0
NOWNESS

Στο μινιμαλιστικό σπίτι του κομψού και διψασμένου για μάθηση Joseph Dirand

Ακαταμάχητες νεκρές φύσεις αναδύονται διακριτικά σε κάθε γωνιά του διαμερίσματος του Γάλλου Joseph Dirand στο Παρίσι, αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη του εκδοχή για τον μινιμαλισμό: μία ανέμελη επιτήδευση, μία ατάραχη αλλά ελαφρώς ατελή εκδοχή του cool. Γνωστός για τις εσωτερικές του διακοσμήσεις που συνδυάζουν απρόσκοπτα το κομψό με το ακατέργαστο, μία ίντριγκα του απλού (συχνά φορτωμένου με την όσο χρειάζεται δόση από μάρμαρο), ο Dirand έχει γίνει ο αγαπημένος στο κόσμο της μόδας, εφοδιάζοντας με καταστήματα που έχει επιμεληθεί τους Balmain, Balenciaga, Rick Owens και Givenchy.

Το σπίτι του στο 7ο διαμέρισμα αποκαλύπτει μια ελαφρώς πιο ήπια πλευρά, μία ανάγλυφη γιορτή για τις αισθήσεις που αναμειγνύει καλλίγραμμα, vintage κομμάτια του Oscar Niemeyer και του Ettore Sottsass με τις πιο αυστηρές φόρμες του Pierre Jeanneret, του Jean Prouvé και του Le Corbusier. "Πάντα ήθελα να αντλώ έμπνευση από διαφορετικά πράγματα και συνειδητοποιώ πως δεν υπάρχει τέλος στη μάθηση", λέει ο Dirand. "Σε ένα-δύο χρόνια θα είμαι πιο καλλιεργημένος και θα έχω περισσότερες πηγές έμπνευσης και ως εκ τούτου το έργο μου θα είναι ακόμη πιο περίπλοκο."


Γιός του αείμνηστου Jacques Dirand -ένας από τα πιο σημαντικούς φωτογράφους εσωτερικών χώρων της γενιάς του- ο Joseph επεκτείνει την οικογενειακή κληρονομιά του, επιχειρώντας μία χαλαρή προσέγγιση στο χώρο και στα υλικά. Από τη Βηρυτό στο Πεκίνο τα εντυπωσιακά καταστήματα και οικιστικά του κτίρια δημιουργούν μια αίσθηση πολυτελούς μινιμαλισμού, καθώς ο ίδιος καθοδηγεί χώρους που θα μπορούσαν να είχαν πάρει το δρόμο του κρύου, άκαμπτο, ή εκφοβιστικού, προς το δρόμο του σαγηνευτικού, ενδιαφέροντος αν όχι εντελώς φιλόξενου.

"Είναι τρελλό να βλέπεις έναν αρχιτέκτονα ή καλλιτέχνη να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα σε όλη του τη ζωή" λέει ο Dirand. "Με απασχολεί πολύ αυτό, γιατί δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ. Χρειάζομαι να μαθαίνω και το κάνω για μένα, το κάνω για την δική μου ευχαρίστηση. Είναι μία διαδικασία που φέρνει ζωή, είναι μία συμμετοχή στον κόσμο".

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ