Tram Wine Station

Στον κόσμο του κρασιού:Κορυφαίες επιλογές για τους φίλους του κρασιού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 10.10.2012 | 15:32

Ο Αντώνης Κορδαλής, Κρητικός από τη Σητεία, έζησε πολλά χρόνια στο Μπορντό, όπου και μυήθηκε στη φιλοσοφία του κρασιού. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, αποφάσισε να μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του κρασιού. Το Tram είναι ένα μαγαζί που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό της περιοχής Εξαρχείων–από τα λίγα που έχουν μείνει στην Αθήνα– και σταμάτησε σε καλό σταθμό. Και τι άλλο; Έγινε Tram Wine Station.

Στόχος είναι να προσελκύσει τους φίλους του κρασιού που μπορούν να δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα σε τιμές που να σου επιτρέπουν να υγράνεις τον ουρανίσκο σου, χωρίς να… στεγνώσει η τσέπη σου.

Ακολουθείς τις μαρμάρινες σκάλες που σε οδηγούν στην ταράτσα. Ξαφνικά, μπροστά σου ανοίγεται ένας καταπράσινος κήπος. Ελαιόδεντρα, φοίνικες, λουλούδια, μυριστικά, συνθέτουν μια αναπάντεχη όαση που ενισχύεται όμορφα από τον απαλό φωτισμό. Χαλαρό περιβάλλον και πραγματικά φιλική διάθεση στην αγκαλιά του αττικού ουρανού.

Παίρνεις θέση κι επιλέγεις κάποιο από τα 95 κρασιά της λίστας, μια και εδώ τον πρώτο λόγο τον έχει ο οίνος. Έχεις, όμως, τη δυνατότητα να επιλέξεις και κρασί σε ποτήρι από 22 διαφορετικές ετικέτες. Το φαγητό έχει μια διακριτική συνοδευτική παρουσία. «Απλότητα στη γεύση», τονίζει ο ιδιοκτήτης. Μπορείς να διαλέξεις κάποια από τις πράσινες σαλάτες, όπως αυτή με αβοκάντο, γαλλική σαλάτα και ξινόμηλο, που ήταν δροσερή και ευχάριστη. Οι φέτες του χωριάτικου ψωμιού, ελαφρά καψαλισμένες και ραντισμένες διακριτικά με ελαιόλαδο, είναι πειρασμός.

Τα ντακάκια με τριμμένη ντομάτα και φέτα, ένα πιάτο με κρητική καταγωγή δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κατάλογο. Καλοφτιαγμένο ήταν και το μιλφέιγ ψητών λαχανικών, που ήρθε ως ένας λιμπιστικός πύργος με μανιτάρια, μελιτζάνες, ντομάτα, κολοκύθι, και ανάμεσα τον γευστικό τόνο έδινε το φρέσκο γαλλικό τυρί σεβρ – όλα μαζί έδεναν σε ένα νόστιμο γευστικό σύνολο. Το λευκό δροσερό κρασί Ασύρτικο SUR LIE από το Κτήμα Εύχαρις κράτησε ωραία συντροφιά, με το πληθωρικό στόμα και τη μακρά επίγευση. Προσπέρασα τις πατάτες ρακλέτ με καπνιστό ζαμπόν που φιγουράρουν στον κατάλογο, αφού θεώρησα ότι το πιάτο αυτό προσφέρεται για πιο δροσερό καιρό. Ακολούθησε η ποικιλία κρεατικών που σερβίρεται για δύο ή για τέσσερα άτομα και περιλαμβάνει ψητό φιλέτο κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινή πανσέτα, λουκάνικο, μπέικον και συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, ψητή πατάτα και ροδέλες ντομάτας.

Τα αρώματα της καλοκαιρινής νύχτας συντονίζονται με τις βελούδινες γεύσεις των κρασιών του ελληνικού αμπελώνα κι εσύ ανανεώνεις το ραντεβού σου στο Tram Wine Station, με το οικείο περιβάλλον.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βασίλης Οικονομίδης |
Scroll to top icon