Επτά οι συλλήψεις στο Βέλγιο - Οι επίσημες ανακοινώσεις των εισαγγελέων

Επτά οι συλλήψεις στο Βέλγιο - Οι επίσημες ανακοινώσεις των εισαγγελέων Facebook Twitter
0

Βέλγοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι επτά πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησε η αστυνομία στις Βρυξέλλες μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν, δύο από τους δράστες των επιθέσεων αυτών ζούσαν στο Βέλγιο και ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των επιθέσεων της Παρασκευής.

Η βελγική αστυνομία, σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές, πραγματοποίησε επιδρομές το σαββατοκυριακο, καθώς στο Παρίσι βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες, το ένα κοντά στην αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν, όπου πραγματοποιήθηκε η πιο φονική από τις επιθέσεις, και το άλλο κοντά στο κοιμητήριο Περ Λασέζ.

Στους συλληφθέντες φαίνεται ότι περιλαμβάνεται και ο άνθρωπος που μίσθωσε ένα μαύρο αυτοκίνητο Polo το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους καμικάζι και βρέθηκε σταθμευμένο μπροστά από το Μπατακλάν, όπου έγινε η φονικότερη από τις επιθέσεις με τους 89 νεκρούς.


Το ερώτημα είναι αν τα πρόσωπα αυτά αποτελούν την τρίτη ομάδα δραστών για την οποία κάνει λόγο η γαλλική αστυνομία, πέραν από εκείνες του Stade de France και του Μπατακλάν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM