Μαθήματα Ζωής

Μαθήματα Ζωής Facebook Twitter
0

Μια θεία μου έλεγε ότι το σεξ είναι σαν την πίτσα. Ακόμη κι αν δεν είναι καλή, δεν μπορεί να είναι κακή. «Προφανώς, δεν έχει γνωρίσει εμένα, τον άντρα μου και τον εραστή μου» μου απαντούσε  η μάνα του Valkanioniki sto Pi. Ξεκίνησε να γράφει στη στήλη μετά την ατυχή εμπειρία της με τον Χωρισμένο. Ήταν η πρώτη φορά που μας συνέβαινε κάτι τέτοιο, να έχουμε και μητέρα και γιο αναγνώστες, και δεν ξέραμε αν ήταν δεοντολογικά σωστό να τους απαντάμε. Tespa. Για καλή της τύχη είχαν φτάσει οι διακοπές κι έτσι ίσως θα ένιωθε καλύτερα. Βέβαια, η ζωή στις διακοπές για μια single είναι ένας θαυμαστός κόσμος όπου ανοίγονται χίλιες δυο νέες προοπτικές. Ενώ η ζωή στις διακοπές για μια παντρεμένη είναι ακριβώς η ίδια, αλλά με μαγιό.

Περνούσε χάλια μόνη με τον άντρα της. Ο γιος της είχε πάει διακοπές στη Ρωσία, να γνωρίσει από κοντά την Όλγκα. Η κόρη της δεν είχε πάει διακοπές κι έφταιγε γι' αυτό ο Εμφανής Τζοϊντάκιας. Εδώ και καιρό ζητούσε δανεικά απ' τον πατέρα του για μια σούπερ χάι τεκ καρέκλα γραφείου γιατί τον ενοχλούσε η μέση του. Όταν ο πατέρας του τού έδωσε τα χρήματα, αγόρασε όντως μια καρέκλα, αλλά από χόρτο. «Και το καλύτερο είναι ότι είμαι τόσο χάι που μου πέρασε κι η μέση» κατέληξε χαρούμενος στον πατέρα του. Έτσι, εκείνος δεν το συζήτησε καν να του δώσει τώρα δανεικά για να πάνε διακοπές με την κοπέλα του. Γενικά, ο Εμφανής Τζοϊντάκιας είχε γίνει για την Τζο ΑΝ (ΑΝ: Αγόρια της Ντροπής. Εκείνοι που δεν εμφανίζεις ποτέ δημόσια. Ντρέπεσαι για χάρη τους περισσότερο κι απ' όσο ντρέπεσαι στο αεροπλάνο για χάρη εκείνων που χειροκροτούν τον πιλότο κατά την προσγείωση).

Πίσω στην Αθήνα, όλοι είχαν γυρίσει από διακοπές και επειδή πέρασαν λίγες ώρες χαλαρότητας στη φύση συμπεριφέρονταν λες κι ανακάλυψαν ότι η Γη γυρίζει. («Πω πω, ναι, έχω πάει σε εκείνη η παραλία στα Κύθηρα με την άμμο, τη θάλασσα και τους αχινούς μέσα στη θάλασσα. Εκεί είδα ένα καβούρι, αλήθεια λέω, το' χω τραβήξει βίντεο!). Παρ' όλα αυτά, ήταν η μόνη ευτυχισμένη που επέστρεψε στην πόλη από τις διακοπές, όχι ότι έγινε βάση σχεδίου. (Το σχέδιο: για να μην γκρινιάζεις όταν γυρίσεις πίσω στην Αθήνα και στη δουλειά, πήγαινε διακοπές κάπου χάλια και με χάλια παρέα. Μόλις τελειώνουν οι διακοπές και φτάνεις πίσω Πειραιά, έχεις κατουρηθεί απ' τη χαρά σου, πέφτεις και φιλάς την άσφαλτο, τραβάς τζούρες νέφους και μονολογείς δακρυσμένη με συγκίνηση «αχχχ, πατρίδα». Την επόμενη μέρα στη δουλειά τους αποκαλείς όλους «παιδιά»). Οπότε ήθελε ξαφνικά να δει ξανά τον Χωρισμένο, παρά το τόσο κακό σεξ που είχαν κάνει. Και τότε συνειδητοποίησε ότι δεν είχαν ανταλλάξει τηλέφωνα. «Βάλε το όνομά του στο Facebook, της είπε η κολλητή της». Αλλά, αλλά δεν ήξερε επίθετο, μόνο όνομα πατρός. Κι αυτό γιατί πάνω στο σεξ συνειδητοποίησε ότι δεν θυμόταν το όνομά του, αλλά ντράπηκε να το ρωτήσει, οπότε του πέταξε «και όνομα πατρός είπαμε;». Δεν θα του είχε ξανατύχει να τελειώνει κάποια και να φωνάζει «του Δημητρίου».

«Βάλε στο Google τον αριθμό από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του» της είπε η κολλητή της κι όντως, έτσι βρήκε όνομα, τηλέφωνο και τη διεύθυνσή του. Του τηλεφώνησε. Εκείνος φάνηκε ενοχλημένος, αλλά την επόμενη φορά φάνηκε χαρούμενος, και την επόμενη λίγο απόμακρος, αλλά μετά πάλι χαρούμενος. Δηλαδή, τον τάραξε στα τηλέφωνα. Γιατί μην της βάλεις αίνιγμα μιας γυναίκας, δεν θα πεθάνει αν δεν το λύσει.

Αρχικά την μπέρδευε που μιλούσε στον πληθυντικό για το άτομό του. Δηλαδή: Εγώ κι ο Κώστας αποφασίσαμε ότι δεν θα μου κάνει καλό να πάω για καφέ μαζί σου. Εγώ και ο Κώστας αποφασίσαμε ότι δεν μου κάνει καλό που μου τηλεφωνάς. Εγώ και ο Κώστας είπαμε ότι όχι, δεν μπορούμε να βγούμε το Σάββατο. Στην αρχή σκέφτηκε μήπως ο τύπος ήταν γκέι, αλλά μετά σκέφτηκε ότι σίγουρα ήταν ο ψυχαναλυτής του - καταλαβαίνεις ποιοι κάνουν ψυχανάλυση γιατί αρχίζουν να μιλούν για το άτομό τους στον πληθυντικό. Άρα, για να κάνει ψυχανάλυση, ήταν κακοχωρισμένος. Κι εκείνη θα τον έσωζε απ' την κατάθλιψη, οπότε του έγινε τσιμπούρι, αλλά δεν του βγήκε κι εντελώς αχρείαστη αυτή η ιστορία, εφόσον ο Χωρισμένος πήρε ένα σημαντικό μάθημα ζωής. (Μάθημα Ζωής 18: Μη βάλεις ποτέ το πέος σου όπου υπάρχουν και τα τρία απαγορευτικά - τρελή, παντρεμένη, με παιδιά).

Γενικά, όλα αυτά τα μαθήματα ζωής τα συγκεντρώνει η Φουρνάρισσα για να τα βγάλει μια μέρα βιβλίο. Αν και αυτή, απ' ότι λέει, πήρε μόνο ένα μάθημα ζωής. (Μάθημα ζωής 1: Gee, ο κόλπος είναι ένα απίστευτα δυνατό χαρτί).

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ