Γλασκώβη: Φανατικός μουσουλμάνος δολοφονεί ομόθρησκο του, "επειδή προσέβαλε τον Προφήτη"

Γλασκώβη: Φανατικός μουσουλμάνος δολοφονεί ομόθρησκο του, "επειδή προσέβαλε τον Προφήτη" Facebook Twitter
To θύμα Tanveer Ahmed
7



Οδηγός ταξί ομολόγησε τη βάναυση δολοφονία ενός καταστηματάρχη στη Γλασκώβη, λίγες ώρες, αφότου το θύμα ευχήθηκε μέσω Facebook «Καλό Πάσχα» στους Χριστιανούς φίλους του.

Θύμα είναι ο 32χρονος Tanveer Ahmed και δολοφόνος ο Asad Shah, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία μέσω του δικηγόρου του που διάβασε μια δήλωση με την οποία ο πελάτης του ισχυρίστηκε ότι ο φόνος δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον Χριστιανισμό.

Αρχικά η δολοφονία αποδόθηκε στο "Καλό Πάσχα" που είχε ευχηθεί το θύμα, ωστόσο ο δολοφόνος είπε ότι το έκανε για την τιμή του Ισλάμ, καθώς η σέχτα στην οποία ανήκει ο καταστηματάρχης έχει μια διαφορετική θεώρηση από τη δική του ως προς την θέση του Προφήτη Μωάμεθ. Ο δικηγόρος είπε ότι ο πελάτης του θεώρησε πως ο Αχμέντ προσέβαλε τον Μωάμεθ και πως η δολοφονία έγινε για την τιμή του Ισλάμ.

Ο δολοφόνος ανέφερε ότι «ο Προφήτης είχε ξεκαθαρίσει πριν 1.400 χρόνια ότι αυτός είναι ο τελικός αγγελιοφόρος του Αλλάχ και πως δεν υπάρχει άλλος προφήτης ή αγγελιοφόρος μετά από αυτόν…». Θεωρώντας ότι το θύμα αμφισβήτησε τη θέση του Μωάμεθ τον σκότωσε.

Γλασκώβη: Φανατικός μουσουλμάνος δολοφονεί ομόθρησκο του, "επειδή προσέβαλε τον Προφήτη" Facebook Twitter

"Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι το περιστατικό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον Χριστιανισμό ή οποιεσδήποτε άλλες θρησκευτικές πεποιθήσεις… αγαπάμε και σεβόμαστε τον Ιησού Χριστό", ανέφερε επίσης ο δικηγόρος για λογαριασμό του Shah.

Το θύμα ανήκε στην μουσουλμανική ομάδα Amhadiyya- γνωστή για τη μη βία και τις διαθρησκειακές της ανησυχίες. Οι οπαδοί αυτής της ομάδας θεωρούνται αιρετικοί από ορισμένους οπαδούς του Ισλάμ, που τους απαγορεύουν να αυτοαποκαλούνται μουσουλμάνοι.

Τον περασμένο μήνα ο Σαχ είχε, όπως προέκυψε, χαρακτηρίσει «ψευδοπροφήτη» το θύμα που δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

Ο Shah, ο οποίος μετανάστευσε  από το Πακιστάν στη Γλασκώβη σχεδόν πριν από 20 χρόνια δέχτηκε 30 μαχαιριές με ένα μαχαίρι κουζίνας σε όλο του το σώμα.

Πέθανε κατά την άφιξή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM