Lounge Fusion

Multi ethnic κουζίνα με έμφαση στη Μεσόγειο, σ’ έναν μαγευτικό χώρο στη Βουλιαγμένη.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 20.5.2010 | 01:17

Χαίρομαι όταν διαπιστώνω τη διάθεση κάποιων ξενοδοχείων να δώσουν έμφαση στην κουζίνα του εστιατορίου τους. Να καλύψουν τις ανάγκες του ταξιδιώτη, αλλά συγχρόνως να προσελκύσουν και εξωτερικούς πελάτες. Κάθε φορά που επιστρέφω τα τελευταία χρόνια στο μπαρ-εστιατόριο Malabar του ξενοδοχείου Margi επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι οι γαστρονομικές αναζητήσεις του το οδηγούν σε ολοένα και καλύτερους δρόμους.

Η θέση του και μόνο στη μαγευτική Βουλιαγμένη το κάνει έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς, ενώ η αισθητική του χώρου, η φιλοξενία και η ποιότητα κρατούν ψηλά τον πήχη. Την αίσθηση αυτή την εισπράττεις από την είσοδο κιόλας, όταν περπατάς πάνω σε ένα ζωηρόχρωμο ανατολίτικο χαλί πριν διαβείς την πόρτα του Malabar. Ο χώρος γύρω από την πισίνα αποπνέει άρωμα εξωτικής Μεσογείου. Νύχτες ευωδιαστές. Κεριά άφθονα, λευκά αραχνοΰφαντα υφάσματα, χαλαροί καναπέδες, καθρέφτες που αντανακλούν τις γαλαζοπράσινες ανταύγειες της πισίνας και λουλούδια που σκορπούν μεθυστική ευωδιά.

Το mix-max της διακόσμησης του εστιατορίου με τις ζωηρόχρωμες στόφες στις αναπαυτικές καρέκλες ανακαλύπτω στη συνέχεια πως συντονίζεται και με το ύφος της κουζίνας. Ο σεφ Ξενοφών Πολύμερος έχει διαμορφώσει ένα μενού που καλύπτει τις ανάγκες τόσο του lounge, με tapas, finger food, sushi bar, όσο και του εστιατορίου. «Η κουζίνα μου ακολουθεί μια multi ethnic φιλοσοφία με συνταγές από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Fusion με ελληνικά προϊόντα και γαλλική τεχνική» δηλώνει ο σεφ.

Πάνω στο μεγάλο πέτρινο τραπέζι προσγειώνονται μικρά πιάτα με σαγηνευτική εμφάνιση που σε βάζουν στο παιχνίδι των tapas και wrappers. Μίνι σμυρναίικο ντονέρ με διακριτικό άγγιγμα μπαχαρικών που αγκαλιάζει χειροποίητη τραγανή πίτα, burritos -μια μπουκιά- με καπνιστή γαλοπούλα και φρέσκα κηπευτικά, γιαουρτλού με χοιρινά φιλετάκια που συνοδεύονται από αφράτα πιτάκια αλλά και υπέροχη τραγανή φέτα finger, φυλακισμένη με τέχνη μέσα σε νιφάδες κορνφλέικς, περασμένη από το τηγάνι και ραντισμένη διακριτικά με μέλι και harissa. Οι μικρές σεφταλιές με διακριτική καπνιστή πάπρικα έρχονται μέσα σε λιβανέζικα πιτάκια και συνοδεύονται από δροσερό dressing γιαουρτιού. Πιάτα μοσχοβολιστά, τα περισσότερα νόστιμα, με δημιουργικό άγγιγμα, που αποπνέουν έμπνευση και άνεση. Η φιλοσοφία του finger food σού δίνει ιδέες για να συνοδεύσεις το ποτό σου δίπλα στην πισίνα ή στην μπάρα του ρομαντικού μπαρ. Καλοφτιαγμένη και δροσερή ήρθε η σαλάτα με αβοκάντο, καρότο, τρυφερά φύλλα μαρουλιού και βινεγκρέτ μελιού. Το ριζότο με γαρίδες και λευκό κρασί ενισχύεται από τη γλύκα του πράσου και κάνει ασκήσεις ισορροπίας με την παρμεζάνα reggiano. Θα το ήθελα περισσότερο al dente. Από τα κυρίως, οι μικρές γλώσσες Dover ψημένες στη σχάρα έρχονται ζουμερές και συνοδεύονται με τραγανά ψητά κολοκυθάκια και ντοματίνια. Με δύο λόγια, στο Malabar θα περάσεις όμορφα. Θα απολαύσεις τις γεύσεις, τη φροντίδα του προσωπικού και θα αισθανθείς σαν μαχαραγιάς.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon