Barrio Restaurant Bar: ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις στο Γκάζι

7.10.2016 | 11:04
Barrio Restaurant Bar: ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις στο Γκάζι
Καλοφτιαγμένη η σαλάτα κινόα με φυλλαράκια παντζαριού που συνόδευε τον χειροποίητο, μαριναρισμένο σολομό με ντομάτα, chive και άρωμα μοσχολέμονου.

 

Βρέθηκα τις προάλλες στο Barrio Restaurant Bar στο Γκάζι και ομολογώ ότι είχα πάρα πολύ καιρό να επισκεφτώ την περιοχή. Το Barrio στεγάζεται σε ένα γωνιακό κτίριο εποχής. Ο χώρος, που μοιράζεται σε τρία ανεξάρτητα επίπεδα, έχει ανακαινιστεί, διατηρώντας κάποια στοιχεία από το βιομηχανικό του στυλ. Τα διακοσμητικά στοιχεία που δίνουν τον τόνο είναι το ξύλο, τα ποιοτικά έπιπλα και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Στο ισόγειο πρωταγωνιστεί ένα μεγάλο μπαρ και αναπαυτικοί καναπέδες και στους τοίχους βλέπεις αφίσες που σε ταξιδεύουν σε διάφορες γειτονιές του κόσμου αλλά και κάποιες κλασικές φιγούρες καλλιτεχνών. Στο μεσαίο επίπεδο είναι η κουζίνα και ένα καθιστικό με τραπεζάκια ξύλινα. Συνεχίζεις να ανεβαίνεις τις σκάλες και καταλήγεις στο roof garden του Barrio, με θέα το Γκάζι και τον Λυκαβηττό. Το μπαρ βρίσκεται σε περίοπτη θέση και κάθε τόσο ακούγεται ο ήχος του σέικερ που ετοιμάζει ωραία κοκτέιλ με την υπογραφή του βραβευμένου bartender Βασίλη Κυρίτση. Παίρνεις θέση στις αναπαυτικές καρέκλες και αφού χορτάσεις τη θέα, η εξαιρετικά ευγενική σερβιτόρα φέρνει τους καταλόγους με το μενού και τη λίστα κρασιών και κοκτέιλ. Το παιχνίδι πλέον είναι στα χέρια σου.

 

Barrio Restaurant Bar: ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις στο Γκάζι
Το Barrio στεγάζεται σε ένα γωνιακό κτίριο εποχής. Στο ισόγειο πρωταγωνιστεί ένα μεγάλο μπαρ και αναπαυτικοί καναπέδες και στους τοίχους βλέπεις αφίσες που σε ταξιδεύουν σε διάφορες γειτονιές του κόσμου αλλά και κάποιες κλασικές φιγούρες καλλιτεχνών.

 

Εδώ, το μενού έχει επιμεληθεί ένας γνωστός σεφ, ο Τάσος Μεντής, στου οποίου το πλούσιο βιογραφικό βρίσκονται αστεράτες κουζίνες της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας. Η κάρτα με τις προτάσεις των πιάτων δεν είναι φλύαρη και αποκαλύπτει την πρόθεση του σεφ να ακολουθήσει τις μεσογειακές γεύσεις, βασίζοντας τη μαγειρική του στην πολύ καλή ελληνική πρώτη ύλη. Προϊόντα μικρών παραγωγών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως η Εύβοια, τα Χανιά και η Νάξος, φιγουράρουν στο μενού με στόχο να ενισχύσουν τη γεύση. Στην κουζίνα μαγειρεύει ο σεφ Θάνος Μπαμπούρας. Από τις πέντε σαλάτες του μενού δοκιμάσαμε τη Μesclun, με σγουρές πρασινάδες, μυρωδικά, ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας και γενναία κομμάτια κατσικίσιο τυρί από την Εύβοια (€10). Ακολούθησαν, πάνω σε μαύρο πλακάκι, τα ορεκτικά μανιτάρια συνδυασμένα με φύλλα ρόκας, ραντίτσιο, ντοματίνια, πέταλα λουλουδιών και ένα μείγμα από τυριά ελληνικά (€8,50) – γευστικό πιάτο που τσιμπολογάς ευχάριστα. Τα καλοτηγανισμένα φαλάφελ ήταν φτιαγμένα με άφθονο κόλιανδρο. Καλοφτιαγμένη η σαλάτα κινόα με φυλλαράκια παντζαριού που συνόδευε τον χειροποίητο, μαριναρισμένο σολομό με ντομάτα, chive και άρωμα μοσχολέμονου (€12). Από το πιάτο με τα λιγκουίνι και το μοσχαράκι ραγού με την ξινομυζήθρα Κρήτης (€17) ξεχώριζε η μυρωδιά των μπαχαρικών. Πλούσιο πιάτο, με το γευστικό κρέας και τη νοστιμάδα του να τονίζονται από το τυρί.

 

Στα κυρίως πιάτα εξίσου γευστικό αποδείχτηκε και το φιλέτο λαβράκι πάνω σε πουρέ κολοκύθι με σπαράγγια και δίπλα μια κουταλίτσα σάλτσα από μάραθο και βανίλια (€18). Στο πνεύμα της πειραγμένης μαγειρικής εκδοχής ήταν τα δύο παραλληλόγραμμα κομμάτια κόκορα που βγήκαν από το σουβίντ και συνοδεύονταν από πινελιές σελινόριζας, άγρια μανιτάρια και μινιόν καρότα (€17). Άνευρη η γεύση του κόκορα, που ενίσχυε η σελινόριζα. Ιδιαίτερα μελετημένη είναι η λίστα των κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και η λίστα των ποτών. Στα λαχταριστά επιδόρπια θα χαρείτε μια εκπληκτικής υφής και γεύσης κρέμα καραμελέ με σιρόπι καραμέλας (€6,50) και το υγρό κέικ σοκολάτας που επάνω του θρονιάζεται αχλάδι ποσέ γεμιστό με crème, αρωματισμένο με βανίλια και στολισμένο με φύλλα χρυσού (€7,50). Εδώ, θα αισθανθείτε ότι σας περιποιήθηκαν αληθινά. 

 

Barrio Restaurant Bar: ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις στο Γκάζι
Η κάρτα με τις προτάσεις των πιάτων δεν είναι φλύαρη και αποκαλύπτει την πρόθεση του σεφ να ακολουθήσει τις μεσογειακές γεύσεις, βασίζοντας τη μαγειρική του στην πολύ καλή ελληνική πρώτη ύλη.

 

 

 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Η Στοά Αρσακείου μεταμορφώνεται σε ένα διαφορετικό food hall

Ζωή Παρασίδη |
Scroll to top icon