Ολοκληρώθηκε το Eurogroup- Συμφωνία μες στις επόμενες ημέρες

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup- Συμφωνία μες στις επόμενες ημέρες Facebook Twitter
0

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα με την ατζέντα να περιλαμβάνει για πρώτη φορά το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους σε συνδυασμό με την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και των προληπτικών μέτρων που ζητάει το ΔΝΤ.

"Το Eurogroup καλωσορίζει το συνολικό πακέτο μέτρων" αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις σε ανάρτησή του στο Twitter.

"Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού μέτρων έκτακτης ανάγκης" σημειώνει και προσθέτει πως αναφορικά με το χρέος "θα συζητηθούν τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα" και το Euroworking Group θα ενημερώσει σχετικά τους υπουργούς Οικονομικών στις 24 Μαΐου. 

 


Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης χαιρέτισε σήμερα τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ευρωζώνη δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε ότι σήμερα συζητήθηκαν τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα, ο μηχανισμός αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης και το ζήτημα του χρέους.


Ανέφερε επίσης ότι το ελληνικό ζήτημα θα επανασυζητηθεί σε δύο εβδομάδες που θα συνεδριάσει εκ νέου το Συμβούλιο με στόχο την τελική συμφωνία.


Σήμερα σημειώθηκε σημαντική πρόοδος προς μια συμφωνία δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ