Επίλογος

Επίλογος Facebook Twitter
0

Καθώςτο αυτοκίνητο ήταν σταματημένο στονπαράδρομο, η Ειρήνη συνειδητοποίησεότι δεν ήθελε ούτε να γυρίσει σε Εκείνοναλλά και δεν μπορούσε και να κρατήσειάλλο τον Ροντρίγκο δέσμιό της. Έπαιζεβέβαια πάντα η πιθανότητα να επιστρέψειστον Εβάντρους, το ζωγράφο που ζούσεστο χωριό με νεοχίπις της Βραζιλίας(«ουπς, Εβάντρους baby,μου πήρε χρόνια να γυρίσω σπίτι, αλλάτελικά τα κατάφερα»). Πιο πιθανό από τοπλάνο αυτό όμως ήταν το πλάνο πουπροϋπήρχε και του Εβάντρους. (Πλάνο Α:να καταφέρει να γίνει ομοφυλόφιλη). Αλλάένα παιδί το ήθελε, να πάρει. Κι έπρεπενα ‘ναι παιδί της αγάπης. Έβαλε μπροστάτο αμάξι και συνέχισε ακολουθώντας τηνταμπέλα «Προς Αθήνα».

«Θέλωμόνο να μου κάνεις ένα παιδί κι ύστερανα εξαφανιστείς» είπε στον Ροντρίγκο,ο οποίος εν τω μεταξύ είχε χάσει τοαεροπλάνο για Αυστραλία για να τηνπεριμένει και τα είχε πάρει στο κρανίο.«Και γιατί δεν εξαφανίζεσαι εσύ;» τηρώτησε. «Τα παιδιά και τα γατιά μένουνμε τη μάνα» είπε η Ειρήνη. (Απέφυγε ναπει αυτό που λέει η δική της μάνα, ότιτους άντρες και βέβαια θα πρέπει και νατους σκοτώνουμε αμέσως μετά το σεξ, μόνοπροβλήματα θα φέρουν στην οικογένεια).Σε εκείνο το σημείο πλακώθηκαν καιχώρισαν. Ο Ροντρίγκο έμεινε προς τοπαρόν στην Αθήνα για να μπορούν ναβρίζονται τηλεφωνικώς χωρίς να πληρώνουνδιεθνείς κλήσεις, η άνεργη Β πήρε στοσπίτι της την Ειρήνη και τα γατιά πουήταν άστεγοι. Η άνεργη Β κατέληξε μεLexotanilγια να αντέξει αυτήν τη συγκατοίκηση.

Δυοεβδομάδες αργότερα οΡοντρίγκο και η Ειρήνη συναντήθηκαντυχαία σε ένα κλαμπ και τα ξανάφτιαξανγια τα καλά. Αποφάσισαν τελικά ναξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να μείνουνμαζί. Πήγαν και σε ένα γενετιστή στοΆμστερνταμ -τους έκλεισε ραντεβού ηΛάουρα- για να δουν αν μπορούν ναπαραγγείλουν παιδί όπως το ήθελανεκείνοι. Αλλά μάλωναν ποιανού τα μαλλιά,τη μύτη και τον κώλο θα πάρει. Ο DontForget meπρότεινε το παιδί να πάρει τη δική τουμύτη που είναι στάσιμη (πιστεύει ότι ημύτη της αδελφής του, όσο περνάνε ταχρόνια, μεγαλώνει και γι' αυτό άλλωστετη μετράει με μεζούρα κάθε βράδυ, ενώαυτή κοιμάται. Παρεμπιπτόντως, ο DontForget meκαι η Κέιτι χώρισαν, εφόσον εκείνος ταέχει στην πραγματικότητα ακόμη με τημάνα του, όπως και οι περισσότεροιΈλληνες). Τελικά, με παρουσία συμβούλουσχέσεων, το ζευγάρι ήρθε σε συμφωνίαγια τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Οπότεάρχισαν να μαλώνουν για τον εγκέφαλο.Ο Ροντρίγκο φοβόταν ότι, αν το παιδίέπαιρνε το μυαλό της γυναίκας του, θαέβγαινε Ελληνάρας, η Ειρήνη φοβότανότι, αν το παιδί έπαιρνε το μυαλό τουάντρα της, θα έβγαινε βραζιλιάνικη lowclassσαπουνόπερα. Μπορούσαν βέβαια πάντα νααρπάξουν ένα άλλο παιδί από την κλινική,Φιλιππινέζας ας πούμε, αλλά δεν τοσκέφτηκαν, οπότε ζήτησαν ευγενικά απότο γενετιστή, αν γίνεται, το παιδί ναπάρει το δικό του μυαλό. Θα ονομάζοντανΦεζουάδα (βραζιλιάνικο φαγητό με μαύραφασόλια), θα ήταν θηλυκού γένους κι ότανμεγάλωνε θα παντρευόταν τον Φασολάκη.Αν φυσικά ο κόσμος εξακολουθούσε ναυπάρχει.

ΟΡοντρίγκο, απ' το άγχοςτου γι' αυτό που πήγαινε να κάνει χωρίςνα είναι έτοιμος, άρχισε το κάπνισμα,οπότε οι Βραζιλιάνοι τον ξέγραψαν απόδικό τους και του πήραν πίσω τηνυπηκοότητα. Η Ειρήνη αγχωνόταν που οΡοντρίγκο άρχισε το κάπνισμα γιατί τοπακέτο έγραφε πάνω «το κάπνισμα βλάπτεισοβαρά το σπέρμα». Έκανε μυστική συμφωνίαμε τον περιπτερά να δίνει στον Ροντρίγκομόνο απ' τα πακέτα με τον καρκίνο. ΟΡοντρίγκο δούλευε μέρα νύχτα για νακάνει προπόνηση ώστε να αντέξει τα νέαέξοδα με τον ερχομό του παιδιού. Έτσικι αλλιώς -το άλλο που λέει η μάνα της-γιατί να μένει ο άντρας στο σπίτι, γιανα το βρωμίζει;

ΗΚοκαλίνα ξεπέρασε την ανορεξία της κιέγινε Στρουμπουλίνα. Ο Ζαμπονοτυροπιτούληςέγινε μαρκομανής (μαρκομανής: ο άνθρωποςπου έχει πάθει μανία με τις μάρκες). ΟιΕΛΛΠΡΟΒΡΑ μίλησαν για προδοσία κι έφυγανμόνοι τους μόνιμα για εκείνο το χωριουδάκιστον Αμαζόνιο. Αλλά ξέχασαν να πάρουντον Σαλαμά, να πάρει. Η Ειρήνη δεν πήρεποτέ τη διπλανή σελίδα.

Κιέτσι, η Ειρήνη κι ο Ροντρίγκοσυνέχισαν το τσιγγαναριό, να ζουν μιααπό εδώ μια από εκεί, ήρεμα κι απλά, μερούχα να φεύγουν απ' το μπαλκόνι,παπούτσια να εκτοξεύονται σε κεφάλια,πιάτα να σπάνε στους τοίχους, δικηγόρουςνα παθαίνουν heartattack πουτους ξυπνάνε χαράματα για να βγάλουνδιαζύγιο, αλλά και τις στιγμές της αγάπηςπου σε κάνουν να λες, «ώχουουου... αυτήη στήλη δεν θα τελειώσει ποτέ».

The end.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ