Τι κάνει κρακ κρακ στην ντουλάπα μου;

Τι κάνει κρακ κρακ στην ντουλάπα μου; Facebook Twitter
0

Γης Μαδιάμ έκαναν το Βελιγράδι κάπου 6.000 χούλιγκαν και ακροδεξιοί στην πρώτη μετά από μια δεκαετία απόπειρα ενός Belgrade Pride. Δακρυγόνα, μολότοφ, καδρόνια, πλήθος τραυματίες, αστυνομικοί κυρίως -έχουν γυρίσματα οι καιροί!-, εκατοντάδες συλλήψεις, «κεραυνοί» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο... Το «δυτικοφερμένο» Pride ξεσκέπασε ό,τι αντιδραστικότερο υπάρχει στη σερβική κοινωνία.

Φέτος, όμως, δεν τους πέρασε. Κάπου 1.000 διαδηλωτές, Σέρβοι και ξένοι υποστηρικτές γιόρτασαν σε κεντρικό πάρκο της πόλης υπό ασφυκτικό κλοιό προστασίας. Ανάμεσά τους και Έλληνες εθελοντές -πολύ διαφορετικοί, βέβαια, από κάτι άλλους συμπατριώτες μας εθελοντές στα χρόνια του πολέμου-, νεαρά παιδιά που το «μπράβο» τούς πέφτει λίγο.

Η Σερβία χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη σε δημοκρατία και δικαιώματα, όπως άλλωστε κι η «εξαδέλφη» Ρωσία. Ελαφρώς επεισοδιακή ήταν κι η φετινή, «φωτογραφική» Moscow Pride - στα θετικά, η αλλαγή δημάρχου στη Μόσχα και η δικαστική απόφαση υπέρ της διεξαγωγής Pride στην Αγία Πετρούπολη. Γεγονός είναι ότι ο θεσμός -που συχνά βάλλεται από συντηρητικούς και προοδευτικούς- φανέρωσε ξανά την εγγενή δυναμική του.

Vote Pink! Οι Δημήτρης Τσαμπρούνης (Γιώργος Καμίνης, «Δικαίωμα στην Πόλη») και Ειρήνη Πετροπούλου (Ελένη Πορτάλιου, «Ανοιχτή Πόλη») είναι οι LGBT υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τον Δήμο Αθηναίων. Καλή επιτυχία.

Αίσθηση έκανε η δήλωση Καμίνη ότι «κάθε ελληνική οικογένεια κρύβει έναν σκελετό στο συρτάρι και είναι ντροπή αυτό να διαιωνίζεται», τα «μάσησε», ωστόσο, για τον γκέι γάμο, στον οποίο η Ελένη Πορτάλιου υποσχέθηκε «ενεργή στήριξη» (αληθεύει, βέβαια, πως το ζήτημα έχει μέχρι στιγμής τεθεί περισσότερο θεωρητικά). Αμφότεροι, πάντως, βλέπουν πολύ ζεστά σύμφωνο συμβίωσης και Athens Pride.

«Lip Service» (BBC3) - η βρετανική απάντηση στο αμερικανικό «L-World». Νεαρές λεσβίες σε ασκήσεις επιβίωσης στη Γλασκώβη. Την πρεμιέρα (12/10) είδαν κάπου 600.000 θεατές (4,4% τηλεθέαση). Download it!

Ο σερ Ίαν Μακ Κέλεν προωθεί καμπάνια του ιδρύματος Stonewall στα βρετανικά σχολεία με αφορμή τις πρόσφατες αυτοκτονίες γκέι εφήβων-θυμάτων bullying («σχολικός εκφοβισμός», που πλέον γίνεται συχνά μέσω internet). Ανάλογη καμπάνια τρέχει στις ΗΠΑ ο Ντάνιελ Ράτκλιφ (Trevor Project). Ομοφοβικά κοκόρια, τα κουβαδάκια σας και σ' άλλη παραλία. Μαζί, βεβαίως, μ' όσους πιστεύουν ότι μπουχτίσαμε από τα δικαιώματα.

QueerWeek

24/10 Άσπρο πάτο: Caipirinha madness στο My Bar, Κακουργοδικείου 6, Ψυρρή 27/10 Jordan Fox live σε ένα ζεματιστό XXX army show στην Alexander sauna. Plus: σπέσιαλ μασάζ διά χειρών John Hill, Σταύρος Καλλιγέρης ως «Σοφία Βέμπο»! Μ. Αλεξάνδρου 134, Γκάζι Queer Theater: Δεν Έχει Ωραίες Εικόνες της Γερτρούδης Στάιν. Ερμηνεύει η Δήμητρα Χατούπη. Θέατρο Τέχνης, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, 210 3255444 Queer book: Το Χαστούκι του Χρήστου Τσιόλκα (Ωκεανίδα). Δυνατό και με βραβείο Κοινοπολιτείας LGBT ταινίες κάθε Πέμπτη 9 μ.μ. στο Nosotros, Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια.

    Lgbtqi+
    0

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

    Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

    Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
    LIFO NEWSROOM
    Η Ελλάδα στην κορυφή των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με τη ΔιαΝΕΟσις

    Lgbtqi+ / Η Ελλάδα στην κορυφή της κατάταξης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με τη ΔιαΝΕΟσις

    Η μελέτη αναδεικνύει και τον κρίσιμο ρόλο των κοινωνικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και της έγκυρης και συνεχούς πληροφόρησής του για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα
    THE LIFO TEAM
    «Ούτε τα κουτσομπολίστικα μέσα δεν ασχολούνται πια με το πόσα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια παντρεύτηκαν»

    Lgbtqi+ / «Ούτε τα κουτσομπολίστικα μέσα δεν ασχολούνται πια με το πόσα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια παντρεύτηκαν»

    Ο Γιώργος Τσιτιρίδης, ένας από τους γνωστότερους και πιο δραστήριους ΛΟΑΤΚΙ+ και όχι μόνο ακτιβιστές της Θεσσαλονίκης, αφηγείται τη ζωή, τη δράση του και μαζί κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας της πόλης του.
    ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
    Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

    Διεθνή / Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση
    LIFO NEWSROOM