ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Οι 20 καλύτερες χώρες για να ζει κανείς, σύμφωνα με τους Millennials- Ανάμεσα και η Ελλάδα

Οι 20 καλύτερες χώρες για να ζει κανείς, σύμφωνα με τους Millennials- Ανάμεσα και η Ελλάδα Facebook Twitter
Καμπέρα, Αυστραλία.
4

Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήχθη το 2015 από την TransferWise, περισσότεροι από τους μισούς (55%) ενήλικες ηλικίας 18-34 ετών δηλώνουν πως θα σκέφτονταν σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσουν μακριά από τις ΗΠΑ.

Σε συνεργασία με την εταιρία BAV και το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, το U.S. News & World Report δημοσιοποίησε μια λίστα με τις καλύτερες χώρες για να ζει κάποιος, σύμφωνα με τη γενιά των millennials- που ορίζεται ως "οι ενήλικες που είναι κάτω από 35 ετών". Η λίστα βασίστηκε σε σχεδόν 6,000 millennials από Αμερική, Ασία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, οι οποίοι και κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν κάποια συγκεκριμένη χώρα στον κόσμο "είναι το μέρος που θα ήθελα να ζω". 

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Αυστραλία, με τον Καναδά να ακολουθεί και την Ιταλία να έρχεται στην τρίτη θέση. Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης ανάμεσα στις επιλογές των ερωτηθέντων, στη θέση 18.

Ολόκληρη η λίστα με τις "20 καλύτερες χώρες για να ζει κανείς", σύμφωνα με τη γενιά των millennials:

  1. Αυστραλία- Ποιότητα ζωής: 9.1
  2. Καναδάς- Ποιότητα ζωής: 10
  3. Ιταλία- Ποιότητα ζωής: 3.6
  4. Νέα Ζηλανδία- Ποιότητα ζωής: 8.2
  5. Σουηδία- Ποιότητα ζωής: 7.3
  6. Ολλανδία- Ποιότητα ζωής: 8.5
  7. Ηνωμένο Βασίλειο- Ποιότητα ζωής: 7.3
  8. ΗΠΑ- Ποιότητα ζωής: 5.4
  9. Ιρλανδία- Ποιότητα ζωής: 5.7
  10. Ισπανία- Ποιότητα ζωής: 4.2
  11. Γαλλία- Ποιότητα ζωής: 5.5
  12. Δανία- Ποιότητα ζωής: 9.2
  13. Πορτογαλία- Ποιότητα ζωής: 3.5
  14. Γερμανία- Ποιότητα ζωής: 8.1
  15. Λουξεμβούργο- Ποιότητα ζωής: 6.3
  16. Αυστρία- Ποιότητα ζωής: 7.3
  17. Σιγκαπούρη- Ποιότητα ζωής: 4.6
  18. Ελλάδα- Ποιότητα ζωής: 1.4
  19. Αργεντινή- Ποιότητα ζωής: 1.2
  20. Ιαπωνία- Ποιότητα ζωής: 6.2
4

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Οι αρχές καταδικάζουν την υποστήριξη που λαμβάνει ο Μαντζιόνε, με την Επίτροπο της NYPD, Jessica Tisch, να δηλώνει: «Η γιορτή υπέρ ενός ψυχρού εγκλήματος είναι σοκαριστική και αποτρόπαιη»
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Ο ύποπτος Ταλέμπ Α. οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή - Τι έλεγε στο βίντεο που δημοσίευσε λίγο πριν νοικιάσει την μαύρη BMW X-5 και την οδηγήσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Είναι ψυχίατρος και είχε απασχολήσει τις αρχές ξανά στο παρελθόν - Από το τέλος Οκτωβρίου, απουσίαζε συνεχώς από την εργασία του είτε σε διακοπές είτε με αναρρωτική άδεια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η ποιότητα ζωής μετριέται σε HDI (Human Development Index), το οποίο βασίζεται στο μισθό, υγεία, και μόρφωση των πολιτών. Η Ελλάδα έχει την 29η θέση παγκοσμίως για το 2015, το οποίο είναι εξαιρετικά υψηλό (βλέπε Ιταλία 27η). Η Πορτογαλία έχει την 43η θέση, δηλαδή 16 θέσεις κάτω απο εμάς.Το γράφημα εδώ λέει Ελλάδα 1,4 και Πορτογαλία 3,5. Δηλαδή ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
Μάλλον είναι μια 'ρομαντική' λίστα γιατί έγινε με κριτήριο το πού θέλει κανείς να ζει, όχι με το ποια είναι η καλύτερη (αν κ πάλι θα πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει 'καλή'). Η βαθμολογία για την ποιότητα ζωής της Ελλάδας είναι εξαιρετικά χαμηλή, αλλά κ πάλι δε μας λέει με τι κριτήρια ορίστηκε.
Δεν χρειάζεται να είσαι millennial για να καταλάβεις ότι η Ελλάδα είναι μία παραμυθένια χώρα για να ζεις ανεξάρτητα ηλικίας, ακόμα και για μας τους Έλληνες, αρκεί να έχεις επιχείρηση που κονομάς ή μπαμπά που να έχει επιχείρηση που πάει καλά και τα κονομάει.Αν είσαι πάνω από 55 χρονών αρκεί να είσαι συνταξιούχος κάποιας διάσημης ΔΕΚΟ. Όλοι οι υπόλοιποι ζοριζονται.Για τους millenials τώρα που αναφέρει το άρθρο συμφωνώ απόλυτα. Μπορεί εμείς οι Έλληνες να μην έχουμε λεφτά και να περνάμε τις μαύρες εποχές μας, αλλά για τους ξένους που ψάχνουν ποιότητα ζωής η χώρα μας είναι μια χαρά.Το 'λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, και τ' αγόρι μου' που τραγουδαγε κάποτε η Μαρινέλα ισχύει ακόμα, αλλά για τους έχοντες και κατέχοντες.