Just Google him

Just Google him Facebook Twitter
DON'T SHOOT Η άπιστη Κακαλνίνια Ντε Λας Πλάτας κάνει την αθώα.
0

Εν τω μεταξύ,του Ζαμπονοτυροπιτούλη δεν του άρεσεη Κέρκυρα. Κι αυτό γιατί περνούσαν απόμπροστά του διάφοροι γάτοι -είναιπεζοδρόμιο για γάτες το μπαλκόνι μουστο νησί, δεν ξέρω γιατί- και τονεκνεύριζαν. Και περισσότερο απ' όλουςο Μπαλκονάτος. Τον βγάλαμε έτσι γιατίαπό τη μέρα που τον κυνήγησε ένας σκύλοςκι ανέβηκε στο μπαλκόνι, δεν έφυγε ποτέ.Ήταν πετσί και κόκαλο. Μόλις έφαγε καιστάνιαρε, άρχισε να νιαουρίζει ότι δενήθελε μόνο φαγητό, ήθελε και αγάπη. Καιμετά δεν ήθελε μόνο να τον χαϊδεύουμε,ήθελε να μείνει μέσα στο σπίτι καιπροσπαθούσε να εισχωρήσει από το παράθυροτου μπάνιου. Στο μπάνιο, μια μέρα, περνούσεαμέριμνη τον καιρό της η Κοκαλίνα(κάθονταν με όλα της τα ποντικάκια γύρωγύρω και περίμενε να έρθει προς νερούτου κανένας φιλοξενούμενος να τηςπετάξει ποντικάκι για να το φέρει). Καιτότε την είδε ο Μπαλκονάτος. Και ήθελεκαι την Κοκαλίνα. Είναι αυτό που λέμε,δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβειστο μπιντέ. Ο Ζαμπονάκης προσπαθούσενα καθορίσει το χώρο του - στον οποίοανήκε και η Κοκαλίνα.

Τοόλο θέμα το παρακολουθούσασαν σαπουνόπερα. Ο Ελ Μπαλκονάτος, φτωχόςαλλά τίμιος, διεκδικούσε την ΚοκαλνίνιαΝτε Λας Πλάτας από τον χοντρό και πλούσιοΕλ Ζαμπόνες Τύρες. Ο οποίος τότε είχεστην κατοχή του τεράστια περιουσία.Συγκεκριμένα: δυο πεντόκιλες σακούλεςκροκέτες, μια τεράστια λεκάνη-χέστρα,πανάκριβη άμμο απορροφητική, μια βούρτσα,ένα χνουδωτό κουνάβι, τρία κορδόνια καιμια χαζή υπηρέτρια για να τον χαϊδεύειόλη μέρα (guess who).Ο φτωχός Ελ Μπαλκονάτος δεν είχε τίποταπέρα από ψύλλους. Ο Ελ Ζαμπόνες Τύρεςέκανε τα πάντα για να ξεκάνει τον φτωχόνεαρό που φλέρταρε τη γυναίκα του.Ανέβαινε στο παράθυρο και του έριχνεσφαλιάρες στο κεφάλι με το ένα του πόδι,του έλεγε «χχχ» και «χχχ»και καμιά φορά του έμπηγε και κανένανύχι. Ο Μπαλκονάτος υπέμενε στωικά καιαπ' το μπαλκόνι δεν έφευγε. Η ΚοκαλνίνιαΝτε Λας Πλάτας τελικά υπέκυψε. Το έσκαγεαπ' το παράθυρο του μπάνιου και τηνέβγαζε με τον Μπαλκονάτο έξω, σανκεραμιδόγατα. Όταν επέστρεφε, ο ΕλΖαμπόνες Τύρες της έριχνε κάτι νυχιέςπεριποιημένες, αλλά εκείνη ήξερε νααμύνεται. Ένα βράδυ που ο Ελ ΖαμπόνεςΤύρες συνειδητοποίησε ότι η Κοκαλνίνιαήταν πάλι με τον Ελ Μπαλκονάτο, πήγε καιξέσπασε στον πιο παλιό και μισητό εχθρότου. Το χαρτί υγείας. Αφού το έσειρενεκρό σε όλο το σπίτι, το τεμάχισε σεαμέτρητα κομμάτια. Διψώντας για αίμακι εκδίκηση, το ίδιο βράδυ σκότωσε καιτο αθώο χαλάκι της κουζίνας που βρέθηκετυχαία στο δρόμο του.

Πιο συγκηνιτικήσαπουνόπερα δεν είχα ξαναδεί. Καμίασχέση με την Καταλίνα, την ηρωίδα τουΔεν υπάρχει παράδεισος χωρίς αυτά πουείδαμε το χειμώνα στον Alpha,η Κοκαλίνα δε νοιάζονταν για τα λεφτά!«Μα ο Μπαλκονάτος δεν έχει στον ήλιομοίρα» της έλεγα. «Κάν' τον Googleκαι θα δεις, δεν θα σου βγάλει τίποτα».Γιατί όποιον γκόμενο θες πια, τον κάνειςGoogle και μαθαίνεις τα πάνταγι' αυτόν. Γι' αυτό άλλωστε και οιΆγγλοι, σε ένα ρομαντικό ντέιτ, δενσπαταλούν πλέον το χρόνο τους ναανταλάσσουν πληροφορίες ο ένας για τονάλλον. Λένε απλά «Ι'llGoogle you»και μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό. Μεθέλεις, σε θέλω, και άσε τώρα τα υπόλοιπα,μη χάνουμε χρόνο, τι έχει κάνει ο καθέναςστη ζωή του υπάρχει στο ίντερνετ. Ανόχι, ε, δεν υπάρχει και λόγος να σεπαντρευτώ.

Όταν βαριόμουνμε τη μεξικάνικη σαπουνόπερα πουεκτυλίσσονταν στο μπαλκόνι, πεταγόμουνμέχρι το σπίτι της μαμάς μου - μεκαδραρισμένη στον τοίχο την Γκερέκουκαι καντιλάκι από κάτω. Το καλό ήταν ότιστην Κέρκυρα κατάλαβα ότι ναι, ο Ροντρίγκοχρειάζεται τελικά δυο γυναίκες: τη μιανα μαγειρεύει και την άλλη να μουρμουράειπου μαγειρεύει. Τόσο καιρό τα έκανα εγώκαι τα δύο και ήταν μεγάλη κούραση. Τώραμαγείρευε η μαμά μου, οπότε εγώ είχα όλοτο χρόνο μου ελεύθερο να μουρμουράω,όχι γιατί μαγείρευε η μαμά μου κι όχιεκείνος, αλλά έτσι, από συνήθεια. Καιφυσικά είχα χρόνο να του ολοκληρώσωόλες τις θεωρίες για τους αρχαίουςΈλληνες που ανακάλυψαν τον πολιτισμό.«Και οι Μάγια ανακάλυψαν το ποπ κορν,αλλά δεν το κάνουμε θέμα» έλεγε. Τοποπ κορν. Χα. Πάντως ένα μου έκανε τρομερήεντύπωση σε αυτό το νησί που είχα να τοζήσω απ' τα δεκάξι μου. Ο σεξοτουρισμός.Είχε εξαφανιστεί εντελώς. Πάνε οιΑυστριακές, πάνε οι Γερμανίδες, πάνε οιΣουηδέζες. Τώρα αν τυχόν έβρισκες καμίατουρίστρια όντως να τριγυρνάει για τατρία s (sea,sun, sex) τηνπαντρευόσουν κατευθείαν. Να τη σιγουράρεις.

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ