Micro-ιστορίες από τις γειτονιές της Αθήνας #8.

Facebook Twitter
0

ΓΛΥΦΑΔΑ: Ανακαλύφθηκαν στην περιοχή τριώροφες μεζονέτες που είχαν μετατραπεί σε εργαστήρια αγροπονικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης, όπως βλέπουμε στις ταινίες. Εγκέφαλος της καλλιέργειας θεωρείται μια Βιετναμέζα, ενώ η αξία των σύγχρονων συστημάτων που βοηθούσαν την ανάπτυξη των φυτών υπολογίζεται στις 600 χιλιάδες ευρώ.

ΚΟΥΚΑΚΙ: Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου παντρεύτηκε η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη (πρωταγωνίστρια του «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω») τον εκλεκτό της καρδιάς της μουσικό Θωμά Κωνσταντίνου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νύφη δεν έστησε καθόλου τον γαμπρό.

 

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ: Πέντε υπολογιστές στους οποίους διενεργούνταν απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια ανακάλυψε η αστυνομία σε ίντερνετ καφέ. Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του καταστήματος και τέσσερις πελάτες.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια ενός ημίγυμνου νεαρού ο οποίος κρεμιόταν στις σκαλωσιές του κτιρίου στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου, δίπλα από το δημοτικό θέατρο. Αφού πέταξε την κιθάρα και άπλωσε ένα πανό, ο νεαρός κατέβηκε τελικά μόνος του και συνελήφθη από την αστυνομία.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ#2: Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλογιάννη εγκρίθηκε η παραχώρηση για 40 χρόνια (με υποχρέωση συντήρησης και αποκατάστασης) πέντε ιστορικών κτιρίων μεταξύ των οποίων ο πύργος Πειραιά, η πρώην Ράλλειος Σχολή και το κεντρικό Δημαρχείο Πειραιά. ΠΕΙΡΑΙΑΣ #3: Περισσότερα από 13.000 λαθραία αντικείμενα κατασχέθηκαν στον Δήμο Πειραιά από τη Δημοτική Αστυνομία και το Τμήμα Καμινίων. Τα αντικείμενα καταστράφηκαν μπροστά στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά στην οδό Ευρυπίδου 66.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: Το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου απέναντι ακριβώς από την Αθηναϊκή Τριλογία συμπεριλήφθηκε στα 49 καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου από τον γνωστό εκδοτικό οίκο Μπράουν.

ΠΛΑΚΑ: Το Αίολος στη συμβολή των οδών Αιόλου 5 και Αδριανού, ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Αθήνας και τα πρώτα ξενοδοχεία που λειτούργησαν, είναι έτοιμο να λειτουργήσει και πάλι. Το κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα οθωνικής αρχιτεκτονικής μορφολογίας και χτίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Κλεάνθη.

KΕΡΑΤΕΑ: Ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία γίνεται δεκτή η πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής να γίνει χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμάτων σε νέο σημείο. Το εργοστάσιο θα γίνει τελικά στη θέση Φοβόλες (παλαιά χωματερή) της Κερατέας και όχι στην περιοχή Βραγόνι (Οβριόκαστρο), δικαιώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα των κατοίκων.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Δύο άτομα υπό την απειλή γκλομπ λήστεψαν σουπερμάρκετ επί της οδού Καλλιδρομίου το απόγευμα της Τετάρτης.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά να ανακηρυχθεί το παλαιό Μουσείο Ακρόπολης διατηρητέο μνημείο για λόγους ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας. Πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων είχε αποφανθεί αρνητικά.

ΠΑΤΗΣΙΑ: Επί έξι μήνες ζούσε χωρίς ρεύμα 80χρονη γυναίκα που δεν είχε να πληρώσει το διακανονισμό της ΔΕΗ. Στη διαβίωσή της βοηθούσαν μετανάστες γείτονες στο μαγαζί των οποίων ζεσταινόταν και μαγείρευε στο γκαζάκι τους.

KHΦΙΣΟΣ: Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ύψος των ΚΤΕΛ στο ρεύμα προς Πειραιά. Ένας ελαφρά τραυματίας είναι καλά στην υγεία του.

Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: Πλήθος κόσμου παρέμεινε ως πολύ αργά το βράδυ της Τετάρτης έξω από τη ΓΑΔΑ ως συμπαράσταση στους συλληφθέντες του υπουργείου Εργασίας. Η αστυνομία έκλεισε μόνο το ένα ρεύμα προς Πατησίων και όχι ολόκληρη τη Λ. Αλεξάνδρας όπως κάνει συνήθως.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Ένα παρατημένο οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων στη συμβολή των οδών Ανδρονίκου και Αυτοκράτορος μετετράπη σε κήπο από 40 οικογένειες με τη βοήθεια του Δήμου Αμαρουσίου. Καλλιεργούνται μαρούλια, μπρόκολα, κουνουπίδια, αρακάς, καρότα, κουκιά κ.ά. χωρίς χημικά και λιπάσματα εξοικονομώντας περίπου 150 ευρώ από τον προϋπολογισμό κάθε οικογένειας.

ΖΑΠΠΕΙΟ: Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στον Εθνικό Κήπο, δίπλα στη λίμνη, με την αστυνομία να σπεύδει να διακόπτει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. Τελικώς το αντικείμενο ήταν «αθώο», πληροφορίες κάνουν λόγο για μια πλαστική σακούλα με ένα καλαμπόκι...

ΦΙΛΟΘΕΗ: Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας μετά από φωτιά που ξέσπασε στο ισόγειο διαμέρισμά του επί της οδού Λώρης Κ. 31.

Σε άλλα νέα εκτός πρωτεύουσας, αδίστακτοι ληστές εκμεταλλεύτηκαν τον αποκλεισμό από χιόνι του χωριού Νεοχώρι Υπάτης και λήστεψαν πάνω από 40 σπίτια. Σε πολλές περιπτώσεις οι «επιδρομείς» μαγείρεψαν, ήπιαν και κοιμήθηκαν μέσα στα σπίτια.

Στείλτε μας μικρά και μεγάλα νέα από τη γειτονιά σας στο [email protected].

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ