Ιταλική πόλη προειδοποιεί με πινακίδες πως μόνο όσοι σέβονται τον Χριστιανισμό είναι ευπρόσδεκτοι

Ιταλική πόλη προειδοποιεί με πινακίδες πως μόνο όσοι σέβονται τον Χριστιανισμό είναι ευπρόσδεκτοι Facebook Twitter
1

Μια ιταλική πόλη, που την προηγούμενη εβδομάδα απαγόρευσε τη μπούρκα, κατηγορείται για ρατσισμό μετά την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων που αναγράφουν πως είναι ευπρόσδεκτοι μόνο οι άνθρωποι που σέβονται «τις χριστιανικές παραδόσεις».

Οι ταμπέλες έκαναν την εμφάνισή τους αυτήν την εβδομάδα έξω από το Pontoglio, στην περιοχή Lombardy της Ιταλίας, και είναι «δημιούργημα» του κεντροδεξιού δημοτικού συμβουλίου.

Αφού προσδιόρισαν την πόλη, γνωστή στην τοπική διάλεκτο και ως Pontoi, σαν «φάρο του δυτικού πολιτισμού και των βαθέων χριστιανικών παραδόσεων» προειδοποίησαν: «Αυτοί που δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν την τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις παρακαλούνται να μείνουν μακριά».

Κάποιο κάτοικοι χαρακτήρισαν τις πινακίδες «ρατσιστικές» και «μεσαιωνικές» και ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή τους.

Οι ταμπέλες περνούν αναμφισβήτητα ένα ιδιαιτέρως εχθρικό μήνυμα στον ξένο πληθυσμό του Pontoglio, μιας πόλης 7.000 κατοίκων, εκ των οποίων 1.160 ή το 16% είναι αλλοδαποί και πολλοί από αυτούς Μουσουλμάνοι. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται συνολικά 238 Αλβανοί, 203 Μαροκινοί, 192 Ρουμάνοι και 150 Ινδοί, με τους περισσότερους να ζουν εκεί εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας δημιουργήσει οικογένειες και δουλεύοντας στην πόλη.

Ο δήμαρχος της πόλης Alessandro Seghezzi αρνείται πως οι πινακίδες είναι «προκλητικές». «Είναι μια πρόσκληση να σεβαστούν την τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις» λέει. «Η δικιά μας είναι μια κουλτούρα βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Paolo Bocchi, δημοτικός σύμβουλος, που επίσης αρνείται πως είναι προσβλητικές. «Δεν υπάρχει τίποτα ρατσιστικό στις πινακίδες. Είναι απλώς ιστορικές πληροφορίες- αυτή είναι η παράδοσή μας» λέει. «Δεν μας νοιάζουν ούτε οι έπαινοι ούτε η κατακραυγή- το μήνυμα είναι απλό».

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοτικό συμβούλιο της συγκεκριμένης πόλης προβαίνει σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση, καθώς πρόσφατα αύξησε το κόστος για τους αλλοδαπούς κατοίκους που θέλουν να αποκτήσουν ένα τοπική ταυτότητα από τα 50 ευρώ στα 425.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το σωστό θα ήτανε να ντρέπονται για τις παραδόσεις τους και να καλούν κόσμο που θέλει να τις αντικαταστήσει με κάτι που θα είναι σίγουρα καλύτερο...