Το trend που έγινε συνήθεια

Σούσι υψηλής ποιότητας από την αλυσίδα που τα ξεκίνησε όλα.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 23.3.2011 | 13:24

Η λατρεία του σούσι καλά κρατεί. Ξεκίνησε από μόδα και σιγά σιγά οι Έλληνες ανακάλυψαν και εκτίμησαν την υγιεινή προσέγγιση της γιαπωνέζικης κουζίνας.

Πάντως, όταν πέρασα την πόρτα του TheSushiBar που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, είδα στα τραπέζια του να κάθονται ζευγάρια νεαρών Γιαπωνέζων θαμώνων που από τις εκφράσεις τους κατάλαβα ότι απολάμβαναν το φαγητό τους εκτός της πατρίδας τους. Αυτό κι αν είναι καλό και ενθαρρυντικό σημάδι για το φαγητό που σερβίρει το εστιατόριο. Το TheSushiBar που βρέθηκα είναι ο τέταρτος κρίκος της αλυσίδας των εστιατορίων με έναν χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας.

Όλα ξεκίνησαν το 1995, όταν δύο φίλοι ένωσαν την αγάπη τους για την γιαπωνέζικη κουζίνα, στήνοντας ένα μικρό εστιατόριο στο Παγκράτι και διαδίδοντας την εποχή εκείνη την γιαπωνέζικη γαστριμαργική κουλτούρα.

Τα πιάτα αλλάζουν καθημερινά ανάλογα με τα φρέσκα υλικά που προμηθεύεται η κουζίνα. Τα ψάρια είναι φρέσκα από τα ελληνικά νησιά, εκτός του σολομού, και «τίποτα δεν ψήνουμε, μόνο μαρινάρισμα γίνεται στα ψάρια», λέει ο συνιδιοκτήτης Νίκος Γαβδιοτάκης.

Η δωρικότητα της σάλας εκφράζει την αισθητική που υιοθετούν τα γιαπωνέζικα εστιατόρια. Η ανοιχτή κουζίνα στο κέντρο της σάλας επιτρέπει να παρακολουθείς τους Ασιάτες sushi masters να φιλετάρουν με ακρίβεια τα φρέσκα ψάρια που νομίζεις ότι θα σε δαγκώσουν πριν τα καταπιείς. Εξαιρετική φρέσκια πρώτη ύλη, που δεν επιδέχεται καμιά μαγειρική επέμβαση και την απολαμβάνεις φυσική, ζωντανή, όπως την προσφέρει η φύση.

Μου αρέσει το παιχνίδι στην αρχή με τα καταπράσινα edamame (σόγια) με χοντρό αλάτι και πικάντικη σος που συνοδεύει ευχάριστα τη γιαπωνέζικη μπίρα. Το μενού δίνει πολλές ιδέες από τα αγαπημένα ρολά, τα maki, αλλά και τα nigiri και sashimi που με το φρεσκοκομμένο τζίντζερ, που έρχεται στο τραπέζι μαζί με τη σόγια και το καυτερό wasabi, είναι ό,τι πρέπει για να τα βουτήξεις. Γευστικό και καλοφτιαγμένο το πιάτο kuruma, που το δέρμα σολομού με την πάστα δαμάσκηνου, μέντα και αγγούρι τυλίγεται σε φιλέτο σολομού. Απολαυστικές είναι και οι μπουκιές από κοιλιά σολομού διακριτικά ψημένη, που ήρθαν σε κομψό πιατάκι.

Τα maki-rolls ετοιμάζονται τη στιγμή που θα τα παραγγείλεις και είναι σαν πίνακας ζωγραφικής. Η απλότητα και η αρμονία των υλικών είναι η τέχνη του σούσι που χρειάζεται εξειδίκευση και μαεστρία για να την αποδώσεις και είναι αυτό που γοητεύει και τους λάτρεις του. Στο TheSushiBar θα περάσεις όμορφα, χαλαρά και θα απολαύσεις το ευγενικό σέρβις. Άλλωστε, μια γιαπωνέζικη παροιμία λέει ότι κάθε φορά που δοκιμάζεις κάτι που δεν έχεις ξαναφάει προσθέτεις στη ζωή σου 75 μέρες. Αξίζει, λοιπόν, να διασκεδάσεις ένα βράδυ στο TheSushiBar και, πού ξέρεις, μπορεί να σου προσθέσει μερικά χρόνια ζωής.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αmore Spritzeria: Για garibaldi και αυγοτάραχο από νωρίς

Αmore Spritzeria στον Νέο Κόσμο: Για garibaldi και αυγοτάραχο από νωρίς

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon