Αποχωρεί από τη θέση του ο Λέανδρος Ρακιντζής

Αποχωρεί από τη θέση του ο Λέανδρος Ρακιντζής Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3

Αποχωρεί από τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο αρεοπαγίτης ε.α. Λέανδρος Ρακιντζής, ύστερα από θητεία 11 ετών.

Για αντικαταστάτη του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο την πρώην εφέτη Μάρη Ζεντέλη Παπασπύρου.

Ο κ. Ρακιντζής διορίστηκε το 2004, η θητεία του έληξε το 2009 και έκτοτε οι κυβερνήσεις ανανέωναν άτυπα την παραμονή του στο πόστο. Το δρόμο της αποχώρησης άνοιξε το Γ' Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο με πρόσφατη απόφασή του όριζε ότι «δεν είναι κατ' αρχήν επιτρεπτή, μετά τη λήξη της θητείας του, η συνέχιση της αρμοδιότητάς του να ασκεί προσφυγές ιδίως ενώπιον του ΣτΕ, κατά τελεσίδικων αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων».

Η κ. Παπασπύρου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1991 έως το 1995 ήταν ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1998 προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών και τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, ενώ τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε εφέτη και τοποθετήθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια