Πώς γίνεται να βγάζει κανείς τόση επιθετικότητα για κάποιον που δεν γνωρίζει καν;

Πώς γίνεται να βγάζει κανείς τόση επιθετικότητα για κάποιον που δεν γνωρίζει καν; Facebook Twitter
2

Αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο βρίσκεσαι σε μια στήλη που ονομάζεται ''yousendit'' και οι δημιουργοί της είναι σαφέστατοι, λένε "δημοσιεύουμε ό,τι μας στέλνετε". Δηλαδή ορίζουν ένα περιβάλλον χωρίς λογοκρισία, ίσως και να υπάρχει κάποιο όριο στο τι δημοσιεύουν αλλά κατα κύριο λόγο ο καθένας μπορεί να γράψει την άποψή του για οτιδήποτε.


Το γιατί θέλει κανείς να στείλει σε αυτή την ενότητα κάτι μπορεί να έχει πολλά αίτια. Ίσως είναι απλά περιέργεια για το τι έχουν να σχολιάσουν άλλοι πάνω σε αυτό που γράφει. Ίσως να κάποιος να θέλει απλώς να προκαλέσει. Ίσως κάποιος να θέλει να θίξει κάποιον ή κάτι που τον ενοχλεί. Μπορεί το ''yousendit'' να είναι ο κύριος τρόπος έκφρασης του.

 

Όπως και να έχει υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να γράψει κάποιος τις σκέψεις του, λόγοι που δεν μου περνάνε καν από το μυαλό, δεν μπορείς να ξέρεις από τι οπτική γωνία βλέπει ο καθένας. Παρόλα αυτά όταν διαβάζεις κείμενα στην ενότητα αυτή αναμένεις προφανώς να διαβάσεις πράγματα που σίγουρα δεν θα σου αρέσουν, θα τα βρίσκεις χαζά έως ενοχλητικά. Φυσικά θα υπάρχουν και αυτά που θα σε κάνουν να νιώθεις ότι κάποιος νιώθει ακριβώς όπως εσύ.


Παρατηρώ όμως ότι οτιδήποτε είναι κάτι πέραν του χλιαρού μαζεύει σχόλια γεμάτα κακία και πολλές φορές τόση επιθετικότητα που σε προβληματίζει. Λες και κάποιες απόψεις πρέπει να απαγορευτούν! Βλέπεις ανθρώπους να γράφουν σελίδες ολόκληρες με κράξιμο και το κορυφαίο είναι ότι όλος ο συλλογισμός τους μπορεί να βασίζεται σε δεδομένα που δεν μπορούν να έχουν βάση, εφόσον η μόνη πηγή για το ποιος είναι συγγραφέας είναι λίγες σειρές λέξεων. Έχω δει σχόλια γεμάτα λύσσα και με προσωπικές προσβολές για άτομα που γράφουν στην ενότητα αυτή.


Και το ερώτημά μου είναι, πως γίνεται να βγάζει κανείς τόση επιθετικότητα για κάποιον που δεν γνωρίζει καν? Και στην τελική γιατί να μην προσπαθήσεις να αφουγκραστείς τον τρόπο σκέψης του άλλου και να σκεφτείς γιατί να λέει κάτι, που εσένα σου φαίνεται τόσο εξωπραγματικό. Μπαίνεις στο lifo για να δεις κάποιες απόψεις και να περάσει η ώρα ή γιατί αυτό το περιβάλλον, πίσω από την οθόνη του υπολογιστή/κινητού/τάμπλετ σου είναι ό,τι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις οντότητα και δυναμισμό? Δεν εννοώ (όπως πολλοί θα παραφράσουν) να μην γράφονται κακιές κριτικές, αλλά οι κριτικές να έχουν μία τεκμηρίωση και να κρίνουν πάνω από όλα το κείμενο! Όχι τον αποστολέα του! Πόση στενομυαλιά μπορεί να έχει κανείς για να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αυτόν που έχει γράψει ένα κείμενο στην σελίδα της lifo και ότι επειδή διαβάζει κάτι και βγάζει ένα Χ συμπέρασμα δεν είναι απαραίτητα και σωστό.


Είναι αστείο αν όχι γελοίο όταν διαβάζεις σχόλια στα οποία επιμένουν και επιμένουν στο δικό τους και κράζουν και προσβάλλουν σε προσωπικό επίπεδο αγνώστους που δεν θα γνωρίσουν ποτέ. Μπορεί κάποιος να έχει στείλει κάτι που ούτε καν υποστηρίζει αυτά που θα γράφει, μπορεί απλά να θέλει να κάνει την πλάκα του. Πως εσύ που τον κράζεις είσαι τόσο σίγουρος για το τι κάνει στη ζωή του και θίγεις πάνω σε αυτό?


Φυσικά η προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν στέλνεις κάτι σε αυτή τη στήλη ή γενικά όπου εκθέτεις την άποψη σου δημόσια περιμένεις ότι θα σχολιαστείς από κάθε καρυδιάς καρύδι και πως πολλά δεν θα σου αρέσουν. Αλλά... κλάιν προσωπικά. Όπως και να έχει δεν πρέπει να δίνουμε και πολύ σημασιά στο τι λέει ο ένας και ο άλλος, είτε αυτό που μας λέει είναι καλό είτε όχι. Να δώσεις σημασία στην κριτική που θα σου κάνουν άνθρωποι που ο λόγος τους θα έχει κύρος πάνω στο θέμα το οποίο αναφέρεσαι.
Αυτό που θέλω να πω σε όσους σχολιάζουν με κακία και επιθετικότητα είναι να ψαχτούν λιγάκι και βρουν τι είναι αυτό που πραγματικά τους τρώει την ψυχή και τραβάνε ευχαρίστηση με το να βρίζουν αγνώστους. Τόσο πολύ δηλαδή να θίγονται από κάτι που είπε ένας άγνωστος σε ένα site που υπάρχει ελευθεροστομία και να διατυπώνουν τεράστια κείμενα, τα οποία αμφιβάλλω αν τα διαβάζει κανείς ολόκληρα!! Καλύτερα κοιτάχτε να ζήσετε στην πραγματική ζωή και να τολμήσετε να κράξετε αυτούς που πραγματικά θέλετε, μην βγάζετε όλο σας το μένος σε σχόλια. Ξαναλέω, δεν αναφέρομαι στην κριτική των λεγόμενων των κειμένων, είναι σαφές ελπίζω.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
να ας πούμε τώρα εγώ δεν μπορώ να μην γίνω επιθετική. ξεκινάς το κείμενο με ένα εξίσου επιθετικό τρόπο σαν να θες να μας την πεις που έχουμε και άποψη. το μόνο που καταφέρνεις με το να γράφεις έτσι είναι να δημιουργείς αίσθηση αντιπαθητικού ατόμου. έστειλες ένα ολόκληρο άρθρο για να βρίσεις τον κόσμο. ε άντε γεια