Καλλιτέχνες και διασημότητες στέλνουν μηνύματα ενάντια στο φόβο, το μίσος και τη βία

Καλλιτέχνες και διασημότητες στέλνουν μηνύματα ενάντια στο φόβο, το μίσος και τη βία Facebook Twitter
0

Παγκόσμια συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε το θανατηφόρο χτύπημα σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο.


Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής που έγινε γνωστή η τρομοκρατική επίθεση, με τους 49 νεκρούς και τους 53 τραυματίες μέχρι και σήμερα, όλος ο κόσμος είναι σοκαρισμένος για  ένα από τα χειρότερα χτυπήματα βίας στην αμερικανική, αλλά και παγκόσμια ιστορίας.


Η επίθεση σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, την ώρα που σε πολλές πόλεις του κόσμου λάμβαναν χώρα τα Pride της LGBT κοινότητας.


Πολλές ήταν και οι διασημότητες που πήραν θέση μέσα από τα social media, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα και στέλνοντας ευχές συμπαράστασης στις οικογένειές τους.


Η Adele, αφιέρωσε την συναυλία της στην Αμβέρσα του Βελγίου, στα θύματα του Ορλάντο, όπως και ο 34χρονος τραγουδιστής Adam Lambert που βρίσκεται σε περιοδεία με τους Queen.


Η Kim Kardashian έγραψε στο Twitter ότι δεν βρίσκει λόγια για να εκφράσει τη συγκίνηση που ένιωσε για τα θύματα στο Ορλάντο. Ο Εlton John έγραψε ότι οι καρδιές όλων βρίσκονται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Justin Timberlake έγραψε προσευχόμαστε για το Ορλάντο, ενώ η Lady Gaga έγραψε «προσεύχομαι για τις οικογένειες των θυμάτων. Ο πόνος τους θα απαλύνει με την συμπόνια και την συμπαράσταση του κόσμου». H Mαντόνα πήρε θέση με φωτογραφίες στο instagram και το διαδίκτυο γέμισε μηνύματα από την παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής και του θεάματος με τη λίστα να περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Pharrell Williams, η Amy Schumer, Beyoncé και Katy Perry


Ο The Rock έγραψε ότι είναι πολύ θυμωμένος σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Η Caitlyn Jenner , έγραψε «Σοκαρισμένη και πληγωμένη. Όλες οι σκέψεις και οι προσευχές μου στους αδελφούς και τις αδελφές μου στο Ορλάντο».

Something has to change #orlando ?

A photo posted by Naomi Watts (@naomiwatts) on

We stand with #orlando #lovewins #prayfortheworld

A photo posted by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on

Last night - in celebration of pride- a group of people - people like you or me or your neighbors or family were dancing & listening to music & celebrating life, just like you or me or your neighbors would. And then, one man and his guns took that life away from them. That's cruel. And it's exactly against what America stands for. I try to make music that hopefully brings joy to people and makes people dance and makes people feel and makes people LOVE... Because there's nothing more pure and beautiful than that act- and the fact that that resulted in the largest mass shooting in American history leaves me heartbroken. I used to LIVE there. I hope we can wake up and realize we are ALL THE SAME. Just humans. One species. Just wanting to be LOVED. #PrayForOrlando #MoreLoveLessHate

A photo posted by Justin Timberlake (@justintimberlake) on






Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM