Capanna

Η αυθεντική τρατορία που συνδυάζει μοναδικά νοστιμιά και καλές τιμές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 22.2.2012 | 14:11

Το Capanna είναι από τα hot spot της περιοχής που χάρισε ποιότητα στην καθημερινή έξοδο σε μια περίοδο κρίσης και κατάθλιψης. Με το που δρασκέλισα το κατώφλι του, τα αβίαστα χαμογέλα του προσωπικού που σε υποδέχεται και η φιλική αύρα του χώρου με έκαναν να αισθανθώ οικεία και όμορφα. Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν θεαματική η υποταγή των εραστών της πάστας και της πίτσας στην κουζίνα του Capanna. Το να κλείσεις τραπέζι, ακόμη και καθημερινή, είναι κομματάκι δύσκολο. Ο Παναγιώτης Καλύβας (όπου Capanna σημαίνει καλύβα στα ιταλικά) που είχε την ιδέα της τρατορίας είναι άνθρωπος γνωστός μας από το επίσης επιτυχημένο «Καλαμάκι Κολωνάκι» κι έχει εμμονή με την ποιότητα των υλικών. Έτσι, το καλό φαγητό, οι προσιτές τιμές, ο καλόγουστος χώρος και το φιλικό σέρβις έκαναν τη διαφορά και το Capanna πλασαρίστηκε με τρέλα στις καθημερινές επιλογές των ανθρώπων της μόδας, των επιχειρηματιών και της νεανικής γυναικοπαρέας. Λαός και Κολωνάκι, λοιπόν, βρίσκουν την κοινή συνιστώσα πάνω από ένα πιάτο αχνιστό λαχταριστό σπαγγέτι, όπως στις φελινικές ταινίες.

Το ντεκόρ του είναι φτιαγμένο για να αρέσει, χάρμα οφθαλμών. Η ομάδα του K-studio φρόντισε για τη γουστόζικη κι ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η σάλα είναι μικρή και τονίζεται παιχνιδιάρικα από τα γαλλικού τύπου παντζούρια, ενώ τα vintage υπέροχα πλακάκια ξεκινούν από το δάπεδο και συνεχίζουν στη μια πλευρά του τοίχου, δίνοντας προοπτική στον χώρο - νοσταλγικές διακοσμητικές νότες που ενισχύονται όμορφα από τις διαφορετικού τύπου καρέκλες. Οικεία και χαλαρά.

Το Capanna είναι μια αυθεντική πιτσαρία-τρατορία με άποψη. Εκτίμησα τα καλά υλικά που έρχονται φρέσκα από το Μιλάνο, τα χειροποίητα ζυμαρικά, την αυθεντική πίτσα και τις φοκάτσιες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, σε ξύλα από ελιές Μολάων. Πίτσες ηδονικές. Γεύσεις απλές αρμονικά συνδυασμένες από τα χέρια του pizzaiolo Enrico Boffoni, βραβευμένου το 2008 ως ο καλύτερος πιτσαδόρος στον κόσμο.  Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η τέχνη του, όπως ζυμώνει τα αλεύρια του και αφήνει τη ζύμη του να ξεκουραστεί πριν σου ετοιμάσει μια φίνα πίτσα με πληθωρική βουβαλίσια μοτσαρέλα, εκφράζει την ιταλική αυθεντικότητα. Η πίτσα Parma δίνει το στίγμα της φρεσκάδας, με την τραγανή ρόκα, την παρμεζάνα και το εξαιρετικό προσούτο San Daniele.

Τη χειροποίητη πάστα και τα ριζότι γνωρίζει πώς θα τα αναδείξει στην κουζίνα του ο Μιλανέζος σεφ Giovanni Caracciolo. Άψογο το ριζότο με σπαράγγια, νοστιμότατα τα λινγκουίνι με βόνγκολε - τόσο ωραία, που παραγγείλαμε και δεύτερη μερίδα.

Τα λαζάνια αλά μπολονέζ μου έκλεψαν την καρδιά, όπως τυλίγονται ηδονικά γύρω από το πιρούνι -ένας χορός ερωτικός-, φρέσκα και al dente, λουσμένα στη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και κιμά. Γεύση αληθινή. Φαγητό καλοφτιαγμένο, εκφραστικό και με συνεχείς κορυφώσεις.  Ένα κρασί βαλπολιτσέλα όλο μυστήριο, πολύπλοκο και με τανίνες απίστευτης φινέτσας έρχεται να ενισχύσει όμορφα το γευστικό παιχνίδι. Η νοστιμιά και η ποιότητα φλερτάρουν με τις τιμές, δίνοντας το πράσινο φως για να πας και να ξαναπάς στο Capanna. Mille grazie!

 

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
ΤΣΕΚ ΒΑΓΙΑΣ στην Καλαμάτα: “Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά”  

«Αληθινό φαΐ χωρίς δηθενιά» στην Καλαμάτα  

Αγλαϊα Κρεμέζη |
Scroll to top icon