Πόλη στην Ιταλία θέλει να μειώσει τους ζητιάνους με ποινές σε όσους δίνουν ελεημοσύνη

Πόλη στην Ιταλία θέλει να μειώσει τους ζητιάνους με ποινές σε όσους δίνουν ελεημοσύνη Facebook Twitter
1

Μια ιταλική πόλη αποφάσισε να καταπολεμήσει το πρόβλημα των ζητιάνων, επιβάλλοντας πρόστιμα και ποινές όχι στους ίδιους τους ζητιάνους, αλλά σε όσους τους δίνουν χρήματα.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της παραθαλάσσιας πόλης της Bordighera, στην περιοχή της Λιγουρίας, στην βορειοδυτική Ιταλία, ότι επανειλημμένα ενοχλούνται από ζητιάνους.

Είναι «άσκοπο  να τιμωρήσεις εκείνους που δεν μπορούν ή δεν θα είναι ποτέ σε θέση να πληρώσουν τα πρόστιμα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Giacomo Pallanca.

"Δεδομένου ότι συχνά πίσω από αυτό το φαινόμενο κρύβονται συμμορίες,  θα πρέπει να εξαλειφθεί αποθαρρύνοντας αυτούς που προσφέρουν τα χρήματα,"  τόνισε ο  ίδιος  σε  τοπική εφημερίδα.  "Για όποιον είναι πραγματικά σε κατάσταση ένδειας, υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες", πρόσθεσε ο Steven Barnes από μια φιλανθρωπική οργάνωση, τονίζοντας ότι υποστηρίζει την απόφαση του δημάρχου.

"Όχι μόνο είναι ταπεινωτικό να ρίξεις μερικά μικρά νομίσματα σε ένα πρόσωπο στο δρόμο, αλλά είναι πολύ καλύτερο να του δείξουμε γνήσια συμπόνια και καλοσύνη»,  είπε.  «Μια κίνηση σαν αυτή εξαλείφει επίσης τον κίνδυνο της υποστήριξης του οργανωμένου εγκλήματος του δρόμου ή το να τροφοδοτείται η έξη στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά», σημείωσε, εξηγώντας την απόφαση.

"Λίγα νομίσματα εδώ και εκεί δεν πρόκειται να πάρουν έναν άνθρωπο από το δρόμο, ή να νοικιάσουν ένα σπίτι για αυτόν, ή να συμβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο βιώσιμο σε μια εκ νέους  σταθεροποίηση της ζωής του,"  επισήμανε επίσης, σύμφωνα με το rt.com.

Αν και η επαιτεία είναι ακόμα ελεύθερη νομικά σε εθνικό επίπεδο στην Ιταλία, ορισμένες πόλεις και κωμοπόλεις ζουν κάτω από τους δικούς τους κανόνες. Το 2008 στη Βενετία απαγορεύτηκε η ζητιανιά με πρόστιμα από 25-50 ευρώ για εκείνους που επαιτούν στο δρόμο.

Η επαιτεία απαγορεύεται επίσης στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ελλάδα  τιμωρείται με μέχρι και έξι μήνες στη φυλακή, ενώ στη Νορβηγία και την Αυστρία  απαγορεύεται σε ορισμένες περιοχές.

Η φιλανθρωπική οργάνωση προτείνει αντί για χρήματα, να δίνονται στους ζητιάνους   κάλτσες, σαμπουάν ή μια τσάντα ψώνια από σούπερ μάρκετ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο επιβεβαιώνει ότι οι τιμές του «υγρού χρυσού» θα μειωθούν στο μισό

Διεθνή / Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο επιβεβαιώνει ότι οι τιμές του «υγρού χρυσού» θα μειωθούν στο μισό

Εκτιμήσεις για σημαντικά βελτιωμένες συγκομιδές κατά την περίοδο 2024-2025, ιδίως σε βασικές παραγωγικές χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τυνησία
LIFO NEWSROOM
Μαδρίτη: Τέλος στα τουριστικά διαμερίσματα – Οι νέοι κανόνες που αλλάζουν τα πάντα στο κέντρο της πόλης

Διεθνή / Μαδρίτη: Τέλος στα τουριστικά διαμερίσματα – Οι νέοι κανόνες που αλλάζουν τα πάντα στο κέντρο της πόλης

Ο δήμος Μαδρίτης επισημαίνει ότι μεταξύ 2015 και 2024, 3.306 τοπικά καταστήματα έχουν μετατραπεί σε τουριστικές κατοικίες ή διαμερίσματα, γεγονός που έχει μειώσει την προσφορά εμπορίου προς όφελος των μόνιμων κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Ελ Σαλβαδόρ: Στην πιο σύγχρονη και αυστηρή φυλακή του κόσμου - Οι κρατούμενοι είναι «άδεια κελύφη»

Διεθνή / Ελ Σαλβαδόρ: Στην πιο σύγχρονη και αυστηρή φυλακή του κόσμου οι κρατούμενοι είναι σαν «ζωντανοί νεκροί»

«Οι χειρότεροι από τους χειρότερους» εγκληματίες του Ελ Σαλβαδόρ είναι φυλακισμένοι στο Cecot - Βγαίνουν μόνο 30' την ημέρα, φορούν μόνο λευκή μπλούζα και βερμούδα, κοιμούνται ανά 80 σε κελιά χωρίς μαξιλάρια και κουβέρτες, δεν έχουν μαζί τους κανένα αντικείμενο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια