η Φινλανδία είναι αντιμέτωπη με μια ροή αιτούντων άσυλο που δεν είχε προβλέψει. Μέχρι στιγμής φέτος περισσότεροι από 13.000 αιτούντες άσυλο, η πλειονότητα των οποίων είναι από το Ιράκ, έχουν φθάσει στη χώρα, σε σύγκριση με μόλις 3.600 πέρυσι.


Τις τελευταίες ημέρες, περίπου 500 πρόσφυγες φθάνουν καθημερινά στην πόλη Τόρνιο, στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, διασχίζοντας τα φινλανδικά χερσαία σύνορα από τη γειτονική σουηδική πόλη Χαπαράντα, ύστερα από ένα μακρύ ταξίδι.


Η κυβέρνηση έχει αρχίσει αιφνιδιαστικούς συνοριακούς ελέγχους και ελέγχους ταυτοτήτων σε όλη τη χώρα μεσούσης της εισροής προσφύγων.


Η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απείχε από την ψηφοφορία αυτής της εβδομάδας για τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες μέλη. Το Ελσίνκι αποδέχθηκε το ποσοστό του 2% που του αντιστοιχεί σε ένα σύνολο 120.000 αιτούντων άσυλο, οι οποίοι θα κατανεμηθούν στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως δήλωσε πως παραμένει αντίθετο σε ένα υποχρεωτικό σύστημα ποσοστώσεων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Με εκνευρίζουν οι Έλληνες υπεραριστεροί που πασχίζουν να βρουν τον μέσο φασίστα στην χώρα μας για να μας λούσουν συλλήβδην με τον χαρακτηρισμό. Το παιδικό και απλοϊκό Μετανάστες=αδέρφια μας - Έλληνες=Μικροαστοί καπιταλιστές πατριδόπληκτοι φασίστες. Τελικά αποδείχτηκε πως η Ελλάδα που έχει την χειρότερη οικονομία και την μεγαλύτερη πίεση από το μεταναστευτικό-προσφυγικό, διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα ανθρωπιάς και συμπόνιας σε όλη την Ευρώπη. Ενώ χώρες που δεν πλήττονται ουσιαστικά βιάστηκαν να βγάλουν τον σιχαμένο από μέσα τους. Μιάσματα και υπάνθρωποι θα υπάρχουν πάντα σε όλες τις κοινωνίες. Το θέμα είναι τι κάνει η πλειοψηφία.