Περιπέτειες

Περιπέτειες Facebook Twitter
0

Συνάντησαεπιτέλους ξανά τη μαμά μου, αυτό τοπροσωποποιημένο στρες, και το μπαμπάμου, αυτό το προσωποποιημένο ζεν - μέσηλύση δεν υπάρχει στην οικογένεια. Η μαμάπετούσε απ' τη χαρά της που ήρθαμε στονησί, αυτό όμως δεν σήμαινε ότι δεν μουείπε κατευθείαν «αλλά πώς είναι έτσιτα μαλλιά σου, παιδάκι μου; Σαν τουΣουλουμανή». Ο Σουλουμανής ήταν έναςαπ΄τους τρελούς της Κέρκυρας. Δεν τονγνώρισα ποτέ, γιατί όταν γεννήθηκα είχεπεθάνει, αλλά όσα κάνω από τότε (πουγεννήθηκα) τα συσχετίζει με όσα έκανεο Σουλουμανής και βρίσκει τρομερέςομοιότητες. Ντύνομαι σαν τον Σουλουμανή,περπατώ σαν τον Σουλουμανή, έχω τα μαλλιάμου σαν του Σουλουμανή, έχω το σπίτιακατάστατο σαν του Σουλουμανή, έχω τιςιδέες του Σουλουμανή - έτσι και πετύχωκαμιά μέρα τον Σουλουμανή στον παράδεισοτην έχει γαμήσει.

Μόλις,δε, της είπαμε ότι πάει η Αθήνα, το χειμώναθα μείνουμε Βραζιλία, μου είπε ότι έτσιόπως πάω, θα έχω και το τέλος τουΣουλουμανή. Το οποίο τέλος του Σουλουμανήόλο αλλάζει, μια πέθανε από σύφιλη καιμια τον έφαγαν οι ψείρες, ανάλογα.

Η αλήθειαείναι ότι εμένα μουκαρφώθηκε ξαφνικά να πάω Ινδία τοχειμώνα, να δω τον πνευματικό μου, κιόχι Βραζιλία. Ο πνευματικός μου. Έναςεκ γεννετής αμφισεξουαλικός/ή,καλοκάγαθος/η γκουρού που μου είχανσυστήσει πριν χρόνια κάτι φιλενάδεςλεσβίες. Αφότου άνοιξε χάρτες, φυσούσε,ξεφυσούσε, κι εμένα μου είχε πάει ηκαρδιά στην Κούλουρη μη μου πει ότιήμουν ενσάρκωση της ψυχής Σουλουμανή.Τελικά κατέληξε ότι απλά η ζωή που ζωείναι η πρώτη μου ζωή, και γι' αυτό κάνωμόνο μαλακίες - λογικό είναι. Με το πουτο είπε αυτό, τον αναγνώρισα αμέσως,όπως κάθε μαθητής αναγνωρίζει μια μέρατο δάσκαλό του, και ναι, αν ένας πνευματικόςμου έμελλε κι εμένα, ήταν σίγουρα αυτός.Ο ερμαφρόδιτος. Μου είπε ότι θα πεθάνωπολύ μακριά από εκεί που έχω γεννηθεί,σε θάλασσα, δεν εξήγησε πώς, μπορούσεόμως να οραματιστεί ολοκάθαρα ότι τοπτώμα μου θα έχει στο κεφάλι ένα πέπλο.«Τί πέπλο;» ρώτησα με αγωνία. «Δενξέρω», είπε, «εμείς πάντως στηνΙνδία κηδεύουμε έτσι τους άγιουςανθρώπους». Χλωμό, οπότε πήρα επίτόπου τηλέφωνο τη μάνα μου να ρωτήσωτι μπορεί να είναι το πέπλο, κι εκείνητότε είπε «μα φυσικά, έτσι πήγε κι οΣουλουμανής. Προσπαθούσε να βγάλει τοπουκάμισό του χωρίς να το ξεκουμπώσεικαι πέθανε από πνιγμό». Ο/η γκουρούμου δεν ήξερε για το θέμα. Μετά από εκείνοτο ταξίδι μου στις προηγούμενες ανύπαρκτεςζωές μου, τον/ την ξανασυνάντησα θυμάμαιστο Γκράφιτι, ένα παλιό γκέι μπαρ τηςΞούθου, σε μια άλλη έξοδό του στην Ευρώπη.Υποσχέθηκα ότι θα έρθω σε καμιά δεκαετίαστην Ινδία να τον/τη βρω, γιατί τότε είχαακόμη να σπουδάσω. Κι επειδή τον/τηνείδα ξαφνικά στον ύπνο μου, την πρώτηνύχτα στην Κέρκυρα, έλεγα να ακολουθήσωτα σημάδια. Αλλά ο Ροντρίγκο ανένδοτοςγια Ινδία. Είχα βέβαια ένα ολόκληροκαλοκαίρι για να τον ψήσω.

Πάντως δενείναι αλήθεια ότι στην επαρχία βαριέσαι.Πήγαινα σε μια άδεια παραλία κάθε πρωί,κάνοντας πέντε ώρεςγιόγκα. Εντάξει, δύο. Τις άλλες τρειςπροσπαθούσα να αγγίξω τη μύτη μου με τηγλώσσα.

Ο Ροντρίγκοθα άνοιγε μπαρ με τον αδελφό μου. Τοναδελφό μου που έμεινε πολλάχρόνια στη Νάπολη και του ‘μεινεκουσούρι. Έλεγε στον Ροντρίγκο ότι εδώοι δυνατές επιχειρήσεις είναι οιοικογενειακές, «lafamiglia, lafamiglia πάνω απ' όλα»έλεγε, και του Ροντίγκο του καρφώθηκεότι ήμασταν μαφιόζοι κι ο ζεν μπαμπάςμου ο νονός.

Βέβαιαυπολόγιζαν ότι θα τουςκάνω εγώ PR στο μπαρ (όχιαπό το «prostitution», απότο «public relationships»,αν και τα ίδια είναι πάνω κάτω). Αλλάβαριόμουν - είχα και γιόγκα. Έτσι, δενπατούσε άνθρωπος. Ο αδελφός μου, με τιςνοτιοϊταλικές θεωρίες του, έλεγε ότιόταν το μαγαζί είναι άδειο, πρέπει νασυμπεριφέρεσαι σαν να είναι γεμάτο. Νασε βλέπουν οι πελάτες να τρέχεις και νανομίζουν ότι αυτό το μαγαζί έχει πολλήδουλειά. Κάποια στιγμή που πέρασα απόεκεί να πιω ένα χυμό, μπήκε πελάτης στοΜαύρο Γάτο - έτσι λέγεται, έχει και σήματον Ζαμπονοτυροπιτόφατσα, πού ναπροκόψει. Ο πρώτος πελάτης. «Ένα χυμόφράουλα», είπε εκείνος, «μισό λεπτόκύριε», είπε ο αδελφός μου, «περιμένετεστη σειρά σας, δεν βλέπετε ότι έχωδουλειά;». Κοιτάζει δεξιά κι αριστεράο πελάτης, κανένας. «Είσαι πολύμαλάκας, έτσι;» λέει στον αδελφό μου.Γυρίζει ξαφνικά ο τελευταίος, «ποιοςτο είπε αυτό, ποιος το είπε αυτό;,»φωνάζει, κοιτάζοντας μια εμένα μια τονπελάτη. «Να πάρει, της πουτάναςγίνεται, με τόσο κόσμο άντε να καταλάβειςποιος σε έβρισε...»

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ