Δεν διαψεύδει την έκτακτη εισφορά του 10% ο Σταθάκης

Δεν διαψεύδει την έκτακτη εισφορά του 10% ο Σταθάκης Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
5

Έκτακτη εισφορά ως 10% στα εισοδήματα, ακόμη και αναδρομικά για αυτά του 2015, μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με τα Νέα, που αναφέρουν ότι στόχος είναι να μπουν στο ταμείο 550 εκ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης σε δηλώσεις του σήμερα διέψευσε το δημοσίευμα ως προς την αναδρομή επιβολή της εισφοράς, δεν απέκλεισε όμως το ζήτημα της αύξησης των φορολογικών συντελεστών. «Συζητάμε όλα τα φορολογικά μέτρα με βάση το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει αύξηση του πλεονάσματος μέχρι το 2018» σημείωσε στο Mega, εκφράζοντας επίσης την αισιοδοξία ότι θα υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές ως το Πάσχα των Καθολικών.

Δήλωσε ότι υπάρχει σύγκλιση στα βασικά στοιχεία, για τα τέσσερα θέματα (ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και κόκκινα δάνεια) τα οποία έχουν ωριμάσει όπως είπε, ενώ ανέφερε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν ούτε οι κύριες ούτε οι επικουρικές συντάξεις και να προστατευθούν τα κόκκινα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι δεν τέθηκε θέμα οριζόντιας περικοπής των συντάξεων από τους εταίρους προσθέτοντας ότι αν μειωθούν οι επικουρικές που αφορούν μεσαίους και χαμηλούς συνταξιούχους φυσικά και θα είναι μείωση και αυτό θέλει η κυβέρνηση να αποφύγει.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ