ΙΧΘΟΙΝΟΣ του ΤΑΡΣΑΝΑΣ

Όλα τα Καλούδια της Θάλασσας!

LIFOTEAM, 18.1.2013 | 13:58

Μετά από 18 χρόνια στην «Ανεμοκοίτη» (στο Λαύριο, στον αρχαίο κόλπο Θωρικού), ο Δημήτρης Ταρσανάς, κατεβαίνει στην Αθήνα για να … γλυτώσει τους πελάτες του από τα καύσιμα και τα αλκοτέστ του πήγαινε - έλα προς το Λαύριο και να φέρει τις αγαπημένες του γεύσεις στο κατώφλι σας...  Πήρε λοιπόν την βάρκα του, την … «αγκυροβόλησε» στο Χαλάνδρι (Κηφισίας 336 και Καρελλά – απέναντι από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ) και μαγειρεύει στον ολοκαίνουργιο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του (πρώην Dali) … όλα τα καλούδια της θάλασσας!

Με ανοιχτή κουζίνα και τηγάνια που …παίρνουν φωτιά … συνδυάζει τις εκλεκτές λιχουδιές θαλάσσης με εξαιρετικό δικό του χύμα κρασί και τσίπουρο! Η φρεσκάδα στη μαγειρική της κουζίνας του είναι απαράβατος κανόνας, ενώ η δημιουργικότητα βρίσκεται στη λεπτομέρεια, την απλότητα και την ανάδειξη της φρεσκάδας των πρώτων υλών. Χωρίς σταθερό μενού, κάθε μέρα - με πολύ ψάξιμο - μαγειρεύει ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα… Ιδανική πρόταση γευστικής εξόρμησης για τους λάτρεις θαλασσινών με «πειραγμένη» κουζίνα την οποία εξελίσσει καθημερινά, ταξιδεύοντας μας στην ομορφιά του βυθού.

Το καλωσόρισμα στον Ιχθοίνος γίνεται με ξινολάχανο και ντομάτα τουρσί, πατάτα ψητή και τσιτσίραυλο.  Ακολουθεί  … παρέλαση από όστρακα: φούσκες, κυδώνια, γυαλιστερές, πετροσωλήνες, στρείδια, χτένια και αχινούς, όλα σε μερίδες που χορταίνει και ο πιο απαιτητικός λιχούδης. Μπαρμπούνι μαρινάτο, Γαύρος μαρινάτος, Τσίρος, Γούνες, Ζακέτες, καβούρια ζωντανά στα κάρβουνα, χταπόδι λιαστό στα κάρβουνα, Καραβίδες, Γαρίδες και Αστακοί, Κωλοχτύπες, όπως και Ροφοί, Στείρες, Σφυρίδες, Φαγκριά, με διάφορες παραλλαγές.

ΙΧΘΟΙΝΟΣ του ΤΑΡΣΑΝΑΣ

Πρωτότυποι αλλά και παραδοσιακοί μεζέδες όπως: Αβοκάντο και Μάνγκο με Τσίρο, Σάπιο (καπνιστό ψάρι σε ξυλόφουρνο με κέδρο και μπαχαρικά), Πηδομίλαφο, Μύδια αχνιστά με φέτα και τσίπουρο, Μύδια αχνιστά με ροκφόρ και τσίπουρο, και πολλά άλλα πιάτα τα οποία ολοκληρώνουν μια εντυπωσιακή γευστική εμπειρία. Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα… η κακαβιά της γιαγιάς…  Και για το τέλος, το πιο αμαρτωλό επιδόρπιο: ψητό μήλο και κυδώνι με παγωτό, γλυκό βύσσινο και τριμμένο καρυδάκι!

Ο Ιχθοίνος του Ταρσανάς πλημμυρίζει την πόλη με την αύρα της θάλασσας και προτείνει μία διαφορετική ατμόσφαιρα, με γεύσεις από την Μικρασιάτικη και Ελληνική κουζίνα και ιδιαίτερη αισθητική… στον αφρό. Ένα ζεστό εστιατόριο - ψαροταβέρνα, με χρώματα της Ανατολής και πρωτότυπη καλλιτεχνική διακόσμηση, αφού φιλοξενεί εκθέσεις με υλικά από (που αλλού) την θάλασσα, που δεν αφήνει το … μάτι αλλά και κανέναν …ουρανίσκο ασυγκίνητο! 

Και όλα αυτά με … Iron Maiden, Pink Floyd και γενικά… κλασσικές ροκιές (!) στα ηχεία και στην κουζίνα του, όπως μόνο ο Ταρσανάς ξέρει να κάνει! 

 

Η καλύτερη επιλογή για τους φανατικούς των ολόφρεσκων ψαριών

και των θαλασσινών μεζέδων!

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Scroll to top icon