Ο Στίβεν Χόκινγκ παίρνει θέση για το Brexit

Ο Στίβεν Χόκινγκ παίρνει θέση για το Brexit Facebook Twitter
0

Ο Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ μαζί με τουλάχιστον 150 πανεπιστημιακούς εκφράζουν σε σημερινή επιστολή τους την υποστήριξή τους στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, επιχειρηματολογώντας ότι ένα Brexit θα ήταν "καταστροφή" για την επιστήμη και την έρευνα.

Θα ήταν καταστροφή για την επιστήμη και τα βρετανικά πανεπιστήμια "αν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ", προκαλώντας "μια απώλεια της ελευθερίας μετακίνησης των επιστημόνων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρώπης", επισημαίνουν οι πανεπιστημιακοί στην επιστολή τους αυτή, η οποία δημοσιεύτηκε στους Times.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι περισσότεροι από 150 που υπογράφουν την επιστολή αυτή είναι μαθηματικοί, μηχανικοί και οικονομολόγοι του Κέμπριτζ, μέλη της βρετανικής Royal Society.

Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι η επιστήμη είναι απαραίτητη για την ευημερία της Βρετανίας μακροπρόθεσμα και ότι η συμμετοχή της στην ΕΕ αύξησε τις χρηματοδοτήσεις για την επιστημονική έρευνα και επέτρεψε στη χώρα να προσελκύσει ευρωπαίους επιστήμονες.

Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν στις 23 Ιουνίου σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην ΕΕ. Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν προς το παρόν μια σαφή τάση προς τη μία ή την άλλη πλευρά, δίδοντας μόνον ένα ελαφρύ προβάδισμα στο στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, το οποίο αφήνει να διαφανεί ότι η αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM