Sailing Mood
Mε έμφαση στα θαλασσινά και μεγάλη ποικιλία finger food, το Zinc είναι η νέα σημαντική άφιξη στη γαστρονομική πιάτσα που διαμορφώνεται γύρω από το Φλοίσβο στο Φάληρο.
Παρασκευή βράδυ.Κατεβαίνω τη Συγγρού με κατεύθυνση τημαρίνα Φλοίσβου. Στο Δέλτα τα αυτοκίνηταείναι σαν κάμπιες. Προχωρούμε με δυσκολία.Επιτέλους, στρίβω στο φανάρι με κατεύθυνσητη μαρίνα. Άνθρωποι όλων των ηλικιώνβολτάρουν. Το μέρος είναι ιδανικό. Δίπλαστη θάλασσα, με τα κότερα και τα ιστιοπλοϊκάσε παράταξη και στο βάθος η Καστέλα ναφωτίζεται από βεγγαλικά. Το συγκρότημαPier One με τατρία μαγαζιά εστίασης, την casualBrasserie, το εστιατόριοCoquillage και την καινούργιαάφιξη, το Bar-RestoZinc, σφύζει από κόσμο.
Ανεβαίνω στο Zincπου βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Ο χώροςείναι άπλετος και ανοιχτός ολόγυρα. Σεάμεση επαφή με το τοπίο. Η καρδιά τουχτυπά στο κέντρο, εκεί που έχει πάρειθέση η μεγάλη μπάρα. Εντυπωσιακά κοκτέιλκαι φίνες πιατέλες με fingerfood μοιράζονται οι παρέεςστους λευκούς αναπαυτικούς καναπέδες.Το σκηνικό πλαισιώνεται από το ξύλινοντεκ και τις κολόνες στην απόχρωση τουπηλού. Γοητευτικό περιβάλλον. Το Zincσου φτιάχνει τη διάθεση. Aπολαμβάνωτις όμορφες εικόνες μαζί με ένα λαμπερόποτήρι σαμπάνιας. Πάνω στο τραπέζι μετα αέρινα λευκά λινά σουπλά προσγειώνεταιμια μαύρη πιατέλα με ωραία στημέναfinger food.Δαχτυλίδια κρεμμυδιού, καλοφτιαγμέναspring rolls μεπάπια, sticks μοτσαρέλας καιμικρά σαν μπιζού κεκάκια ψαριού.Ευχάριστος γευστικός πρόλογος πουσυνοδεύει την ανάγνωση του μενού. Εδώο σεφ Νίκος Μπαρτσώκας, που έχει θητεύσειγια 8 χρόνια σε αστεράτα εστιατόρια τουΛονδίνου, ξεδιπλώνει τη δημιουργικήτου διάθεση, παρουσιάζοντας ένα ελκυστικόμενού με άρωμα μεσογειακό.
Ξεκινήσαμε με δροσερήπράσινη σαλάτα με ανθότυρο καιμαριναρισμένες ντομάτες με μπαλσάμικο.Για τη συνέχεια καλοφτιαγμένοι καινόστιμοι καβουροκεφτέδες με ρεμουλάντσελινόριζας και εξαιρετικό ριζότο μεμανιτάρια ceps και φλοίδεςπαρμεζάνας. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέριπροσθέσαμε και απολαύσαμε τη μεστήγεύση του. Ακολούθησε ντελικάτο φιλέτοαπό πελαγίσιο λαυράκι σοτέ που συνοδευόταναπό αέρινο πουρέ σελινόριζας και dressingαπό λάδι τρούφας και πράσινα φιστίκια.Ένα εξαιρετικό πιάτο, με το λαυράκι ναδιατηρεί τους χυμούς του, ενώ εκτίμησατο βελούδινο πουρέ σελινόριζας. Επίμονηεπίγευση. Εξίσου ωραίο ήταν και τομαγιάτικο φιλέτο, ψημένο όμορφα, πουσυνοδευόταν από ελαφρά βρασμένη αλμύρακαι λαχανικά. Τα λινγκουίνι με αστακόκαι τσίλι που προσγειώθηκαν στο διπλανότραπέζι φάνταζαν λαχταριστά. Θα ταδοκιμάσω σε επόμενη επίσκεψη. Με δυσκολίακράτησα λίγο χώρο για τα γλυκά. Θεϊκήπάβλοβα με φράουλες και τάρτα λεμόνιπου συνοδευόταν από δροσερό σορμπέλάιμ.