O διεθνής συνασπισμός εξετάζει χερσαία εισβολή στη Συρία

O διεθνής συνασπισμός εξετάζει χερσαία εισβολή στη Συρία Facebook Twitter
1

Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών που συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) που πολεμά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συζήτησαν πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες την πιθανότητα διεξαγωγής χερσαίας εισβολής σε συριακό έδαφος, χωρίς όμως να έχουν λάβει κάποια απόφαση, αποκάλυψε σήμερα στο Reuters o ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι, βοηθός του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.


"Συζητήθηκε πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες", δήλωσε ο Ασέρι σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Ριάντ. "Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν συζητήθηκε ως στρατιωτική αποστολή", τόνισε.


"Μόλις αυτή η αποστολή οργανωθεί και αποφασισθούν πόσα στρατεύματα και το πως θα σταλούν και σε ποιες περιοχές, θα συμμετάσχουμε σε αυτήν", επισήμανε. "Χρειάζεται να συζητήσουμε εκτεταμένα σε στρατιωτικό επίπεδο με στρατιωτικούς ειδικούς για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε σχέδιο", συμπλήρωσε.


Ο Ασέρι παράλληλα σημείωσε πως το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι τώρα έτοιμο να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα νότια της Τουρκίας, όπου τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας έφτασαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως εξήγησε, τα αεροσκάφη δεν έχουν λάβει μέρος σε καμία επίθεση μέχρι στιγμής.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της Apple να διαφοροποιήσει την εφοδιαστική της αλυσίδα, αλλά πλέον γίνεται πιο γρήγορα και πιο εκτεταμένα
LIFO NEWSROOM
Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Διεθνή / Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Κλιμακώνονται οι εντάσεις μετά την επίθεση με 26 νεκρούς τουρίστες - Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή στη σφαγή – Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης
LIFO NEWSROOM
Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
πολύ ανησυχητικη εξελιξη, οι Τουρκοι και Σαουδαραβες το μονο που εχουν στο μυαλο τους ειναι να ριξουν τον Ασαντ, και οι Τουρκοι μονοι να πληξουν το YPG