Ο Φέλπς κατέκτησε το 19ο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Φέλπς κατέκτησε το 19ο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
0

Μετά από επτά χρόνια και τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 4Χ100μ. ελεύθερο των ανδρών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Μάικλ Φελπς κολύμπησε δεύτερος και έδωσε το προβάδισμα στην αμερικανική ομάδα (αφού στο πρώτο 100άρι ο Κάλεμπ Ντρέσελ ήταν δεύτερος), το οποίο διαφύλαξαν και αύξησαν στη συνέχεια οι Ράιαν Χελντ και Νέιθαν Εϊντριαν, που έφερε τις ΗΠΑ πρώτες στον τερματισμό με 3:09.92.

Αυτό ήταν το 19ο χρυσό μετάλλιο (23ο συνολικά) σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον Μάικλ Φελπς, που έγραψε ιστορία, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.


Μπορεί να μην έχει τους μεγάλους σπρίντερ του παρελθόντος, ωστόσο η Γαλλία απέδειξε ότι παραμένει πολύ αξιόμαχη ομάδα, παίρνοντας τη δεύτερη θέση με 3:10.53 και κατακτώντας μετάλλιο στο αγώνισμα για τρίτη σερί διοργάνωση.

Κατώτερη του αναμενομένου εμφανίστηκε η Αυστραλία, καθώς ο Τζέιμς Ρόμπερτς έμεινε όγδοος στο πρώτο 100άρι και το μόνο που κατάφερε στο τέλος ο Κάμερον ΜακΙβόι ήταν να περάσει τη Ρωσία και να δώσει στη χώρα του το χάλκινο μετάλλιο με 3:11.37.


Τα αποτελέσματα του τελικού στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών:

1. ΗΠΑ 3:09.92

(Ντρέσελ, Φελπς, Χελντ, Εϊντριαν)

2. Γαλλία 3:10.53

(Μετεγιά, Ζιλό, Μανοντού, Στραβιούς)

3. Αυστραλία 3:11.37

(Ρόμπερτς, Τσάλμερς, Μάγκνουσεν, ΜακΙβόι)

4. Ρωσία 3:11.64

5. Βραζιλία 3:13.21

6. Βέλγιο 3:13.57

7. Καναδάς 3:14.35

8. Ιαπωνία 3:14.48

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM