Διπλωματικό επεισόδιο Ισπανίας-Βενεζουέλας: Η Μαδρίτη ανακάλεσε τον πρεσβευτή της

Διπλωματικό επεισόδιο Ισπανίας-Βενεζουέλας: Η Μαδρίτη ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Facebook Twitter
0

Εντείνεται η κρίση στις διπλωματικές σχέσεις Ισπανίας-Βενεζουέλας, καθώς η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει τον πρεσβευτή της από το Καράκας για προσβολή του Νίκολας Μαδούρο προς τον Μαριάνο Ραχόι.

"Ρατσιστή, αποικιοκράτη και διεφθαρμένο σκουπίδι  Rajoy, να σέβεσαι τη Βενεζουέλα," είπε ο Πρόεδρος της χώρας  Maduro, προσθέτοντας ότι στην Ισπανία είναι τρομοκρατημένοι για τη δική του ηγεσία. «Τρέμουν, όπως η ισπανική ολιγαρχία έτρεμε τον Σιμόν Μπολιβάρ πριν από 200 χρόνια», είπε επίσης μεταξύ άλλων ο Μαδούρο.

Μετά από αυτούς τους χαρακτηρισμούς, η ισπανική κυβέρνηση ανακάλεσε προσωρινά τον πρέσβη της, ενώ σημειώνει σε ανακοίνωση ότι "λυπάται για την ανάρμοστη αυτή στάση που έχει γίνει μια κοινή πρακτική από τον αρχηγό του κράτους της Βενεζουέλας, αντί του σεβασμού που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων".

 Δεν είναι  η πρώτη φορά που η χώρα ανακαλεί τον πρεσβευτή της. Το ίδιο έκανε πριν από ένα χρόνο, όταν ο Μαδούρο κατηγόρησε τον Ραχόι ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία στη Βενεζουέλα, στο πλαίσιο συνωμοσίας για την ανατροπή της κυβέρνησής του.

Παρά αυτές τις συγκρούσεις, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έχει κάνει ποτέ πράξη την απειλή της να αναλάβει δράση εναντίον των ισπανικών συμφερόντων στη χώρα, αλλά έχει επανειλημμένως ανακοινώσει την πρόθεσή της να προβεί σε «ενδελεχή επανεξέταση" των διμερών σχέσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM