Facebook: Περισσότεροι χρήστες και περισσότερο χρήμα

Facebook: Περισσότεροι χρήστες και περισσότερο χρήμα Facebook Twitter
0

Το Facebook ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ενεργών μηνιαίων χρηστών του έφθασε τα 1,55 δισεκατομμύρια κατά το τρίμηνο του 2015, εμφανίζοντας αύξηση 14% σε σχέση με τα δεδομένα της περασμένης χρονιάς.

60 εκατομμύρια ήταν οι νέοι χρήστες οι οποίοι δημιούργησαν λογαριασμό στην πλατφόρμα κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες μέσω κινητής συσκευής έφθασαν τα 1,39 δισεκατομμύρια και από αυτούς τα 894 εκατομμύρια είναι καθημερινοί «κινητοί» χρήστες, κατά 27% περισσότεροι έναντι του περασμένου Σεπτεμβρίου.


Επίσης, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο έκανε γνωστό ότι τα κέρδη τρίτου τριμήνου έφθασαν τα 891 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 11% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Reuters και Γαλλικό.


Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 3,2 δισεκατομμύρια πέρυσι (αύξηση 41%) και σχεδόν όλα -τα 4,3 δισεκατομμύρια- προέρχονται από διαφημίσεις (το 78% σε κινητές συσκευές έναντι 66% το 2014).


«Είχαμε ένα καλό τρίμηνο και καταφέραμε πολλά πράγματα», δήλωσε ο Μαρκ Ζoύκερμπεργκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας του δικτύου, οι μετοχές του οποίου κινήθηκαν ανοδικά μετά τις ανακοινώσεις.


Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, το Facebook εισέπραξε το 8% των παγκόσμιων εσόδων από ψηφιακές διαφημίσεις το 2014, ποσοστό που αναμένεται να πλησιάσει το 10% φέτος. Το μερίδιο του λέοντος των διαφημιστικών εσόδων ανήκει στη Google με 32% πέρυσι, αλλά με τάση συρρίκνωσης φέτος στο 30%.

Facebook: Περισσότεροι χρήστες και περισσότερο χρήμα Facebook Twitter


Στις κινητές συσκευές, το παγκόσμιο μερίδιο των εσόδων του Facebook στις ψηφιακές διαφημίσεις αναμένεται να φθάσει το 17,4% σε μια αγορά με τζίρο περίπου 72 δισεκατομμυρίων.


Το Facebook εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να βγάλει περισσότερα έσοδα από την προσέλκυση διαφημίσεων στο Instagram και στο Whatsapp.
Ήδη το Facebook έχει οκτώ δισεκατομμύρια παρακολουθήσεις βίντεο κάθε μέρα από 500 εκατ. ανθρώπους έναντι τεσσάρων δισεκατομμυρίων τον Απρίλιο.


Από τα 4,5 δισ. δολάρια των εσόδων, το τεράστιο ποσό των 3 δισ. δολαρίων επενδύθηκε από το Facebook για την περαιτέρω ανάπτυξή του, κάτι που δεν φαίνεται να ανησυχεί τους επενδυτές.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hera: Η αποστολή που θα ελέγξει το σύστημα πλανητικής άμυνας από αστεροειδείς

Τech & Science / Hera: Η αποστολή στο διάστημα που θα δώσει κρίσιμες πληροφορίες για την αποτροπή ενός «Αρμαγεδδών»

Η αποστολή Hera της ESA θα μελετήσει έναν βράχο -που χτυπήθηκε σκόπιμα από σκάφος της NASA- προκειμένου να βοηθήσει τους ερευνητές να βελτιώσουν τις στρατηγικές τους για την υπεράσπιση της Γης σε περίπτωση που ένας αστεροειδής απειλήσει τον πλανήτη στο μέλλον
LIFO NEWSROOM
Η Google θα σταματήσει να συνδέεται με ειδήσεις της Νέας Ζηλανδίας αν υποχρεωθεί να πληρώνει για το περιεχόμενο

Τech & Science / Η Google θα σταματήσει να συνδέεται με ειδήσεις της Νέας Ζηλανδίας αν υποχρεωθεί να πληρώνει για το περιεχόμενο

Η κίνηση της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας τον Ιούλιο να προχωρήσει με το νομοσχέδιο ήρθε μετά από την απώλεια πάνω από 200 θέσεων εργασίας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης φέτος
LIFO NEWSROOM
Amazon: Θα μπορούσε να εξοικονομήσει 3 δισ. δολάρια το χρόνο αν απέλυε 14.000 διευθυντές

Τech & Science / Η Amazon απολύει 13.834 διευθυντές για να αυξήσει κατά 15% τους υπαλλήλους

Η Amazon απασχολεί 1,5 εκατ. υπαλλήλους εκ των οποίων 105.770 στελέχη σε διευθυντικές θέσεις - Με τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στοχεύει να εξοικονομήσει 2,1-3,6 δισ. δολάρια και να προσλάβει 15% περισσότερους υπαλλήλους
LIFO NEWSROOM
Το τηλεσκόπιο Webb της NASA ανιχνεύει ίχνη διοξειδίου του άνθρακα στην επιφάνεια του φεγγαριού του Πλούτωνα

Τech & Science / Το τηλεσκόπιο Webb της NASA ανιχνεύει ίχνη διοξειδίου του άνθρακα στην επιφάνεια του φεγγαριού του Πλούτωνα

Προηγούμενες έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης του διαστημικού σκάφους New Horizons της NASA το 2015, είχαν αποκαλύψει ότι η επιφάνεια του Χάροντα καλύπτεται κυρίως από πάγο
LIFO NEWSROOM