Ο διοργανωτής του Τour du Péloponnèse μας μιλά για την ιδέα του γύρου της Πελοποννήσου

Ο διοργανωτής του Τour du Péloponnèse μας μιλά για την ιδέα του γύρου της Πελοποννήσου Facebook Twitter
0

— Τι είναι το Τour du Péloponnèse;
Το Tour du Péloponnèse αποτελεί έναν συνδυασμό Regularity Rally και Touring Event για κλασικά αυτοκίνητα. Είναι το μεγαλύτερο ετήσιο διεθνές event του είδους στην Ελλάδα σε χρονική διάρκεια, χιλιομετρικές αποστάσεις και αριθμό ειδικών διαδρομών. Στόχος μας είναι προσελκύσουμε συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Απευθυνόμαστε σε λάτρεις ιδιοκτήτες κλασικού αυτοκινήτου αλλά και σε λάτρεις της περιπέτειας.

Σχεδιάσαμε ένα regularity rally για κλασικά αυτοκίνητα με γνώμονα το αγωνιστικό ενδιαφέρον και τις όμορφες διαδρομές, ενώ κύριο μέλημά μας ήταν να περιλαμβάνονται όλα τα αρχαιολογικά ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής.


— Ποιοι το διοργανώνουν;
Το Tour du Péloponnèse διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ιδέα και η υλοποίηση ανήκει στην ομάδα Scuderia Triskelion και συνδιοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού «Πυθαγόρας», υπό την εποπτεία της ΟΜΑΕ, της Περιφερείας Πελοποννήσου και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.


— Πόσες συμμετοχές έχετε φέτος και από πού προέρχονται οι περισσότεροι;
Φέτος υπάρχουν 25 διεθνή και ελληνικά πληρώματα με αγωνιζόμενους από την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, τα Σκόπια αλλά και το Ιράν.


— Ποιες είναι οι πιο εντυπωσιακές φέτος;
Σίγουρα η πιο εξωτική είναι ο Samir Shirazi από το Ιράν, ενώ οι Carroll & Campo από τις ΗΠΑ επέλεξαν το TdP για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους!


— Ποιο είναι το πρόγραμμα συνοπτικά;
Σχεδιάσαμε ένα regularity rally για κλασικά αυτοκίνητα με γνώμονα το αγωνιστικό ενδιαφέρον και τις όμορφες διαδρομές, ενώ κύριο μέλημά μας ήταν να περιλαμβάνονται όλα τα αρχαιολογικά ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής (Αρχαία Ολυμπία, Μυστράς, Μονεμβασιά, Μυκήνες, Αρχαία Επίδαυρος).


— Γιατί επιλέξατε την Πελοπόννησο;
Θέλαμε να προσφέρουμε μια εβδομάδα σε ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά μέρη της Ελλάδας, με απίστευτες και εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίου και καιρού. Για τον λόγο αυτό επιλέξαμε την εποχή που την αναδεικνύει περισσότερο, το φθινόπωρο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την περιοχή ιδανικό προορισμό διεξαγωγής events. Φυσικά, βοήθησε το ότι έδρα της Scuderia Triskelion είναι το Ναύπλιο.


— Ποια είναι η δική σας αγαπημένη διαδρομή;
Προσωπικά, η αγαπημένη μου διαδρομή είναι η κατάβαση από το πανέμορφο χωριό Κοσμά προς το Λεωνίδιο.


— Τι αγαπάτε στα κλασικά αυτοκίνητα;
Τα πάντα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Το σχήμα, τον ήχο, την μυρωδιά, την αφύπνιση των αισθήσεων.

Ο διοργανωτής του Τour du Péloponnèse μας μιλά για την ιδέα του γύρου της Πελοποννήσου Facebook Twitter
Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ