Η δισεγγονή του Ανρί Ματίς βαρέθηκε την Τέχνη- και θεωρεί την οικογένειά της "περίπλοκη και χαώδη".

Η δισεγγονή του Ανρί Ματίς βαρέθηκε την Τέχνη- και θεωρεί την οικογένειά της "περίπλοκη και χαώδη". Facebook Twitter
Παρά τις χιλιάδες selfies, η Gaia Mattise ισχυρίζεται ότι ο εαυτός της δεν υπάρχει σ' αυτές. Υπάρχει στα σκληρά μαθήματα υποκριτικής που παρακολουθεί και περιμένει τον ρόλο που θα αναδείξει τις πραγματικές της δυνατότητες...Φωτό: Atisha Paulson
0

 

Αν κάπου, κάτι θυμίζει το όνομα της -Gaia Matisse, γαρ- δεν πρόκειται για συνεπωνυμία. Είναι η δισεγγονή του μεγαλύτερου εκπροσώπου του φωβισμού, Ανρί Ματίς.

 

Φορώντας μεταξωτό σορτσάκι και crop top, μία μπεζ ζαχαρί ψεύτικη γούνα, μπορεί κανείς να την εντοπίσει να κόβει βόλτες στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κρατώντας στην αγκαλιά της, το «συναισθηματικό της στήριγμα», όπως το αποκαλεί, ένα τσιουάουα, την Bambi.

Το σκυλάκι που το ένα από τα δύο μάτια του είναι γαλάζιο, φορά ένα Ralph Lauren πουλοβεράκι που πάνω έχει κεντημένο το μονόγραμμα του ονόματος του. Εκείνη την Πέμπτη που η Matisse αποφάσισε να βολτάρει στο Μουσείο είχε ξεχάσει στο διαμέρισμα της στο St. Mark το «ελευθέρας» πάσο του Sotheby’s που ανήκει στη μαμά της και έτσι έπρεπε να βγάλει εισιτήριο, όπως οι υπόλοιποι – κοινοί θνητοί – επισκέπτες και λάτρεις της Τέχνης.

Όπως μαρτυρά και το επώνυμο της, η Matisse δεν είναι απλώς κάποια μέσα στο πλήθος. Γεννήθηκε στο Νεϋγί του Σηκουάνα, λίγο έξω από το Παρίσι, κόρη των καλλιτεχνών Sophie Matisse και Alain Jacquet. Η 22χρονη έχει κυριολεκτικά μεγαλώσει μέσα σε μουσεία και γκαλερί, αν και όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της προτιμά τα ψώνια και τα πολυκαταστήματα και τα χαλαρά καλοκαίρια στο σπίτι της συζύγου του “Marce” Duchamp, που της είναι θεία ή κάτι τέτοιο, όπως εξηγεί.

??Blondes have More Fun ?? @olympiagreece @parishilton

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gaïa Matisse (@gmatisse) στις

Πρακτικά, αδυνατείς να καταλάβεις πόσο περίπλοκη και χαώδης είναι η οικογένεια μου», λέει η νεαρή και έχει δίκιο. Όπως οι περισσότεροι απόγονοι διασήμων, κουβαλά το βαρύ τους όνομα και κάνει το δικό της ή για την ακρίβεια το κάνει δικό της, με τον τρόπο της.

Με περίπου 23.000 followers στο Instagram τη Matisse μπορείς να την εντοπίσεις σε όλα αυτά τα κοσμικά events φουλ στις διασημότητες. Από ένα γκαλά -μαζί με το άλλο party animal, την Paris Hilton- μέχρι την εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με την Tiffany Trump, την κόρη του Donald Trump daughter, και τη Reya Benitez, κόρη του John “Jellybean” Benitez, του πρώην εραστή και παραγωγού της Madonna…

Η Gaia είναι από αυτές τις «διαβόητες» Νεοϋορκέζες που πάντα για κάτι συζητιούνται.

«Δεν σε δάγκωσα ή κάτι τέτοιο;», ρωτάει προβοκατόρικα την αρθρογράφο που συναντά στο καφέ του Μουσείου και θέλει να γράψει για εκείνην.

Πίσω από την ερώτηση κρύβεται ένα μικρό σκάνδαλο: κάποτε την απέβαλαν, επειδή δάγκωσε κάποιον.  Δεν το έκανε, βεβαιώνει η αρθρογράφος, η οποία παρατηρεί τα ροζ μαλλιά και το μοναδικό στιλ της νεαρής, που προειδοποιεί για… μπελάδες. Μιλάει γρήγορα, λέει πολλά και σχεδόν ποτέ δεν ανοιγοκλείνει τα μπλε μάτια της.

And that's a Wrap!! It's been a long journey but well worth it. #Forgettingsandyglass out for a Spring 2016 Premier! Preorder Available Now! ??✔️ @forgettingsandyglass @jamiemdolan

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gaïa Matisse (@gmatisse) στις

Είναι γοητευτική, παρατηρεί η Emilia Petrarca, συμμαθήτρια της που ανέλαβε να φιλοτεχνήσει ένα κείμενο – πορτρέτο της ιδιαίτερης περσόνας της στο "W".

Στο Γυμνάσιο ήταν ένα από αυτά τα δημοφιλή πλουσιόπαιδα, πολύ πριν τα social media και το Instagram ειδικώς ανακαλύψουν τις ακρότητες των πλούσιων απόγονων και τις κάνουν hot topic.

Ως έφηβη είχε αποκτήσει την πρώτη της πλαστή ταυτότητα και ισχυρίζεται ότι έχει συλληφθεί δύο φορές, χωρίς να θέλει να δώσει λεπτομέρειες γι’ αυτές τις περιπέτειες της με τον νόμο. «Βασικά, με συνέλαβαν τη μέρα των γενεθλίων μου. Φορούσα τιάρα, πολύχρωμα αθλητικά και ροζ μπουφανάκι», λέει.

Ο σχεδιαστής μόδας και φίλος κοριτσιών όπως η Matisse και η κόρη του Trump, περιγράφει τη δισεγγονή του πανάξιου ζωγράφου, ως κάποια που δεν ντρέπεται και θέλει πάντα να είναι η ψυχή του πάρτι και της χαράς, ως κάποια που μπορεί να μπουκάρει σε ένα κλαμπ γεμάτο υπερβολικά ντυμένα κορίτσια και μοντέλα, φορώντας μόνο ένα T-shirt και τις μπότες της.

Η ωραιότερη ανάμνηση που έχει από αυτό το πλάσμα ήταν όταν στα 16 τους έμεναν στο ξενοδοχείο Beverly Hills.

Τότε, κάποιος είχε κάνει ένα σχόλιο, ότι αυτό το κορίτσι θα έπρεπε να ρίξει κάτι πάνω του και ήταν η στιγμή που η Gaia σηκώθηκε και διέσχισε το λόμπι μέχρι την πισίνα, φορώντας μόνο το μπικίνι και τα ψηλοτάκουνα της, μόνο και μόνο για να του «απαντήσει».

Βέβαια, δεν ήταν όλα πάντα ρόδινα για την προκλητική δισεγγονή του Ματίς, ή για την ακρίβεια δεν ήταν όλα «τσιχλοφουσκί».

Λίγο μετά την εγγραφή της στο δημόσιο γυμνάσιο “Eleanor Roosevelt” στο Upper East Side του Manhattan, ο κόσμος της κατέρρευσε, όταν ο πατέρας της πέθανε από καρκίνο του οισοφάγου.

♦️???♦️ @atishapaulson

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gaïa Matisse (@gmatisse) στις

Στα 15 της, όμως, μόνη της ανακάλυψε, στο πιο απροσδόκητο μέρος, μία θεραπευτική διέξοδο από τη θλίψη που την είχε κατακυριεύσει: τη μέθοδο υποκριτικής της Elizabeth Kemp, μία μέθοδο που της συνέστησε ο δημοφιλής ηθοποιός  Mickey Rourke. Πώς συναντήθηκε μαζί του; Ήταν ο άνθρωπος που καθόταν δίπλα της στο ετήσιο fancy δείπνο του Max Azria, στο οποίο ήταν καλεσμένη μαζί με τη μητέρα της.

Όταν εκείνος τη ρώτησε τι ήθελε να κάνει στη ζωή της, η μικρή είχε απαντήσει διστακτικά ότι θέλει να γίνει ηθοποιός.

«Απλώς μου βγήκε», λέει σήμερα η Matisse, «δεν είχε να κάνει με τον Rourke. Εκείνη την περίοδο ήταν το μόνο πράγμα, στο οποίο μπορούσα να “δω” τον εαυτό μου». 

Από την άλλη η Kemp εμπιστεύθηκε το κριτήριο του Rourke, λέγοντας ότι «ο Μickey δεν θα μου έστελνε κάποιον, αν δεν είχε διακρίνει κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Το ένστικτο του λειτουργεί πάντα σωστά».

? @atishapaulson ©

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gaïa Matisse (@gmatisse) στις

Όπως παρατηρεί η ίδια, βοήθησε και το επώνυμο που της τράβηξε την προσοχή. «Έχουν οικογενειακή παράδοση στην Τέχνη. Η Gaia είναι μία Matisse. Και τιμά την καταγωγή και το όνομα της».

Χρειάστηκε μόνο μία σεζόν μαθημάτων υποκριτικής για να αναγνωρίσει τις δυνατότητες της. «Ήταν μονίμως “ανοιχτή” και οι δημιουργικές της δυνατότητες πανίσχυρες».

Στο μάθημα της Kemp, η Μatisse μπορούσε να αναβιώσει προσωπικά τραύματα, όπως αυτό που της άφησε ο θάνατος του πατέρα της, για να «συνδεθεί» με δύσκολους χαρακτήρες ρόλων και να υποδυθεί τραγικές προσωπικότητες όπως της Φράνσις Φάρμερ και της Έιμι Γουαϊνχάουζ.

«Ο τελευταίος χαρακτήρας που κλήθηκε να υποδυθεί ήταν αντρικός. Ήταν ο Sid Vicious και εκεί δεν είδα μία κοπέλα. Είχε κυριολεκτικά μεταμορφωθεί».

Η σελίδα της νεαρής Matisse στο IMDb αναφέρεται σε μία ταινία μικρού μήκους και σε ένα διαδικτυακό σίριαλ με τον τίτλο “Misadventures of an It Girl.

H ίδια η Matisse λέει ότι περιμένει τον σωστό ρόλο που θα αναδείξει όλο το ταλέντο της. Μέχρι τότε δηλώνει ευτυχής με το να υποδύεται τον… εαυτό της, «ανεβάζοντας» τρέλες στο Instagram, φορώντας το μαγιό της ή ακόμη λιγότερα.

Η μία selfie μετά την άλλη, πάρτι, πιτζάμα πάρτι, events που εκτείνονται από τα πάρτι των Dolce & Gabbana μέχρι χαλαρά cocktails με την Paris Hilton.

«Δεν φοβάμαι να δείξω οποιοδήποτε μέρος του σώματος, οποιοδήποτε κομμάτι του εαυτού μου, γιατί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο κάποτε θα αποκαλυφθούν», λέει προκλητικά η Matisse.

No Sleep No Problem ??

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gaïa Matisse (@gmatisse) στις

Ό,τι κι αν κάνω, ο κόσμος θα με σκέφτεται σαν μία ξανθιά με μεγάλο στήθος. Ότι και καλά είμαι μια τσούλα, ότι ποτέ δεν έζησα δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μου. Αλλά ο κόσμος δεν με ξέρει. Κι αυτό είναι μια χαρά. Έχω ένα τατουάζ που γράφει “πραγματικότητα είναι όσα αντιλαμβάνεσαι”. Και είναι έτσι ακριβώς».

Όταν φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μελέτησε τον Καρλ Γιουνγκ, ως μέρος της πτυχιακής που ετοίμαζε με τίτλο «Ο εαυτός και οι άλλοι» και κάτι που έμαθε από αυτή την εργασία ήταν να μην εξομοιώνει τις χιλιάδες selfies της στο Instagram με τον εαυτό της, όσα πραγματικά είναι.

«Έχω μία τόσο παρεξηγημένη περσόνα. Κατανοητό. Είναι φωτογραφίες που με δείχνουν να βγαίνω έξω, να περνάω καλά. Δεν πρόκειται, όμως, να δημοσιεύσω φωτογραφίες  που με δείχνουν να σπαράζω, να ξεσπάω σε λυγμούς κατά τη διάρκεια του μαθήματος υποκριτικής. Αυτή είναι η δουλειά μου».

And on the third day in Cartagena Dieter awoke from his Slumber ??? @karenshiboleth

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Gaïa Matisse (@gmatisse) στις

Όταν μπαίνει σε μία πενταώροφη γκαλερί και αντικρίζει πίνακες του προπάππου της, φωνάζει: «Γεια σου, οικογένεια!» και βάζει τα γέλια.

Όπως λέει, περισσότερο τη συνεπαίρνουν τα χρώματα του, από τις γυμνές μούσες του. «Κοιτάω τις πινελιές και νιώθω τόσο συνδεδεμένη μαζί του».

Ένα περίεργο κορίτσι που με μια ματιά, σε ένα τόσο δα μικρό σημείο ενός πίνακα μπορεί να αναγνωρίσει την πνοή του Matisse ή του Marcel Duchamp, «συνδεδεμένο» με την εποχή του και ταυτόχρονα σαν φερμένο από αλλού κι απ’ το «άλλοτε» μιας τέχνης που δεν υπάρχει πια.

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

It's Viral / Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής τους εμφάνισης μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, το πρώην ζευγάρι φέρεται να μην «μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον».
LIFO NEWSROOM