Κέιτ Μπλάνσετ: Τι σημασία έχει αν είμαι γκέι;

Κέιτ Μπλάνσετ: Τι σημασία έχει αν είμαι γκέι; Facebook Twitter
0

Για τις φήμες γύρω από τη σεξουαλικότητά της απάντησε η Κέιτ Μπλάνσετ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», με αφορμή τη νέα της ταινία «Carol», για την οποία είναι και υποψήφια για Όσκαρ.

Όταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας αναφέρθηκε στην δημοσίευση του Variety που αναφερόταν σε σχέσεις της ηθοποιού και με γυναίκες εκείνη απάντησε: «Ναι ήταν το διαδικτυακό Variety. Το Web είναι ένα μεγάλο εργαλείο, αλλά είναι όπως το πίσω μέρος της πόρτας της τουαλέτας. Κάθε συζήτηση μπορεί να μετατραπεί σε μια φήμη».

Η 47χρονη σταρ συνέχισε θέτοντας κι ένα ερώτημα: «Τι σημαίνει δηλαδή αν είμαι γκέι; Αυτό είναι το ζήτημα;». Για να συνεχίσει: «Η δουλειά του ηθοποιού είναι να κάνει το κοινό να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Είναι, αν θέλετε, μια ανθρωπολογική, κοινωνική και πολιτική δουλειά. Αυτό είναι το μέρος της δουλειάς μου που αγαπώ. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός μου ή οι πολιτικές μου απόψεις δεν πρέπει να ενδιαφέρουν κανέναν».

«Σε περίπου 100 χώρες η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι έγκλημα. Πρέπει να γίνει σαφές ότι πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση. Συμβαίνει πολλές φορές να πρέπει να μιλάς για αυτό αν είσαι γκέι, αφήνοντας στην άκρη κάθε άλλη πτυχή της δουλειάς και της προσωπικότητας σου. Το ίδιο ισχύει και για την ταινία και τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία. Ο Haynes πάντα επέμενε ότι είναι απλώς μια ιστορία αγάπης, όπως ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα , αλλά μεταξύ της Ιουλιέτας και της Ιουλιέτας», πρόσθεσε η Μπλάνσετ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM