Οι 4.027 μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν την ζωή τους στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

Οι 4.027 μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν την ζωή τους στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους, αριθμός αυξημένος κατά 26% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).


Συνολικά, 4.027 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μεσόγειο, αλλά και σε διαδρομές στη βόρεια Αφρική καθώς και στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού ο οποίος εδρεύει στη Γενεύη.


Ο πιο βαρύς απολογισμός καταγράφηκε στη Μεσόγειο, με συνολικά 3.120 θανάτους μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον IOM.


Η πιο επικίνδυνη θαλάσσια διαδρομή παραμένει εκείνη προς την Ιταλία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 2.692 άνθρωποι, μακράν των διαδρομών προς την Ελλάδα (383 θάνατοι) και προς την Ισπανία (45 θάνατοι).


Ο IOM αύξησε σήμερα τον απολογισμό για τους θανάτους στη Μεσόγειο, μετά τον εντοπισμό 120 πτωμάτων στις ακτές της πόλης Σαμπράτα της Λιβύης.


Την περασμένη εβδομάδα, 87 πτώματα ξεβράστηκαν στις ακτές της πόλης αυτής η οποία βρίσκεται 70 χλμ. δυτικά της Τρίπολης. Άλλες τριάντα τρεις σοροί μεταναστών βρέθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων ημερών.


Ούτε ο IOM ούτε η λιβυκή ακτοφυλακή –η οποία εντόπισε τις σορούς στη Σαμπράτα– ήταν σε θέση να πουν πότε οι άνθρωποι αυτοί πνίγηκαν σε κάποιο από τα πολλά ναυάγια σκαφών που μετέφεραν μετανάστες.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του IOM, Τζόελ Μίλμαν, οι επιβάτες προσπαθούσαν πιθανότητα να φθάσουν στην Ιταλία.


Μετά τη Μεσόγειο, η βόρεια Αφρική ήταν φέτος η πιο επικίνδυνη περιοχή για τους επίδοξους μετανάστες, με 342 θανάτους. Οι μετανάστες αυτοί ήταν θύματα διακινητών ή «εθνικών αρχών», διευκρίνισε ο IOM, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον αυξανόμενο αριθμό των βίαιων θανάτων στις διαδρομές που διασχίζουν τη βόρεια Αφρική.


Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από τη Συρία πλήρωσαν επίσης βαρύ τίμημα στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την Τουρκία. Από τις αρχές του 2016, 64 Σύροι αιτούντες άσυλο σκοτώθηκαν από τούρκους συνοριοφύλακες, σύμφωνα με τον IOM.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Η Λάιβλι έχει καταθέσει αίτημα για απόρριψη της αγωγής του Μπαλντόνι, ενώ τη Δευτέρα οι νομικές ομάδες και των δύο πλευρών θα βρεθούν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Ούτε η Λάιβλι ούτε ο Μπαλντόνι αναμένεται να παραστούν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Διεθνή / Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε ότι η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία των παιδιών από νέες ψηφιακές απειλές, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία
LIFO NEWSROOM
Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Διεθνή / Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Η M23 είναι μία από τις ισχυρότερες ένοπλες οργανώσεις που δρουν στο ανατολικό Κονγκό και υποστηρίζεται από περίπου 4.000 στρατιώτες της Ρουάντα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς, αλλά Καναδάς και Μεξικό αντεπιτίθενται

Διεθνή / Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς, αλλά Καναδάς και Μεξικό αντεπιτίθενται

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η επιβολή δασμών και τα αντίποινα από τους εμπορικούς εταίρους θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, όπως τα αυτοκίνητα, τα οικοδομικά υλικά και τα τρόφιμα
LIFO NEWSROOM