Τα 26 χειρότερα, διαφορετικά είδη αντιδράσεων των Ελλήνων στο Facebook του Γιαν Φαμπρ

Τα 26 χειρότερα, διαφορετικά είδη αντιδράσεων των Ελλήνων στο Facebook του Γιαν Φαμπρ Facebook Twitter
Έγραψε ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος: «Είναι θλιβερό το καλλιτεχνικό λυντσάρισμα του Φαμπρ που γίνεται από χθες στην Αθήνα. Όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενο από τα χρυσαυγίτικα μόγγολα, τους ανθρώπους που μισούν οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκφραση δεν καταλαβαίνουν, ή τους αποθηριωμένους τζιχαντιστές των φιλοζωϊκών. Αλλά να γίνεται και από καλλιτέχνες που πειραματίστηκαν κι αυτοί, αντιγράφοντας φτωχά και αποτυχημένα την προκλητικότητα που τώρα μαστιγώνουν, είναι φτηνό. Συμφωνώ, ήταν προκλητικός, εμφανίστηκε μα αέρα αποικιοκράτη, το σκεπτικό του ήταν λάθος. Αλλά, είναι ο Φαμπρ! Ένας καλλιτέχνης πολύ καλύτερος από αυτούς που τον κρίνουν με τόση αμετροέπεια. Είναι αρκετό, το ότι η σπάνια, θαυμαστή υπέρβαση των Ελλήνων ηθοποιών κατάφερε να τον διώξει. Τώρα, ας πάψουν τα βρισίδια. Κι ας δούμε τι θα κάνουμε με τη γελοία μας ζωή και το γελοίο μας κράτος.»
15

 

Τα 26 χειρότερα, διαφορετικά είδη αντιδράσεων των Ελλήνων στο Facebook του Γιαν Φαμπρ Facebook Twitter

Οι Έλληνες ξεσπάθωσαν εναντίον του Βελγικού ζυγού! Για άλλη μια φορά η επανάσταση του ίντερνετ εκφράστηκε στο Facebook και τρόμαξε τους αντιπάλους μας, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον (όντως απροετοίμαστο και ανέτοιμο για το Ελληνικό Φεστιβάλ) Γιαν Φαμπρ. 

Υπήρξε κάθε είδος αντίδρασης που μπορείτε να φανταστείτε, κάτω απ' το status που ανέβασε για την παραίτησή του.

Να μερικά απ' τα πιο χαρακτηριστικά είδη αντίδρασης...

1. H καλλιαρντή


ΣΤΟΝ ΑΓΎΡΙΣΤΟ ΧΡΥΣΉ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΡΆΦΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΊΨΕΙΣ ΚΑΘΌΛΟΥ.

2. Η φιλόζωη

Από παράσταση του Φαμπρ. Σιγά μην τον πω και κύριο.
Δυο γάτες κρεμασμένες από τσιγκέλια. Ζωντανές.
ΟΥΣΤ ΑΘΛΙΕ

(Διάφοροι χρήστες απάντησαν ότι η φωτογραφία ΔΕΝ είναι από κανένα έργο του Φαμπρ)

3. Η ευγενική

Πουτανας γιε γαμημενε πουσταρα γαμω το σπιτι σου ρε καριολη ξεφτυλισμενε

4. Η χιουμοριστική αρχαιόπληκτη

Θα βυζοκοπανιστούμε σαν αρχαία τραγωδία!!!!

5. Η greeklish

STO DIAOLO KOPANE, NA SE PETANE STON AERA KAI NA SKAS ME TA DONTIA STO PATWMA OPWS PROSTAZES NA PETANE TIS GATES, KAI META NA SOU GAZWNOUN TH MOURH ME SFAIRES KAI NA SOU LENE SORRY AFOU HSOUN TRANQUILISED DEN ENIWTHES, KAI META NA SOU POLTOPOIOUN TA ANTERA KAI NA TA TAIZOUN STIS GATOULES, KI ESU ME TROXISMENA TA OPTIKA NEURA NA TIS VLEPEIS ME TA MATAKIA SOU STO PATWMA MEXRI NA STA LIWSEI K AUTA H MPOTA KAPOIOU PERASTIKOU

6. H αγγλομαθής (penies)

GO TO HELL WITH THE PENIES,AND AS WE SAY IN GREECE ,OUST. 

7. H εμπνευσμένη απ' τον Douglas Adams


To quote a real artist "so long and thanks for all the fish"

8. H ολιγόλογη

ΨΟΦΑ ΜΑΛΑΚΑ

9. Η κοκκινοδιάβολη

some self-criticism is always useful... Hellenic Festival has been much international and modern without your red devils. Good luck to you!

10. Η υπεράνω

Good!!! We don't need you we have a lot of satyre in Greece!!!

11. Η Επιδαυρική

Ξερεις τι εστι ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ρε ανωμαλε????βαλε κανενα παλωμενο πεος στο στομα κ πουλο.. BB

12. Η σύγκριση τσουτσούνας

ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Η...ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΕς

13. Η ανύπαρκτη παροιμία!

We have a sayng in Greece, Mr. Fabre: nowadays there are pills that can treat your condition. Do yourself a favor and see a specialist. (Έχουμε μια παροιμία στην Ελλάδα, κύριε Φαμπρ: Στις μέρες μας υπάρχουν χάπια που μπορούν αν γιατρέψουν την πάθησή σου. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δες έναν ειδικό.)

14. Η ειρωνική


No no no, please, we need dicks dancing in Epidaurus. And now this psychopath thinks he is an artist? (Αχ, όχι, σε παρακαλούμε, χρειαζόμαστε πέη που χορεύουν στην Επιδαυρο... Και τώρα αυτός ο ψυχοπαθής νομίζει ότι είναι καλλιτέχνης;)

15. Η επαναστατική

Dear Jan [...] your English is lousy. And BTW : the zero meridian doesn't run thru your butt crack : The people and artists of Greece will be fine. (Αγαπητέ Jan [...] τα αγγλικά σου είναι χάλια. Και by the way, ο μεσημβρινός δεν περνάει απ' την κωλοχαράδρα σου: Οι πολίτες και οι καλλιτέχνες της Ελλάδας θα επιζήσουν και θα είναι μια χαρά.)

16. Η "και καλά"

Ποιο είπαμε ότι είναι το ονοματάκι σου;

17. Το σλόγκαν

you left us, just like a moving dick ;) 

18. H passive aggresive 

Σάλτα γαμησου μωρη κουραδα. The Greek way (καρδούλα)

19. H πατροναριστική

You are not a very good artist Jan, you should seek a different job while you are still young. Have you ever thought of going back to college ? Now that's a good idea... (Δεν είσαι πολύ καλός καλλιτέχνης Γιαν, να βρεις μια άλλη δουλειά όσο είσαι νέος. Σκέφτηκες να ξαναπάς στο πανεπιστήμιο; Να μια καλή ιδέα...)

20. Η λιτή

Παρ' τα αρχίδια μας μαλάκα!

21. Η γκομενική

If you want to impress the chick, do the helicopter dick. (Άν θες να εντυπωσιάσεις τη γκόμενα, κούνα τον πούτσο σου σαν ελικόπτερο.)

22. Η ελιτίστικη

 


Ποιος εισαι ρε μαλακα που θες να ανεβάσεις και έργο στην Επίδαυρο!! Εκει που ανέβηκαν έργα του Σοφοκλη του Αριστοφάνη και του Ευριπίδη. Πάρε τις παλλόμενες πουτσες και βαλτες στον κωλο σου αταλαντε. Το κάθε νούμερο αυτού του πλανήτη θελει να ανέβασει έργο στην Επίδαυρο. Άντε γαμηθειτε γαμω τη λούμπεν κουλτούρα σας.

23. Η καλόψυχη

SORRY MATE YOU LOST........THE NATIVES ARE NOT INTO DANGLING MEMBERS OR SHAKING WILLIES. IN CASE YOU STAGE A THROWING FECES SHOW LET ME KNOW COS I KNOW LOTS OF NATIVES WHO WANT TO USE YOU AS A TARGET. (Σόρι φίλε, έχασες. Οι ιθαγενείς δεν γουστάρουν μέλη που κουνιούνται ή παλλόμενα πέη. Αν κάνεις ένα σόου που θα πετάνε κόπρανα ενημέρωσέ με, γιατί ξέρω πολλούς ιθαγενείς που θέλουν να σε χρησιμοποιοήσουν ως στόχο. 

24. Η σκεπτόμενη

 

 
Greece does NOT NEED homosexual PERVERTS like YOU to be in charge of our NATIONAL Cultural Festival... take your GARBAGE and go to HELL ~ (Η Ελλάδα ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ομοφυλόφιλους ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ σαν ΕΣΕΝΑ για να διοικήσουν το ΕΘΝΙΚΟ πολιτιστικό μας φεστιβάλ. Πάρε τα ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ σου και πάνε στο ΔΙΑΟΛΟ).

25. Η χριστιανική

Αν ο θεος ηθελε να φενοντε τα γενητικα μας οργανα δε θα μας εδινε φυλο συκις. Θα πρεπε να ντρεπεσε. Αντε γεια. 

26. Η μεγαλόψυχη

F..k off and die from cancer stupid and sick subhumanoid!!! (Γαμήσου και ψόφα από καρκίνο ηλίθιε και άρρωστε υπάνθρωπε) 

* Και μία αντίθετη γνώμη, από Ελληνίδα. 

«Λυπάμαι για τα κακόβουλα και πρόστυχα σχόλιά σας. Δεν είμαι με τον Φαμπρ αλλά φοβάμαι να είμαι με τον φανατισμό σας. Για σας εκεί πάνω τους σχολιαστές το λέω. Είστε ίδιοι της Espresso και του Μακελειού στην ψυχή σας.»

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Καλο θα ηταν να διαβασει ο συγγραφεας του αρθρου ενα παλιο παραμυθι. Λεγεται "τα καινουρια ρουχα του αυτοκρατορα". Χρησιμο αναγνωσμα που αφορα σε πολλους εκπροσωπους αυτου που λεμε συγχρονη τεχνη...
Έχω αρχίσει να φοβάμαι τους Έλληνες φιλόζωους τελευταία..Ιδέα μου είναι ή έχουν ξεφύγει λίγο;Όλοι αγαπάμε τα ζώα, αλλά διαβάζω σχόλια που με κάνουν να θέλω να ξεράσω! Χαλαρώστε λίγο, μιλήστε και με κανένα άνθρωπο ή τουλάχιστον με ένα γιατρό!
Δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζεις έτσι τους Έλληνες φιλόζωους. Δε ξέρω για αυτούς στα σχόλια του άρθρου αν είναι καν φιλόζωοι, και δεν με νοιάζει. Ξέρω δεκάδες φιλόζωους, απλούς καθημερινούς πολίτες που προσπαθούν να βοηθάνε αδέσποτα ζωάκια κλπ. Σε παρακαλώ μην αρχίζουμε τις γενικεύσεις. Παρεμπιπτόντως, δεν νομίζω ότι είναι κακό να συγχύζεσαι όταν βλέπεις το άλλον να πετάει μία ζωντανή γάτα για το όνομα της τέχνης. Αν θέλει, όποιος θέλει να κάνει αυτός τον κασκαντέρ, αλλά ΟΧΙ τα ανήξερα ζωάκια, σαν να είμαστε τύραννοι. Εγώ φοβάμαι αυτόν που απλώς παρακολουθεί ή απλώς σχολιάζει χωρίς να κάνει τίποτε. Εμένα με τρομάζουν επίσης όσοι πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι ανώτερος κι όχι όποιοι πιστεύουν στην ισότητα και στον σεβασμό. Τι να πω... ο καθένας τις φοβίες του! Τώρα σταματώ να γράφω γιατί έχω αργήσει να πάω στον γιατρό, α και... θέλω να μιλήσω και λίγο με έναν φίλο μου, τον σκύλο μου...
Μόνο εγώ κλαίω απο τα γέλια με το οτι πετάει γατιά στον αέρα και το αποκαλεί τέχνη??Αν αρχίσω να ξεπουπουλιάζω ψόφιες κότες τυλιγμένος με σερπαντίνα έχω κι εγώ μέλλον στον καλλιτεχνικό κόσμο όπως αυτός?
Όσο αφορά τις κρεμασμένες γάτες, δεν είναι ζωντανές, είναι βαλσαμωμένες. Με μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνας στο google μπορεί να βρει κανείς ότι είναι έργο του Fabr, που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαντιάγο (Χιλή)http://teacherontwowheels.com/page/12/ καιhttps://www.flickr.com/photos/armsensky/3184625328Το ζήτημα το δικό μου πάντως δεν είναι αυτό, αφού οι γάτες ήταν ήδη νεκρές και δεν υπάρχει "προσβολή μνήμης νεκρού ζώου", αφού δεν έχει συγγενείς που θα προσβληθούν ή θα αισθανθούν άσχημα.Το δικό μου ζήτημα σε σχέση με τα ζώα ήταν οι "ιπτάμενες γάτες", που από ότι κατάλαβα δεν ήταν ειδικά εκπαιδευμένα ζώα για τέτοιου είδους stunts (λ.χ. υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτές για ζώα-κασκαντερ σε ταινίες). Και δεν είμαι τζιχαντιστής φιλόζωος, όταν δεν θέλω αθώα ζώα να παίρνουν χωρίς λόγο την τρομάρα της ζωής τους.
Μα πόσο δίκιο έχεις. Είχε δει Αριστείδης ο Μπαλτάς την παράστασή με τα παλλόμενα πέη και άλλη με γάτες και σκέφτηκε: «Ορίστε τι χρειάζεται το Φεστιβάλ, έναν διευθυντή με @@δια που θα σκίζει την γάτα!»...