LIVE!

Ανθρωποφαγία στο ίντερνετ: Κάθε μέρα νέο γεύμα

Facebook Twitter
11

Ανθρωποφαγία. Σήμερα: Φάε έναν ασθενή. Πρωταθλητής έχει οξεία λευχαιμία άρα παίρνει αναβολικά άρα είναι ντοπαρισμένος άρα «όπως έστρωσε θα κοιμηθεί» όπως έγραψε κάποιος.

Άνθρωποι που δεν σοκάρονται καν μπροστά στο άκουσμα της ασθένειας. Άνθρωποι που βγάζουν ψηφιακές διαγνώσεις. Άνθρωποι που πριν πληκτρολογήσουν δεν τους περνάει από το μυαλό ότι όλα είναι ρουλέτα και σε όποιον κάτσει η μπίλια. Λες και τους ίδιους δεν θα τους απασχολήσει ποτέ η ασθένεια, οι διάδρομοι του νοσοκομείου, οι εξετάσεις, ο κρύος ιδρώτας για τα αποτελέσματα.

Πρωτόγονοι μέσα στα ψηφιακά σπιτάκια τους. Έτοιμοι να φορέσουν την προβιά και να πάρουν το ρόπαλο. Και όποιον πάρει ο χάρος. Άγρια ένστικτα αχαλιναγώγητα. Άνθρωποι που μιλάνε για ανθρώπους λες και μιλάνε για μηχανές. Δεν τους πιάνεις πουθενά. Έχουν την απάντηση για όλα. Έχουν την βεβαιότητα για όλα. Είναι έτοιμοι να αποκαλύψουν τα πάντα.

Δεν μπορούν να μπουν στη θέση του άλλου ούτε για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν μπορούν να συναισθανθούν τον άγνωστο. Λες και οι ίδιοι δεν είναι από σάρκα και αίμα. Λες και οι ίδιοι είναι αθάνατοι και άφθαρτοι. Μιλούν για ανθρώπους παίζοντας τον ρόλο του «Πατέρα Παντοκράτορα». Στην πραγματικότητα είναι τόσο μικροί. Μικρά troktika που γράφουν ότι θέλουν.

Υ. Γ

 

Δεν είστε γιατροί. Κλείστε το στόμα σας μπροστά στις αιτίες που προκαλούν τις ασθένειες. Είναι δουλειά επιστημόνων. Και μόνο.

 

 

11

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

10 σχόλια
και επειδη ξεχασαμε το σημαντικοτερο ....να συμπληρωσω λοιπον οτι τα ποσοστα ιασης της οξειας λευχαιμιας σε νεους ειδικα ανθρπωπους ειναι πολυ υψηλα, μετα απο θεραπεια και ας ευχηθουμε ολοι το καλυτερο για ολους οσους την αντιμετωπζουν!
κακοηθεια αποτελει η δημοσιευση και αναπαραγωγη οποιουδηποτε προσωπικου δεδομενου,χωρις την αμεση εγκριση του ενδιαφερομενου.ομως ενω ολα τα μεσα εχουν τοσο συμβαλλει σαυτο δεν μπορω να καταλαβω πως απο την αλλη μερια "φριττουν" με την εν λογω κακοποιηση.οσο για την ευαισθησια που λειπει σε οσους "πηγε εκει το μυαλο τους" να ενημερωσω οτι στην ιατρικη υπαρχει κατι που λεγεται επιδημιολογια.συμφωνα με αυτην λοιπον οι ασθενειες αφορουν ολους μας αλλα λιγο περισσοτερο καποιους απο μας που ανηκουμε σε ορισμενες κατηγοριες.τοτε μας αφορουν λιγο περισσοτερο γιατι εχουμε μαγαλυτερη πιθανοτητα να νοσησουμε απο την εν λογω ασθενεια,καθε φορα.για την οξεια λευχαιμια οι παραγοντες αυτοι ειναι τα φαρμακα,οργανικοι διαλυτες,ακτινοβολια,συνδρομο down,αλλα νοσηματα του αιματος κτλ.το να λες οτι ανθρωποι που εχουν ορισμενες συνηθειες/χαρακτηριστικα εχουν αυξημενες πιθανοτητες να νοσησουν δεν ειναι σε καμια περιπτωση υβρις αλλα πραγματικοτητα.το να θεωρεις ομως οτι ενας συγκεκριμενος ανθρωπος ανηκει σε μια απο αυτες τις κατηγοριες ως δεδομενο χωρις να εχεις στοιχεια γιαυτο και να το αναπαραγεις ειναι κανιβαλισμος και αυτο ειναι ο μονος λογος που συμφωνω με το παραπανω αρθρο!
πιστευω οτι τα οσα αναφερει το κειμενο περασαν απο το μυαλο πολλων απο μας ,χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μπορουμε να μπουμε στη θεση του αλλου ή οτι μας λειπει η ευαισθησια και τα συναισθηματα.βεβαια το θεμα εδω δεν ειναι η γνωμη του καθενος αλλα το "ιατρικο απορρητο" και το γιατι δεν εφαρμοστηκε στην συγκεκριμενη περιπτωση-οπως σε τοσες αλλες -ωστε να εχει το "δικαιωμα" ο καθενας να μπορει να λεει τη γνωμη του.γιατι να σκεφτεται ο καθενας ό,τι θελει δικαιωμα του ειναι ,το να το λεει και δημοσια ομως ειναι κατι εντελως διαφορετικο.
Είναι εντελώς άσχετο το πού γράφει κάποιος αυτά που σκέφτεται. Αυτοί οι άνθρωποι που θα σκεφτούν με αυτό τον τρόπο για την ασθένεια του Χ αθλητή θα έλεγαν τα ίδια και στη παρέα τους και στην οικογένειά τους. Απλά δεν θα τους ακούγαμε και μεις. Η ανθρωποφαγία θα υπήρχε απλά δεν θα τη γνωρίζαμε. Οπότε το ίντερνετ που κολλάει με όλα αυτά;
Δυστυχώς το internet στην Ελλάδα και με κύριους πρωταγωνιστές το Facebook, το instagram και το tweeter...δημιούργησε μια νέα μορφή ηλιθίων wannabe μοντέλων, ειδικών γιατρών με πολλαπλές και γρήγορες γνωματευέσεις, μπουζουκοβλαχων, καλλιτεχνών και ότι άλλο χωράει ο νους του καθενός...όλοι αποκτούν ξαφνικά ιδιότητες έχοντας τελειώσει...μονο στο ηλίθιο μυαλό του και στον μικροκοσμό τους...τουλαχιστον το Harvard ή το Yale...και πάνω απο όλα η φάτσα του κάθε πικραμένου φιγουράρει μέρα νύχτα...με φιλοσοφικά συνοδευόμενα "σοφά λόγια"...στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης...καληνύχτα Κεμάλ...
Πράγματι όταν ακούσουμε ότι μια σοβαρή ασθένεια χτύπησε κάποιον γνωστό μας αναζητούμε να βρούμε χαρακτηριστικά που δήθεν είχε αυτός που ασθένησε και που εμείς δεν έχουμε! Αν κάποια τα έχουμε και εμείς , πχ το κάπνισμα, τα ποσοτικοποιούμε. "Αυτός κάπνισε πολύ περισσότερο από εμάς". Τότε ισχύουν αυτά που γράφει στο σχόλιο του ο sugar55. Όταν όμως η μοίρα χτυπά κάποιον επώνυμο ή διάσιμο η αντίδραση κάποιων όπως αυτή που περιγράφεται στο άρθρο δεν έχει να κάνει με τον έστω και παράδοξο ξορκισμό του κακού. Έχει να κάνει με την κακία και τη ζήλια που είναι που είναι φωλιασμένη στην ψυχή κομπλεξικών.
Εξαρτάται και με ποιούς ασχολείται ο καθένας... Εγώ ας πούμε από το άρθρο σας έμαθα ότι αυτές τις μέρες κανιβαλίζεται ο συγκεκριμένος ασθενής! Πάλι καλά... Ίσως αυτό σημαίνει ότι δίνω σημασία στις σωστές σελίδες...
ειναι ενας παραδοξος τροπος να ξαρκιζουμε το κακο μερικες φορες,σιγουρα καποιες ειναι απλα καφριλα απλα πιστευω πως σε ολους εχει τυχει να ακουσουμε οτι καποιος σκοτωθηκε με μηχανη σε νεαρη ηλικια.η πρωτη αντιδραση ειναι να σοκαριστεις κ η επομενη σκεψη ειναι:"ουφ,ευτυχως δεν εχω μηχανη".ετσι ισως καποιοι πιστεψαν πως αν αποδωσουν την οξεια λευχαιμια σε ντοπα θα την πανε ενα βημα πιο μακρια απο αυτους