Αγορά

Αγορά Facebook Twitter
0

Έντονα μοτίβα δαντέλας εναλλάσσονται με παστέλ αποχρώσεις πάνω σε ένα βελούδινο καμβά και μαργαριτάρια έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα ενός νεορομαντικού αποτελέσματος. Πηγή έμπνευσης της Θεοδώρας Προβοπούλου που υπογράφει πάντα με το όνομα Τheia είναι η ανερχόμενη γκόθικ αισθητική της Ανατολής και, όπως πάντα στην Τheia, το παραμύθι. Στην Preview Α/W Collection 2001/12 που θα παρουσιάσει το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού θα παρακολουθήσουμε «μια επίδειξη μόδας σε αργή κίνηση! Η ατμόσφαιρα ορίζεται από το βίντεο το οποίο έχει σκηνοθετηθεί ειδικά για την περίσταση από τον Θωμά Κιάο, με σκοπό να ξεναγήσει τον θεατή στον αθέατο κόσμο της κατασκευής του ενδύματος», μας εξηγεί η δημιουργός. «Η εικόνα της ουσίας του χιονιού, αυτή του νερού, παραπέμπει στο μεταξωτό σατέν, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση των ρούχων μου. Όσο για τις νιφάδες του χιονιού, παρομοιάζονται με την ίδια την κίνηση της γυναίκας: άλλοτε πέφτουν νωχελικά και με χάρη στο έδαφος, θυμίζοντας την υφή και την κίνηση της δαντέλας, κι άλλοτε πέφτουν καταιγιστικά, θυμίζοντας το πυκνό σε υφή βελούδο. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη χρήση της πέρλας ως κάτι συμπαγές και διακριτό, όπως το χαλάζι, συμπληρώνουν μοναδικά την αίσθηση ενός χειμερινού τοπίου». Δεν είναι τυχαίο που η Θεοδώρα είχε στο μυαλό της λευκά βουνά από φρεσκοστρωμένο χιόνι όταν σχεδίαζε τη συγκεκριμένη συλλογή.

Αυστηρότητά στις ραφές και πολύ υψηλή ποιότητα στα υφάσματα είναι τα χαρακτηριστικά των ρούχων της Theia, τα οποία μπορείτε να βρείτε στην οδό Ιπποκράτους 66 (210 3600449). Άλλωστε, η Θεοδώρα μας το έχει ξαναπεί: «Καλύτερα ένα ρούχο και καλό, παρά χιλιάδες κακής ποιότητας». Είναι αυτό που μου λέει η μάνα εδώ και χρόνια: «Η φτήνια τρώει τον παρά, κοριτσάκι μου».

Στο ίδιο κτίριο θα γίνει και η επίδειξη της καινούργιας κολεξιόν του Vassilis Zoulias, τη Δευτέρα 25 του μήνα. Περιμένουμε να δούμε γι' άλλη μια φορά αυτό το υπέρκομψό, νοσταλγικό και θηλυκό στυλ που υπάρχει πάντα στις συλλογές του. Η τελευταία του συλλογή είναι, λέει, εμπνευσμένη από την Περιφρόνηση του Ζαν Λυκ Γκοτάρ.

Με αφορμή την επικείμενη επίδειξη ξαναμπήκα στο site του (vassiliszoulias.com), όπου ακούγεται το υπέροχο κομμάτι του Chet Baker «Let's get lost». Ακόμα δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τον στίχο «Let's defrost in a romantic mist».

Τέλος, μη χάσετε τη ευκαιρία να επισκεφθείτε στο Meet Market το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη τον πάγκο της Νατάσας Χτενά. Θα την αναγνωρίσετε γιατί θα φοράει ένα ροζ παραδοσιακό φόρεμα από την Γκάνα. Εκεί ταξιδεύει τα καλοκαίρια, βοηθώντας μια μη κυβερνητική οργάνωση που ονομάζεται Unite For Sight, που ασχολείται με την πρόληψη της τύφλωσης στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Έτσι, λοιπόν, τα χρήματα που θα δώσετε για να αποκτήσετε τα vintage γυαλιά (ανάμεσα στα οποία και μερικά πολύ σπάνια από τα '40s) που έχει συλλέξει η Νατάσα θα δοθούν για να βοηθήσουν αυτόν το σκοπό.

Αγορά
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι»: Γιατί το TikTok μας οδηγεί σε τόσες πολλές αγορές;

Αγορά / Πώς το TikTok σε κάνει να ψωνίζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Γιατί οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok είναι τόσο καλοί ώστε να μας «πουλάνε» πράγματα; Σε τι διαφέρουν από τους αστραφτερούς influencers του Instagram; Ποιους εμπιστευόμαστε πιο εύκολα και πώς η εικονική μας σχέση μαζί τους επηρεάζει τις αγορές μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ