Αρχοντική γεύση

Το νεοκλασικό της οδού Τσόχα επιμένει στην ποιότητα.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 23.9.2010 | 15:11

Το να στήσεις και να διατηρήσεις ένα επιτυχημένο μπαρ-εστιατόριο στη χώρα μας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με αυτήν τη σκέψη περνώ την παλιά σιδερένια αυλόπορτα του επιβλητικού αρχοντικού που στεγάζεται το Balthazar. Ο κρυμμένος εξωτικός κήπος είναι μια σταθερή αξία στην καρδιά της τσιμεντούπολης. Οι πιστοί οπαδοί του από τις τάξεις των νέων και αυτών που νιώθουν νέοι είναι πάντα εκεί. Οι μουσικές του ντύνουν τη δροσερή αστική βραδιά, που είναι γεμάτη θετική ενέργεια και ζωή. Το Balthazar, παρά τα χρόνια του, εκπέμπει φρεσκάδα. Είναι εντυπωσιακό.

«Θα πιείτε κάποιο από τα πρωτότυπα κοκτέιλ της λίστα μας;», με ρωτά η ευγενική σερβιτόρα, χαρίζοντάς μου ένα ζεστό, απροσποίητο χαμόγελο. «Εσείς τι μου προτείνετε;», της λέω. «Το passion fruit martini είναι δροσερό και ανάλαφρο». Την εμπιστεύτηκα και αποδείχτηκε τέλεια η επιλογή της. Αρκετοί ήταν οι θαμώνες που απολάμβαναν τα ποτά τους στο πληθωρικό μπαρ, στην καρδιά του κήπου. Ο χαλαρός χώρος για φαγητό ενισχύεται από τις μαξιλάρες, τα λιτά, κρεμαστά φωτιστικά με '70s αισθητική και τα άφθονα κεριά. Το σύνολο της απόλαυσης συμπληρώνει το μενού με τη μεσογειακή προσέγγιση. Αρχή με ευμεγέθεις γαρίδες με αλμυρίκια και ντομάτα φούρνου. Θαυμάσιο πιάτο, απολαυστικό, με τις αέρινες γαρίδες να συνεργάζονται τέλεια με τη δροσιά από τα «ζωντανά» αλμυρίκια. Η σαλάτα αντίβ εκφράζει τη δέουσα φρεσκάδα και συνδυάζει όμορφα το ψημένο χαλούμι στη σχάρα με τα ψιλοκομμένα ξερά σύκα. Τα κεφτεδάκια με τις φρέσκιες τηγανητές πατάτες είναι το πιάτο που ξυπνά τις παιδικές μνήμες. Δύσκολο να τους αντισταθείς. Γενναία μερίδα. Αφράτα, ευωδιαστά, τρώγονται απνευστί. Δεν υπάρχουν περιθώρια για θερμιδικές ενοχές, αφού θυσιάζονται στον βωμό των αναμνήσεων. Στα κυρίως, τα ζυμαρικά stracci μαγειρεμένα με σκορπίνα, ντοματίνια, μπρόκολο και μυρωδάτη μαντζουράνα ήταν ωραία μαγειρική ιδέα. Καλοφτιαγμένα αλλά χωρίς γευστική ένταση που μένει στον ουρανίσκο. Αντίθετα, το λαβράκι που ήρθε πάνω σε πουρέ μελιτζάνας και σάλτσα από ντοματίνια και βασιλικό ήταν πιάτο που καταγράφει η γευστική μνήμη. Το λαβράκι δεν καταπιέστηκε από τη μελιτζάνα και το σύνολο ενισχύθηκε όμορφα από την ευωδιαστή σάλτσα. Το σκορ της καλοπέρασης ενισχύθηκε από ένα δροσερό chardonnay κι έτσι, με δυο κουβέντες, περάσαμε χαλαρά, πολύ όμορφα, αποφεύγοντας τις συνήθεις συζητήσεις περί οικονομικής κρίσης. Χαζέψαμε και τους επώνυμους που διασκέδαζαν στα διπλανά τραπέζια και απολαύσαμε το χαμογελαστό σέρβις. Το Balthazar έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για διασκέδαση.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon