Η νέα πολωνική κυβέρνηση έτοιμη να εκδώσει τον Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ

Η νέα πολωνική κυβέρνηση έτοιμη να εκδώσει τον Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ Facebook Twitter
4
Η νέα πολωνική κυβέρνηση έτοιμη να εκδώσει τον Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Υπέρ της έκδοσης στις ΗΠΑ, του διάσημου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, τάχθηκε ο ηγέτης του κυβερνώντος πλέον ξενοφοβικού, ευρωφοβικού και υπερσυντηρητικού Κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης στην Πολωνία.

"Ο Πολάνσκι πρέπει να απελαθεί από την Πολωνία στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει την ποινή φυλάκισης  για σεξουαλική επαφή με ανήλικη το 1977", δήλωσε ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι, ο οποίος είχε κάνει την υπόθεση του σκηνοθέτη μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας.

"Υπήρξε ανοικτή συζήτηση στην οποία ειπώθηκε ότι δεν θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις του, γιατί είναι ένας εξαιρετικός, παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης," δήλωσε ο Κατσίνσκι. "Εμείς απορρίπτουμε πλήρως αυτή τη στάση", πρόσθεσε.

Ο 82χρονος σκηνοθέτης θα πρέπει να παρουσιαστεί στο πολωνικό δικαστήριο στις 30 Οκτωβρίου και είναι πλέον πιθανό να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Οι δικηγόροι του δηλώνουν πάντως ότι δικαιοσύνη έχει αποδοθεί και πως υπήρξαν πιέσεις για την έκδοση του.

Ο Πολάνσκι είχε καταδικαστεί στις ΗΠΑ για σεξ με μια 13χρονη, αλλά κατέφυγε στη Γαλλία, καθώς είναι και Γάλλος πολίτης, προκειμένου να αποφύγει την έκτιση της ποινής. Η Γαλλική νομοθεσία απαγορεύει την έκδοση των πολιτών της.

Η νέα πολωνική κυβέρνηση έτοιμη να εκδώσει τον Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Στην Πολωνία μετέβη για να ξεκινήσει μια ταινία για την υπόθεση Ντρέιφους.

Το 2009, ο Polanski είχε συλληφθεί στη Ζυρίχη με ένταλμα των ΗΠΑ και είχε τεθεί υπό κατ 'οίκον περιορισμό. Απελευθερώθηκε το 2010 μετά την απόφαση των ελβετικών αρχών να μην τον εκδώσουν.

Τώρα, αν το δικαστήριο αποφασίσει την έκδοση του, η τελική απόφαση θα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος θα ανήκει στο υπερσυντηρητικό κόμμα του Καζίνσκι που κέρδισε την αυτοδυναμία στις εκλογές της περασμένης Κυριακής στη χώρα.

Η νέα πολωνική κυβέρνηση έτοιμη να εκδώσει τον Ρομάν Πολάνσκι στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Η 13χρονη το 1977 Σαμάνθα Γκέινερ, 51 ετών σήμερα, έκανε την περιπέτεια της βιβλίο με τίτλο «The Girl». Σε αυτό υποστηρίζει ότι ο σκηνοθέτης την πότισε σαμπάνια και της έδωσε υπνωτικό χάπι πριν της επιτεθεί σεξουαλικά.

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM