Syrah / Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκό

Syrah / Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκό Facebook Twitter
0

* Το Syrahπου παράγεται στο Κτήμα Παυλίδη, στηΔράμα, είναι μια από τις πλέονχαρακτηριστικές και επιτυχημένεςοινοποιήσεις της δημοφιλούς διεθνούςποικιλίας στην Ελλάδα. Η γνωστή ετικέταέχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις, μεπιο πρόσφατη το χρυσό μετάλλιο στον 9οΔιαγωνισμό Οίνου στη Θεσσαλονίκη. Ηοινοποίηση της ποικιλίας από το ΚτήμαΠαυλίδη δίνει ένα κρασί με πορφυρόχρώμα, όπου τα αρώματα μαύρων φρούτωνκαι μαύρου πιπεριού κυριαρχούν στημύτη, ενώ στο στόμα είναι στιβαρό, πλούσιοκαι ισορροπημένο, με μακράς διάρκειαςεπίγευση. Το Syrah2006 είναι μία πολύ καλή επιλογή για νασυνοδεύσει κυνήγι ή κρεατικά, με σάλτσεςή χωρίς, χάρη στην πυκνότητα που τοδιακρίνει. Είναι όμως και από τα κρασιάπου πίνονται και μόνα τους. Μπορεί ναπαλαιωθεί έως και 8 χρόνια.

* Το Κτήμα ΒιβλίαΧώρα Λευκό, που παράγεται στις πλαγιέςτου Παγγαίου Όρους, στο ΚοκκινοχώριΚαβάλας, εξακολουθεί να κερδίζει τιςεντυπώσεις και να γοητεύει με τηνξεχωριστή του γεύση και τη σταθερή τουποιότητα. Το πάντρεμα του Sauvignon Blanc μετο Ασύρτικο έδωσε και στην σοδειά του2008 τον χαρακτηριστικό αρωματικό καιγευστικό πλούτο που έχουμε συνηθίσειαπό αυτό το κρασί. Παράλληλα με τηναποδοχή του από το οινόφιλο κοινόσυνεχίζεται και η επιβράβευσή του απότους διεθνείς διαγωνισμούς. Πρόσφατα,βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο στο ΔιεθνήΔιαγωνισμό «Challenge International du vin», πουδιοργανώθηκε στo Bordeaux της Γαλλίας,ανάμεσα σε 4.721 δείγματα από 38 χώρες πουσυμμετείχαν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ