Meating Point

Μενού που θα απογειώσει τους κρεατολάγνους στο στυλάτο bar-restaurant της Γλυφάδας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 3.3.2010 | 22:55

Δύο πιλότοι αποφάσισαν να κάνουν χαμηλή πτήση και να απογειώσουν τα επαγγελματικά όνειρά τους από τον καινούργιο χώρο που έστησαν στη Γλυφάδα.

«OQ» το όνομα του bar-restaurant που άνοιξαν. «OQ είναι ένα γραφιστικό σύμβολο (πιάτο+ποτήρι+καλαμάκι), αλλά θα μπορούσε να σημαίνει και Over Qualified, όπως το μετέφρασαν κάποιοι πελάτες», λέει χαριτολογώντας ο ένας από τους εμπνευστές της προσπάθειας. Χώρος μοντέρνος, με τεράστια παράθυρα από όπου χαζεύεις το τραμ. Ο διακοσμητής Λυκούργος Ψαρέας δημιούργησε μια στυλάτη σάλα όπου δεσπόζει το ξύλο, με αναπαυτικούς καναπέδες, καθρέφτες και ωραίο κρυφό φωτισμό που χαρίζει ατμόσφαιρα. Μπάρα πληθωρική, καλόγουστη, με ιδιαίτερη έμφαση στα κοκτέιλ. Εκεί δεσπόζει στον τοίχο και το μεγάλο ρολόι που δείχνει την ώρα Greenwich, μια «αεροπορική» διακοσμητική πινελιά. Στο πνεύμα των αιθέρων και ο σεφ Γιώργος Καβατζικλής, που είχε θητεύσει ιπτάμενος σεφ σε αεροπορική εταιρεία. Μην περιμένετε ότι θα σας σερβίρει... αέρα κοπανιστό· κάθε άλλο, το μενού δίνει έμφαση στην κρεατολαγνεία. Αυθεντικές επιλογές σε blanc angus με προτάσεις New Yorker sirloin, Rib eye, filet mignon, fillet, chateaubriand για δύο άτομα αλλά και T-bone. Για να επιλέξεις τι κρέας θα φας, ο κατάλογος παρέχει πληροφορίες για τα μυστικά του ψησίματος της καλής πρώτης ύλης αλλά και για την ωρίμανση του κρέατος για τουλάχιστον 28 μέρες ώστε να είναι γευστικό και τρυφερό, χωρίς περιττό λίπος, ζουμερό, νόστιμο και αρτυμένο με αφράλατο, ψημένο σε υψηλή θερμοκρασία που κλειδώνει τους φυσικούς χυμούς.

Παραγγείλαμε για αρχή κατσικίσιο τυρί που ψήνεται στον φούρνο και έρχεται με κρούστα αμυγδάλου και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και βασιλικού. Πληθωρικό και γευστικό. Τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια σε στικς συνοδεύονται από ανάλαφρη σος αγιολί και ήταν πραγματικά νόστιμα αλλά όχι τραγανά, όπως δήλωνε ο κατάλογος. Από τα κυρίως το sirloin και το filet mignon ήρθαν άψογα ψημένα με τους χυμούς τους, γευστικά και νόστιμα. Τα συνοδευτικά μανιτάρια σοτέ ήταν υπέροχα, το ίδιο και τα λαχανικά εποχής. Από τις 6 σάλτσες που επίσης μπορείς να επιλέξεις, η bearnaise έστεκε καλύτερα από την blue cheese με vodka.Τελικά, μπήκαμε στον πειρασμό και δοκιμάσαμε τις χρυσαφένιες, φρέσκιες τηγανητές πατάτες. Το κλασικό burger που πήρε το μάτι μου να προσγειώνεται στο διπλανό τραπέζι ήταν δελεαστικό. Το κατέγραψα για την επόμενη φορά. Η λίστα με τα κοκτέιλ είναι ελκυστική. Το Hot OQ που δοκίμασα ήταν πολύ γλυκό και καθόλου Hot· προφανώς δεν συμμετείχε το τσίλι. Ήταν η βραδιά που έλειπε πίσω από την μπάρα ο mixologist Αλέξανδρος Σουρμπάτης. Αποζημιώθηκα από τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές του συνιδιοκτήτη Γιώργου Κακουράτου στον ρόλο του DJ, που υποσχέθηκε ότι σύντομα, τις Δευτέρες, θα απολαμβάνουμε και μπάντα με τζαζ.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon