ΥΠΕΞ: Έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία

ΥΠΕΞ: Έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία Facebook Twitter
6

"Η ανακοίνωση του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRΤ περί καθημερινής ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία, φαίνεται να έρχεται από μια άλλη εποχή", σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τον προγραμματισμό ανάγνωσης του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας.

Η ανάγνωση θα γίνεται καθημερινά κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν από την έναρξη της νηστείας (sahur) επί ένα μήνα, καθ'όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.


"Τυχόν τέτοιες ενέργειες", προσθέτουν οι ίδιες πηγές, "είναι αναχρονιστικές και ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων που αποτελούν σύμβολα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς".

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασθενής καταγγέλλει στο ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ

Ελλάδα / Ασθενής καταγγέλλει ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ για είδη που δεν χρειάζεται

Η γυναίκα που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας καταγγέλλει πως φαίνεται στο ΑΜΚΑ της να έχει παραλάβει 2.132 ευρώ για ηλεκτρονικό ποδήλατο για τετραπληγία και 3.500 για αναπηρικό αμαξίδιο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Που είναι το πρόβλημα με τον αυτοκρατορικό και μητροπολιτικό ναό των Ασωμάτων/αγίου Γεωργίου και πως εσύ το κηρύσσεις "μνημείο";Ένας ναός δηλαδή δεν είναι μνημείο ή μήπως πρέπει να είναι άχρηστος χώρος για να είναι μνημείο;
Το πρόβλημα δεν είναι με την Ροτόντα ως μνημείο (δεν το κηρύσσω εγώ παρεμπιπτόντως, το Υπουργείο πολιτισμού το έκανε εδώ και δεκαετίες). Επίσης δεν το χαρακτήρισα άχρηστο και δεν καταλαβαίνω που το είδες αυτό στο σχόλιό μου. Το πρόβλημα είναι με την διοίκηση του Υπουργείου που επιχειρεί να βάλει χέρι σε ξένη χώρα για την παραχώρηση ενός μνημείου για θρησκευτική χρήση, την ώρα που το ίδιο ακριβώς έγινε με την Ροτόντα. Υπάρχει ένα παλιότερο άρθρο στα Μικροπράγματα για την ματαίωση -μετά από πιέσεις της Εκκλησία- συναυλιών και εκθέσεων στον χώρο του μνημείο, ενώ η τοπική μητρόπολη έχει εκφράσει την επιθυμία της να το μετατρέψει σε κλασικού τύπου εκκλησία με τέμπλα, καθίσματα κτλ.
Σοβαρά τώρα, σε ανακοίνωση του ΥΠ ΕΞ. για την αγιασοφια,τον ερντογαν, τους ισλαμιστές και τους γκρίζους λύκους μπλέκεις.... τη ροτόντα;Μα πόση ουδετερότητα;;;;;Αν νομίζεις ότι είναι το ίδιο, τράβα Κων/πολη και ρώτα κανα Κούρδο να σου πει τις διαφορές. Θα σου έλεγα να ρωτήσεις και κανα Έλληνα ή Αρμένιο αλλά δεν....Όσο για τη Ροτόντα, μη φοβάσαι ότι και να κάνει το παπαδαριό το διπλανό παρκάκι θα παραμείνει ΄΄παιδότοπος΄΄.