Αρχείο

Facebook Twitter
0
1Αγαπητή Ρίκα, το θέμα μου είναι ένα: ο έρωτας! Την πάτησα την μπανανόφλουδα, μια και καλή! Και την πάτησα για μια μεγαλύτερή μου! Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ, θα μου πεις. Απλώς ότι, ενώ υπάρχει απίστευτη χημεία όταν είμαστε μαζί, η τύπισσα τα έφτιαξε με μια άλλη κοπέλα. Κι εκεί γκρεμίστηκαν τα όνειρά μου. Κ εγώ κοριτσάκι είμαι, το διευκρινίζω αυτό. (...) Εδώ σε θέλω κάβουρα: τι κάνουμε για να σώσουμε την παρτίδα ; Ειλικρινά δική σου, Ε

Tα «έφτιαξε με άλλη»; Δεν λες καλά που δεν τα ‘φτιαξε με άλλον, να το φυσάς και να μην κρυώνει! Αφού είσαι in love, να τη διεκδικήσεις. Να παίρνεις τηλέφωνα, να εμφανίζεσαι εκεί που συχνάζει, να βαρέσεις κουδούνια, να βάλεις τα κλάματα, να βάλεις τα γέλια, να στείλεις e-mails, SMS και ό,τι άλλο θα σε βοηθήσει να γίνεις εντελώς ρεζίλι των σκυλιών, γιατί αυτό είναι ο έρωτας, το ρεζίλι των σκυλιών. Αυτό θα σου συνιστούσα να το κάνεις συστηματικά για είκοσι μία μέρες, μετά να εξαφανιστείς τελείως, αλλά τελείως, να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, και να περιμένεις άλλες είκοσι μία ημέρες (εντελώς εξαφανισμένη όμως, και τυχαία ακόμα συνάντηση ή επαφή, το παραμικρό σημείο ζωής από σένα, ακυρώνει όλη τη μέθοδο, εντάξει;). Αν μετά την παρέλευση και των έξι εβδομάδων δεν την έχεις κερδίσει (είτε στην πρώτη φάση, της αρρωστημένης επιμονής, ή στη δεύτερη, της ολοκληρωτικής αδιαφορίας και εξαφάνισης), η παρτίδα δεν σώζεται. Αλλά, τουλάχιστον, θα είσαι ήσυχη ότι πολέμησες για την αγάπη και αυτό είναι ένα παράσημο από μόνο του. Και που είσαι, Ε; Ε! Η διαδικασία δεν επαναλαμβάνεται, είναι ένας γύρος μόνο, μην το καταντήσουμε και σίχαμα.

2Είμαι φαν των ελληνικών ταινιών της δεκαετίας του ’60, όπου συχνά τραγουδά η Μαίρη Λίντα ντυμένη πάντα με εκπληκτικές τουαλέτες. Θα μπορούσες μήπως να μάθεις ποιος οίκος της εποχής της έραβε αυτά τα πολύ ωραία ρούχα; Ευχαριστώ, Βιολέττα Κ.

Η κυρία Λίντα ραβόταν επιλεκτικά σε διάφορους οίκους της εποχής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ακόμα και σε μοδίστρες της γειτονιάς που ήταν χρυσοχέρες. Τα πλήρωνε πάντα από την τσέπη της, αφού θεωρούσε υποχρέωσή της να εμφανίζεται άψογη. Δεν είναι τόσο τα ρούχα που θαυμάζεις: η Μαίρη Λίντα φοράει το ταλέντο, τη λάμψη της, το άπειρο τσαγανό της και το μεγαλείο της ψυχής της. Σε μια άλλη ίσως δεν θα σου έκαναν τόση εντύπωση τα φορέματα. Βασικά, Βιολέττα μου, αδιαφορώ για το πού ραβόταν, αλλά σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να γράψω πόσο απέραντα τη θαυμά- ζω. Είναι ένα από τα πρότυπά μου στη ζωή.

ΥΓ.: Για την ιστορία, βρήκα ότι στην ταινία Τρεις κούκλες κι εγώ, όπου η Μ.Λ. εμφανιζόταν ως γκεστ σταρ, αναφέρεται στους τίτλους ότι «τις τουαλέτες των κυριών έραψε ο οίκος μόδας Φλεξ-Φορμ Κοντώσης» (πασίγνωστη φίρμα της εποχής, κυρίως σε εσώρουχα, μαγιό και λαστέξ). Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι όλα ή κάποια από τα ρούχα της Μαίρης Λίντα στην ταινία είναι από την ίδια φίρμα.

3Από πού θα δεις την Υπέρλαμπρη Πανσέληνο; Φίτσουλας

Ήδη την είδα την Υπέρλαμπρη. Εδώ, στη Δυτική Αυστραλία την είδα κι έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μου! Είχαμε πάει τον σπόρο θάλασσα και μετά λούνα-παρκ. Κι εκεί που επιστρέφαμε, σούρουπο, μας την πέφτει στη στροφή της παραλιακής μια Φεγγάρα τεραστίων διαστάσεων, ένα αλλόκοτο πράγμα, σαν να μην ήταν η γνωστή Σελήνη, αλλά ένα τέρας που της έμοιαζε. Είμαστε και ανυποψίαστοι - κάτι είχαν πει τα κανάλια για super moon, αλλά τα λένε τόσο εγγλέζικα και ψύχραιμα που δεν δώσαμε σημασία. Δεν έχουν τις δικές μας τις ειδήσεις, τις φαντεζί, τις δρακουλιάρικες, να είμαστε έτοιμοι για το μοιραίο ανά πάσα στιγμή. Για να μη σου τα πολυλογώ, κοψοχολιαστήκαμε με την Υπέρλαμπρη. Βλέπαμε καθαρά τα τοπία της, σαν να είχαμε πλησιάσει με διαστημόπλοιο. Super moon δεν λες τίποτα, μιλάμε για μοσχαροκεφαλή! Ξέρω, δεν είμαι ακριβώς η γκόμενα που θα ήθελες να έχεις δίπλα σου σε τόσο ρομαντικές στιγμές. Μου το έχουν επισημάνει και παλιότερα, θα το κοιτάξω. Ίσως φταίνε τα φεγγάρια. Ίσως, πάλι, φταις κι εσύ, Φίτσουλα…

4Ρικάκι, έχω μια χαζή ερώτηση να σου κάνω. Γιατί όταν αδιαθετώ και φοράω ταμπόν η περίοδός μου κρατάει λιγότερες ημέρες; Θα ρώταγα τον γιατρό μου, αλλά θέλω να ‘χω μούτρα να ξαναπάω... Φιλικά, Dump or Happy

Προς Dump or Happy: Ρώτησα εγώ τον γιατρό μου. (Τι με βάζετε να κάνω;) Μου είπε ότι η χρήση ταμπόν, επειδή είναι πιο άμεση και αποτελεσματική στην απορρόφηση ροής, εξαντλεί το «απόθεμα» λιγάκι πιο γρήγορα, οπότε πιθανώς να τελειώνει ο κύκλος σου μια μέρα ή μισή νωρίτερα. Είναι δηλαδή μηχανικο-υδραυλικό το ζήτημα και όχι οργανικό, μη σε παραξενεύει. Προς όλους τους υπόλοιπους αναγνώστες: ποιανού ιδέα, είπαμε, ήταν να βγάλω τη στήλη «Αsk me anything»; Δική μου, ε; Α, να τη χαίρομαι!

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ