Ψήφο στη γεύση

Εξαιρετικές πρώτες ύλες και εμπνευσμένες συνταγές στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 9.2.2011 | 15:17

Παρασκευή βράδυ, το κρύο είναι τσουχτερό καθώς διασχίζω την πλατεία Συντάγματος με κατεύθυνση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza. Παίρνω θέση στο τραπέζι και αφήνομαι να με αγκαλιάσει η αύρα της δια- κριτικής πολυτέλειας που παραπέμπει σε αστικό αθηναϊκό αρχοντικό. Ξύλινη επένδυση στους τοίχους, καθρέφτες, γκραβούρες της Βουλής, αναπαυτικά καθίσματα, λευκά τραπεζομάντηλα και από τα μεγάλα παράθυρα χαζεύ- εις την κίνηση στην καρδιά της Αθήνας.

Πριν προλάβουμε να χαζέψουμε το μενού, στο τραπέζι προσγειώνεται ζεστή κολοκυθόσουπα σερβιρισμένη σε φλιτζανάκια του καφέ. Είναι το καλωσόρισμα του σεφ και η απολαυστική γεύση της, που χαρίζει μια ευεργετική ζεστασιά σε κάθε γουλιά, είναι ό,τι πρέπει. Το μενού έχει πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις με μεσογειακό προσανατολισμό αλλά και με ελκυστικά ελληνικά πιάτα. Μπορείς να επιλέξεις από σαλάτα με κριθαρένιο παξιμάδι, ντομάτα , ρόκα, φέτα και ελαιόλαδο, μέχρι φωλιά με δροσερά πράσινα λαχανικά με βινεγκρέτ μοσχολέμονου, που συνδυάζεται με καπνιστό σολομό και αστακό που δοκιμάσαμε και ήταν ωραιότατη.

Εξαιρετικό τόσο σε παρουσίαση όσο και σε γεύση ήταν το καλοφτιαγμένο πλιγούρι με κυβάκια κόκκινης πιπεριάς και γαρίδες σε κατακόκκινη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης. Από τα κυρίως θα επιλέξεις από κλασικά σουτζουκάκια αρωματισμένα με κύμινο σε σάλτσα ντομάτας που συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές, μέχρι σφυρίδα φρικασέ με χόρτα, ένα πληθωρικό πιάτο όπου ο αφρός λεμονιού χαρίζει την ευχάριστη, ξινούτσικη όσο πρέπει, νότα του στο πιάτο. Ο σεφ Κώστας Ζέππος, με καταγωγή από τη Σάμο, δίνει έμφα- ση στις καλές φρέσκιες πρώτες ύλες και μαγειρεύει με αγάπη. Στα πιάτα του υπάρχουν σαφήνεια στις γεύσεις αλλά και αρτιότητα στην εκτέλεση. Ο σεφ τιμά και το εξαιρετικό γλυκό κρασί του νησιού του: το παντρεύει με λωτό ώριμο μέσα σε σφηνάκι που πατάει πάνω σε τριμμένο πάγο, που η γρεναδίνη τού έχει χαρίσει κόκκινο χρώμα, και είναι ραντισμένος με άχνη ζάχαρη. Ωραία παρουσίαση αλλά και υπέροχη η γεύση του λωτού πριν περάσεις στα γλυκά ή τα φρούτα, που ήρθαν επίσης σε εντυπωσιακό στήσιμο: ανανάς, φράουλες και λεπτοκομμένες φέτες μάνγκο. Το ευγενικό και φιλόξενο σέρβις αλλά και η προσιτή τιμή από το μενού Food Gallery με 32 ευρώ το άτομο με ένα ποτήρι κρασί βάζουν την τελική πινελιά για να ανανεώσεις το ραντεβού σου σύντομα στο Parliament.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon