Γεννηματά: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο

Γεννηματά: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο Facebook Twitter
0

Σε ταξικό εμφύλιο οδηγεί η κυβέρνηση με την πολιτική της είπε χθες στο Σταρ, σε συνέντευξη της η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας παράλληλα ότι «και με το ασφαλιστικό και με το φορολογικό και με το αγροτικό οδηγεί σε μια εξόντωση τους πολίτες».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση ακολουθεί το μοτίβο που ακολούθησε το Α’ εξάμηνο του 2015. Χάνεται χρόνος. Κάθε φορά που ακούω τον κ. Τσίπρα να λέει ‘’θέλω πολιτική λύση’’ φοβάμαι για το τι άλλο θα βρει τον τόπο. Η Κύπρος πήγε στις πρόσφατες Συνόδους Κορυφής έχοντας απαλλαγή από τις δεσμεύσεις των μνημονίων και κέρδισε κάποια πράγματα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί οτιδήποτε παραγωγικό και ότι η ανάπτυξη είναι εχθρός της ενώ σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας πήρε την χώρα με πλεόνασμα και οδήγησε την χώρα πάλι στην ανάγκη να λάβει τέτοια μέτρα. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο αν και η ίδια θεωρεί πως παίρνει τα μέτρα με ταξικά κριτήρια».

 «Το καλοκαίρι στηρίξαμε την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση. Ο κίνδυνος να βγει η χώρα από την ευρωζώνη ήταν υπαρκτός. Του είπαμε του πρωθυπουργού να φτιάξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε τους σκληρούς όρους που έθεταν οι εταίροι και εκείνος προτίμησε να πάει σε εκλογές γιατί προτίμησε να εμφανιστεί ως κομματάρχης» τόνισε και συμπλήρωσε: «Τη στήριξη που είχε ο κ. Τσίπρας δεν την είχε καμία άλλη κυβέρνηση. Βγήκαν στους δρόμους της πλατείες. Έλεγαν στον κόσμο ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Δηλητηρίαζε το ξεκίνημα μιας εθνικής προσπάθειας. Οι τράπεζες δεν έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν κυνηγήθηκαν οι επενδύσεις. Δεν εμφανιζόταν η χώρα σαν ξέφραγο αμπέλι. Δεν αποτελεί προέκταση αυτό που συμβαίνει σήμερα, αυτά που γινόντουσαν πριν. Τότε βλέπαμε τη βρύση αλλά τελικά νερό δεν ήπιαμε».

Σε ότι αφορά την πιθανότητα δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι: «Μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να διαπραγματευτεί τα μέτρα του νέου μνημονίου και να ανοίξει την συζήτηση για το χρέος.  Υπάρχουν δυσκολίες για αν πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα αλλά αυτό έχει ανάγκη η χώρα».

Τέλος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε με νόημα πως δεν έχει δεχθεί από κανέναν ευρωπαίο σοσιαλιστή πιέσεις για να συμμετάσχει σε μια συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM