Ελεύθερη διάλεξη από τη Φωτεινή Τσαλίκογλου: Μαθήματα ζωής μέσα από τις κρίσεις

Ελεύθερη διάλεξη από τη Φωτεινή Τσαλίκογλου: Μαθήματα ζωής μέσα από τις κρίσεις Facebook Twitter
0

Το Megaron Plus παρουσιάζει την Φωτεινή Τσαλίκογλου σε ένα σεμινάριο με τίτλο «Μαθήματα ζωής μέσα από τις κρίσεις». Το σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013, στις 19.00 με δελτία προτεραιότητας.

 

Mε παραδείγματα μέσα από τη ζωή, την ψυχολογία και τη λογοτεχνία, η διακεκριμένη Καθηγήτρια Ψυχολογίας και καταξιωμένη συγγραφέας μιλά για την κρίση ως τραύμα και ως δυνατότητα υπέρβασης. 

Σε μια περίοδο όπου οι οικονομικές αναλύσεις για την κρίση έχουν φτάσει σε κορεσμό, με καμία απ'αυτές να μην μας τροφοδοτεί με αισιοδοξία και κυρίως όραμα, σήμερα όπου η διαρκώς εντεινόμενη κοινωνική οδύνη μοιάζει να τροφοδοτεί σταθερά τον ψυχικό πόνο, μια ψυχολογική προσέγγιση του προβλήματος σε προσωπικό επίπεδο θα μπορούσε, αν μη τι άλλο, να αποδειχτεί περισσότερο αποτελεσματική. Από αυτήν την άποψη, τα «Μαθήματα ζωής μέσα από τις κρίσεις» που η Φωτεινή Τσαλίκογλου επιχειρεί εκ νέου να επικοινωνήσει με το κοινό του Μεγάρου, έρχονται την πιο κατάλληλη στιγμή.

Στην ομώνυμη διάλεξή της που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στο πλαίσιο του Megaron Plus, η γνωστή Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και καταξιωμένη συγγραφέας θα μιλήσει για την κρίση ως τραύμα και ως δυνατότητα υπέρβασης. Για τις κρίσεις που σημαδεύουν τη ζωή μας. «Τις καθοριστικά οδυνηρές, πρόσκαιρες ή παρατεταμένες, τις κρίσεις που γεννούν αμυντικούς μηχανισμούς. Μηχανισμούς που άλλοτε είναι από τη μεριά της ζωής, και άλλοτε υπηρετούν το θάνατο και οδηγούν σε μικρές ή μεγάλες καταστροφές, καταθλίψεις, ψυχοφάρμακα, εξαρτήσεις, απονενοημένα διαβήματα, αγχώδεις διαταραχές, παραμέληση εαυτού, βία απέναντι στον άλλον και βία απέναντι στον εαυτό μας, μίσος για τον άλλον και μίσος για τον εαυτό...».

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Τηλ: 210 7282333

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30

Θα γίνει και απευθείας μετάδοση στη σελίδα: http://www.megaron.gr/

www.culturenow.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ