Αστική κομψότητα

Ατμόσφαιρα Νέας Υόρκης, εξαιρετικά κοκτέιλ και μια κάρτα με μεσογειακές γευστικές προτάσεις χωρίς φλυαρίες συνθέτουν την εικόνα του ολοκαίνουργιου Small Talk.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 17.10.2008 | 00:00

Με το που πέρασα τηνείσοδο του ολοκαίνουργιου SmallTalk δεν ήρθε κανείς για ναμε συνοδεύσει στο τραπέζι μου. Ήταν μιακαλή ευκαιρία για να ανακαλύψω το χώρο.Το καλό γούστο περισσεύει και παραπέμπεισαφώς στη Νέα Υόρκη, στο χώρο που σχεδίασεο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης.

Λιτή μπάρα καιενδιαφέρουσες οι συλλογές από κομψάμπουκάλια στα ράφια όπως και οι οθόνεςμε τρισδιάστα θέματα. Δέντρα ελιάςκρέμονται από το ταβάνι, έχοντας αναλάβειτο ρόλο φωτιστικών, εντυπωσιακά πληθωρικάτραπέζια και ξύλινες καρέκλες μεδιαφορετικό ντιζάιν και σε μια πλευράμεγάλη τραπεζαρία και καναπές για πριβέκαταστάσεις. Ο Λευτέρης Γιαρέλης, ομετρ, προτείνει να ξεκινήσουμε με ένακοκτέιλ από τα περίπου πενήντα πουσερβίρονται και επιλέγουμε το SmallTalk με σαμπάνια, κονιάκκαι αγκοστούρα. Απολαμβάνοντας τοκοκτέιλ, διαβάζω το μενού που έχειεπιμεληθεί ο σπουδαίος σεφ ΣωτήρηςΕυαγγέλου. Ενδιαφέρουσα η κάρτα μεμεσογειακής προσέγγισης γευστικέςπροτάσεις. Καθόλου φλύαρη και με ξεκάθαρεςγεύσεις.

Λαχτάρισα τις φακές μεξυνομηζύθρα, ντοματίνια και φύλλατραγανής ρόκας. Ωραία η παρουσία τουπιάτου, που δεν υπολειπόταν σε γεύση.Ιταλικό άρωμα έκρυβε η κρεμώδης πολένταμε λουκάνικο, κατσικίσιο τυρί καιμπολονέζ μανιταριών. Καλοφτιαγμένη καιμε ποιοτικά υλικά που αναδείκνυε τηνπλούσια γεύση. Το δροσερό μπουκέτο μετις πράσινες σαλάτες, τα λαχανικά καιτο ψητό κατσικίσιο τυρί ήταν μιακαλοδεχούμενη πλούσια και φρεσκότατησαλάτα πριν περάσουμε στα κυρίως.Φαρφάλες με γαρίδες, λουκάνικο, καλαμάρικαι ντομάτα ήταν ένα πιάτο που κρατούσεόμορφες τις γευστικές ισορροπίες τωνυλικών. Ο σεφ Γιάννης Αραχωβίτηςαποδεικνύει το καλό χέρι του και στατρυφερά παϊδάκια από γουρουνάκι γάλακτοςπου τα αρωματίζει ντροπαλά με γλυκόσκόρδο και μουστάρδα. Αδύναμη η γεύσηπου έκρυβε η ψητή σφυρίδα στο γκριλ, πουθα ήθελε λιγότερο ψήσιμο για να διατηρήσειτους χυμούς της, ενώ τα λαχανικά που τησυνόδευαν ήταν όμορφα και τραγανά .

Για το τέλος μουςμασκαρπόνε με σάλτσα φράουλα και τρίμματαπικρής σοκολάτας.

Συμπέρασμα: Προβλέπεταινα γίνεται συνωστισμός, επειδή από χώροκαι κουζίνα σκίζει. Και ας παίζουν Ρουβάπριν τις lounge μουσικές.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon