«Οι κυρώσεις είναι σαν ενοχλητικές µύγες... το ψήφισµα πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια σαν χρησιµοποιηµένο χαρτοµάντιλο».
Το σκληρό καρύδι της Aνατολής, Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μετά τις κυρώσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.
«Το εκπληκτικό σε όλα αυτά είναι ότι τόσο πολλοί και Δυτικοί δημοσιογράφοι, και σε αυτούς συμπεριλαμβάνω τη λιπόψυχη κάλυψη της νηοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από το BBC, γράφουν σαν Ισραηλινοί δημοσιογράφοι, τη στιγμή που πολλοί Ισραηλινοί δημοσιογράφοι γράφουν για τις δολοφονίες με το θάρρος που θα έπρεπε να επιδεικνύουν οι δυτικοί Δημοσιογράφοι...».
Ο πολεμικός ανταποκριτής Ρόμπερτ Φισκ για τις πένες που σβήνουν.
«Εγώ φταίω που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση... Εγώ κατακρίνω τον εαυτό μου κάθε ημέρα γι' αυτό, ακόμη και σήμερα... η κομμουνιστική νομενκλατούρα δεν μπόρεσε να περάσει το τεστ της δημοκρατίας και της ελευθερίας».
Πώς έπεσε η Μόσχα: 21 χρόνια μετά, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραδέχεται το φταίξιμό του για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
«Η άποψή μου, γενικώς, είναι ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να περιμένουν για εβδομάδες προτού δράσουν. Οι αγορές πιέζουν κάθε μέρα, κάθε ώρα. Σε αυτό το σημείο "time is life". Αν είσαι αργός, δεν μπορείς να επιβιώσεις».
Μη με κοιτάς στα μάτια. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν τα λέει όλα αυτά στη Σύνοδο των Τραπεζιτών παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
«Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 132 αριστερές ομάδες, μικρές και μεγάλες. Κάποιες αποτελούνται από πέντε άτομα και δεν μιλάνε μεταξύ τους».
Η ανθρωπογεωγραφία του ελάχιστου. Ο Γρηγόρης Ψαριανός περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική Αριστερά συναγωνίζεται το CΕRN στην προσπάθεια διάσπασης του ατόμου.
«O ι 12 μεγαλύτερες κτηματικές εταιρείες της Κίνας ελέγχονται σήμερα από τα παιδιά ανώτατων Κινέζων αξιωματούχων... Ελπίζω, τουλάχιστον, αυτά να μη μας προδώσουν όπως οι γονείς τους».
H Μεγάλη Πορεία βγάζει σε πισίνα. Ο Κινέζος δημοσιογράφος Γιανγκ Τζισένγκ μετά την αποκάλυψη ότι οι 9 στους 10 δισεκατομμυριούχους της Κίνας είχαν γονείς κρατικούς αξιωματούχους.
«Γιατί; Εμείς που φοράμε τα ράσα μας και όλα τα εσώρουχά μας κι από πάνω το δεύτερο ράσο και μας βλέπετε μέσα στον ήλιο του Ιουνίου και του Ιουλίου και του Αυγούστου, πέθανε ποτέ κανείς μας από αυτή την αιτία;».
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δίνει τη μάχη του dress code εναντίον του σκανδαλιστικού μίνι (και μας αποκαλύπτεται όλο νάζι και παράπονο).
«Γ@μιόληδες. Είδα όλες τις φωτογραφίες πάνω στο Αβέρωφ και τα πήρα πολύ άσχημα. Δώσατε το Αβέρωφ, γ@μιόληδες, για να κάνει το κομμάτι του ένας πλούσιος κ@ριόλης; Το Αβέρωφ, γ@μιόληδες; Τρέξτε στη γ@μημένη σας Βικιπαίδεια, αμόρφωτοι γ@μιόληδες, να μάθετε ποιο ήταν το Αβέρωφ».
Με το δίκιο του ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος τα ρίχνει στο Facebook σε αυτούς που έδωσαν το ιστορικό θωρηκτό για το γαμήλιο πάρτι εφοπλιστών.
σχόλια