"Τελεσίγραφο" Β. Κορέας προς ΗΠΑ: Σταματήστε τις ασκήσεις με τους νοτιοκορεάτες, να σταματήσουμε τις πυρηνικές δοκιμές

"Τελεσίγραφο" Β. Κορέας προς ΗΠΑ: Σταματήστε τις ασκήσεις με τους νοτιοκορεάτες, να σταματήσουμε τις πυρηνικές δοκιμές Facebook Twitter
0

Μετά και τη χθεσινή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, μια κίνηση που έκανε χώρες όπως η Γαλλία, να προχωρήσουν σε παραινέσεις στον ΟΗΕ για επιπλέον κυρώσεις, το καθεστώς της Β. Κορέας στέλνει και τελεσίγραφο στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών του Κιμ Γιόνγκ Οουν, μετέφερε στην Ουάσιγκτον την πρόταση να σταματήσει η Ουάσιγκτον τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τους νοτιοκορεάτες, για να σταματήσει και η χώρα του τις πυρηνικές δοκιμές.

Την πρόταση αυτή έκανε ο κ.  Ρι Σου Γιονκ δήλωσε σε συνέντευξη του, στο Asossiated Press λέγοντας: «Κάναμε μια πολύ λογική πρόταση προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Σταματήστε τις ασκήσεις σας στην Κορεατική Χερσόνησο και θα σταματήσουμε τις πυρηνικές δοκιμές».

Μάλιστα τόνισε ότι  «αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο της αντιπαράθεσης, θα οδηγηθούμε σε καταστροφικά αποτελέσματα, όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και γι ολόκληρο τον κόσμο».

Για τον αμερικανό φοιτητή Otto Warmbier, που έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλακή για αντικρατικές δραστηριότητες και βρίσκεται φυλακισμένος στη Βόρεια Κορέα, ο Γιονκ υπεραμύνθηκε της απόφασης των δικαστηρίων λέγοντας ότι οι ΗΠΑ τον έστειλαν για να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα. Άφησε πάντως ανοιχτό ¨παράθυρο» για πρόωρη αποφυλάκιση του, λέγοντας ότι υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που κατάδικοι απελευθερώθηκαν πριν εκτίσουν την ποινή τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM